MaRyJaNe-poison
Beauty in Black
- Член од
- 11 септември 2007
- Мислења
- 2.722
- Поени од реакции
- 167
mana! ako ima strav (vo pogolema "mera") nema uspeh!
можеби и не може еден почеток да не те плаши, не само тебе, и мене, и толку многу луѓе кои ги среќаваш кога чекориш надвор по улицата, но можеби токму тој почеток ќе ти донесе една толку голема и убава сила, едно срце нежно, полно со љубов и милост што секогаш ќе те прави силна, тоа искрено ти го посакувам, тогаш ќе го нема стравот да не застанеш на патот, да не паднеш пак, како толку пати дотогаш, или можеби ќе го има пак, но толку малечок и слаб што нема ни да можеш да го осетиш.За мене е мана.Можеби има исклучоци но...
Моментално имам страв од еден почеток (не е важно каков), веќе долго време се чувствувам парализирана, како да стојам во место и не можам да мрднам.Проклет страв, страв да тргнам кон остварување на тоа што го посакувам ! Страв, пак да не застанам на самиот пат, дека нема да истраам, дека нема да бидам доволно силна...
Го мразам овој период...ужасно е да бидеш парализиран од страв.
druze stravot kaj nekoi se pojavuva poveke kaj nekoi pomalce nemoj da mi kazes deka ti strav nemas oseteno.мана е стравот бе тие шо секогаш се плашат никаде не стигнуват