Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
P

Princ

Гостин
http://en.wikipedia.org/wiki/HTTPS

Те прашав од кој бровсер пристапува другарот за да ти кажам како да провери трансфер. Во основ, треба да го прифатиш сертификатот.

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
http://en.wikipedia.org/wiki/HTTPS

Те прашав од кој бровсер пристапува другарот за да ти кажам како да провери трансфер. Во основ, треба да го прифатиш сертификатот.
како да провери кој бровсвер е? Фала друзе го решив проблемот ти беше 100%во право.Поззз

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.108
Поени од реакции
6.085
Edno prasanje do najinformiranite dali ima sansi od 1 Septemvri da ima nekakvi promeni vo paketite i ako ima kakvi promeni bi napravile?

olitea

I Am The Enemy
Член од
24 април 2007
Мислења
829
Поени од реакции
19
Edno prasanje do najinformiranite dali ima sansi od 1 Septemvri da ima nekakvi promeni vo paketite i ako ima kakvi promeni bi napravile?
според мене би требало да има промени и најлогично би било старт пакетот да е со 25 гб собракај

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Ајде зборувајте. порано 2 месеци однапред кажувавте што новости ќе има.
сега ништо. или можеби ова е максимумот што мтнет можат/сакат да го понудат.
логично би било 10гб пакетот 25гб или 30гб да биде, а и на останатите да се дуплира лимитот.
се разбира без промени во цените. односно добро би дошло и мало намалување на цените.

P

Princ

Гостин
Јас не верувам дека ќе има некои промени додека не се среди она со оптиката.. тогаш веќе постојат реални можности за зголемување на брзина/трансфер. Брзините што ги имаме се теоретски максимални што можеме да ги имаме, скоро на сите ни е пуштено максимум што ни држи линијата... трансферот е друг проблем, веќе и европските земји/америка воведуваат лимит, а и мене лично ми е доволен. 150 гига лимит имам, а во моментов потрошено
Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име ****@t-home.mk заклучно со 07/25/2009 23:23:14:

Сообраќај (upload + download):
113761.92 MB

значи ова без трошка штедење и за секакви намени, работни и лични. Едноставно доволно ми е трансферот.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Мене па ич не ми стига 10ГБ нз што е работава дали крадат дали се курчам многу нз,Принц ти како што викаш што сакаш праиш без к*р да ти чуе и 11ГБ јас така праев само програмчиња некој што симињав и до 10ти немав лимит у ку*ац да идат.

P

Princ

Гостин
И мене нема да ми стигнат 10ГБ. Затоа си имам земено пакет со 150ГБ. Значи секој си одбира пакет што му одговара според лимит на брзина, месечен трансфер и цена. Ако му стават на пакетот од 600 денари лимит 100ГБ, нормално дека и јас ќе се префрлам на него, не сум будала да плаќам 2500 денари месечно за мојов.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Ок фала на инфо.Зш не се рабирам брзини мрзини многу некако ми изгледа ко да ме крадат али чим вие викате значи така е.Ок ќе видиме од септември што како.:back:

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
И мене нема да ми стигнат 10ГБ. Затоа си имам земено пакет со 150ГБ. Значи секој си одбира пакет што му одговара според лимит на брзина, месечен трансфер и цена. Ако му стават на пакетот од 600 денари лимит 100ГБ, нормално дека и јас ќе се префрлам на него, не сум будала да плаќам 2500 денари месечно за мојов.

2500 плаќаш за 150гб?Иначе и ја иам пакет од 10гб ама мене ми стигнува.Неможам да доунлодирам после 15ти али за гледање клипови,отварање страници не прави проблем.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Мора да крадат, не може вака. Гледам се што имам симнато, и кога ќе пресметам ми излегува дека за симнување сум потрошил околу 2 гигабајти. Во 15 дена дали имам прегледано 20 клипа, од по 3 минути, и еве на тоа стави уште 2 гига потрошено, тоа ти се 4 гигабајти. Игри на интернет никогаш не играм. Па можно ли е да се потрошат 6 гига од отварање страни, и тоа обични страни, еве како кајгана, некој други форуми, страни за фудбалски новости, и слично...

P

Princ

Гостин
Мене пак не ми се верува некој да е намерачен да ти краде гигабајти... Зошто мене не ми украдат, знам точно што и каде сум потрошил а имам најголем лимит. Некако смешно е на некој со 10 гига лимит, 13 да му украдеш а он фактички да потрошил 2. Види таму да не го делиш интернетот/компјутерот со некој, па он да :drk: на нет.
Колку за информација, еднаш имам пресметано... секое отварање/рефреширање на форумов, троши помеѓу 1 и 2MB. Веројатно тоа опаѓа после неколку пати посетена иста страна, ама 1MB си е 1MB. 100 страници (што ги немаш посетено) и ете ти 100MB.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Е фала за ова со рефреширањето на форумот. Интернет не делам со никој сам сум. Секогаш кога имам отворено browser, имам отворено два таба, еден со кајгана форумот, еден со бадијала форумот. И скоро на секој 5-10 минути правам рефреш, па ете и тука се троши по некој гигабајт. Еве баш приметувам, од кога го надминав лимитот, имам потрошено 2 гигабајти, а одтогаш освено кајгана,бадијала,и фејсбук, немам друго ништо отворено.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
јбг тоа фејсбук и бадијала бааги лапа од нет, тие слики можат и по неколку мегабајти да потрошат така да еве ти го лимитот отидел
а и види да немаш рутер па некој од комшиите да ти краде нет

Kajgana Shop

На врв Bottom