Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
I

Ivan_FBI

Гостин
Имам Call & Surf и со него ми дадоа рутер пирели, некој да ми помогне како да влезам во рутерот ?

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Имам проблем со модемот... Имам speedtouch модем, кој на секој пола саат (од прилика) се гасне самиот. Си сурфам на нет, и одеднаш не можам да сурфам, а стои долу дека сум конектиран. После 20 секунди, се слуша звук од модемот (истиот звук што го испушта копчето кога го гаснам или го палам модемот) и се гасне, односно се рестартира, и се губи конекцијата. Што би можело да е? Цркнат е модемот, напојувањето? :toe:
Јави се на 0800 12345 и побарај да пратат тим за update на firmware-ot.

Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
Imam veke nekoe vreme problemi so brzinata , mnogu e mala isto kako dual up, minatata nedea se javuvav kazaa deka linijata mi podrzuvala 4 Mbiti, rekoa linijata da ja resetiraat pa pak da sum videl dali ke ima promeni, ja resetiraa linijata nekolku dena imav super brzina i eve povtorno od nekni necini, veke im se otepav od javuvanje za virusi deka imam nesto pa poradi niv vaka da imam problemi ne veruvam, povtorno li da im se javuvam da im dosagam zasto veke piknav, nekoi drugi vakvi problemi imaat li.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Imam veke nekoe vreme problemi so brzinata , mnogu e mala isto kako dual up, minatata nedea se javuvav kazaa deka linijata mi podrzuvala 4 Mbiti, rekoa linijata da ja resetiraat pa pak da sum videl dali ke ima promeni, ja resetiraa linijata nekolku dena imav super brzina i eve povtorno od nekni necini, veke im se otepav od javuvanje za virusi deka imam nesto pa poradi niv vaka da imam problemi ne veruvam, povtorno li da im se javuvam da im dosagam zasto veke piknav, nekoi drugi vakvi problemi imaat li.
Имав сличен проблем со мала брзина (поради прекин на подземен кабел). Две недели секој ден (ама буквално секој ден) се јавував на 171 и 080012345... па еве сега го средија :)
Само треба да се биде упорен

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Не е можно ова еј. За сите мои превземања користам Internet Download Manager, и таму пишува се што сум симнал, и кога пресметав имам симнато околу 1,5 гига. Денеска отварам да проверам сметка, и гледам над 10000 мегабајти потрошено. Клипови не гледам, па можно ли е само од отварање на страни да се потрошат 8,5 гига ?:uvo:

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Не е можно ова еј. За сите мои превземања користам Internet Download Manager, и таму пишува се што сум симнал, и кога пресметав имам симнато околу 1,5 гига. Денеска отварам да проверам сметка, и гледам над 10000 мегабајти потрошено. Клипови не гледам, па можно ли е само од отварање на страни да се потрошат 8,5 гига ?:uvo:
Нема шанси, чим не гледаш клипови нема шанси

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
На ова пирелито има опција за гледање на остварен сообраќај (ко што беше на томсон up/down) :raz: ?

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Извини што ти сметам ама ако сакаш да ми кажеш на која адреса го мериш остварениот сообракај .Оваа што е преку сајтот Т ХОМЕ не ми ја отвара како безбедна врска.

P

Princ

Гостин
Прифати го сертификатот и ќе ти ја отвори.... Ако ни кажеш што бровсер имаш, (можеби) ќе се потрудиме да ти објасниме чекор по чекор.
Да ја искористам приликава уште еднаш да им се изнасмеам у фаца на т-хоум што продаваат сертификати а немаат за својот домен.

ХА-ХА Т-Home!!! :pos2:

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Прифати го сертификатот и ќе ти ја отвори.... Ако ни кажеш што бровсер имаш, (можеби) ќе се потрудиме да ти објасниме чекор по чекор.
Да ја искористам приликава уште еднаш да им се изнасмеам у фаца на т-хоум што продаваат сертификати а немаат за својот домен.

ХА-ХА Т-Home!!! :pos2:
Извини ама немој да се сватиш погрешно но јас појма немам за каков сертификат зборуваш.Ова за што прашувам се однесува за еден мој пријател.Имено кога влегувам на Т-ХОМЕ и на проверка за АДСЛ сообракај ми показува не безбедна врска нема никаков сертификат.Имено јас су корисник на ОН НЕТ и таму идеш директно на слична страница secure.on.net.mk и мозеш со внес на усер и пасворд да си провериш колку имаш потрошено .ПОзз

Kajgana Shop

На врв Bottom