Сте се заљубиле ли некогаш во најдобриот/ата другар/ка?

creator_92

haker4e
Член од
16 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
3
луге зависи може не ти се по вкус али за дружење ги бидува за раазговор ги бидуе малце и на тоа размислете и јас иамам друагрка со се дружам 6 години па не сум се заљубил

Член од
31 мај 2009
Мислења
59
Поени од реакции
5
Да не ја цитирам членкава погоре, да не сум оф топик, ама врска без ниедна караница не ми изгледа ко врска:toe:, или до мене е?

Он топик - имам една најдобра другарка, добра е, супер личност, ама никогаш не сум се заљубил во неа.
Некои кажуваат се заљубиле во најдобар другар или најдобра другарка, а колку се дружеле заедно? Неколку месеци, една две години?
Не знам дали за толкав мал период може да стекнеш најдобар пријател од спротивниот пол.

Јас таа најдобра другарка ја знам скоро 11 години. Две години заедно седевме в клупа, никогаш не сум ја ни погледнал како нешто поинаку освен другарка. Верувам дека има другарство меѓу машко и женско. Само не се стекнува тек така.

зошто да има кавги кога можеш убаво и без нервози да си го поминуваш времето со дечкото или женската?мене ми е смачено од такви малоумни шо само си вадат рачка за кавга мислат дека поинтересна е врската ...ајде ќе правиме шпански серии...не фала! супер ми е вака:smir:

второ за да има другасртво воопшто не е важно колкав период поминал..се е до тоа колку ќе дадете од себе колку сакате да станите другари..може некој да го знаеш цел живот а да не ти е толку близок колку тој шо го знаеш еден месец...јас со друштовото се знам две години и ко газ и гаќи сме :icon_cool

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
постои другарство, итекако. Се зависи од машкото највеќе, најчесто тие се затрескуваат, ради тоа шо повекето машки се ненаситни. Јас имам неколку многу добри другарки, другарки ми се скоро 12 години, се бев затрескал во една, признавам:). Ама тогаш кога ја согледав ситуацијата, решив да си го преќутам тоа и да чекам да помине, пошо нејќев да расипам другарство. Пошо коклу и да биде нешто еве и да успееше да дојде до некоја си врска, сето тоа ке заврши за година две преку сила, и ке фрлев тогаш 10годишно другарство во вода, еве и да останевме другари после врската шо би можела да се деси, ке беше само површно ке ме гледаше со други очи. Онака ке беше феил:)

Член од
24 септември 2009
Мислења
245
Поени од реакции
35
Da, odevme 2 nedeli i posle otkako raskinavme prodolzivme da bideme najdobri drugari i se e isto, samo sto ne znam kako ke bide posle zasto izglea pak ima iskri haha

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Ок, не дека не е возможно ама во пракса тие ,,другарства,, кои прераснуваат во врски биле започнати токму поради тоа in the first place...
Значи тоа не е вистинско другарство туку само некоја вештачка блискост која служи како основа за понатаму.
Да се заљубиш во вистински најдобар другар не е според мене секојдневна и честа појава затоа што со тек на време се навикнуваш да не ја гледаш таа личност како преставник на спротивниот пол.

Член од
12 октомври 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
a inaku na mnogu luge, kontrolata na genite im je jaka strana, ma ajde ve molam koe drugarstvo so sprotiven pol, da ustvari se izvinuem imav drugarka dok bev von pubetret.

Член од
2 февруари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
:pos2:
А ако и/му кажете дека го/ја сакате мислите ке го расипете другарството ?
Ја мислам дека ако те одбие ке знае дека го/ја сакаш и ке бидете уште поблиски. А ако прифати и после раскинете.. Ондак чао пријатно:vozbud::vozbud:
:nenene:tuka mn gresis,ti kazuvam od iskustvo....se zajlubiv vo najdobrata drugarka,ucime vo ist klas,vo 1 i 2 ne ja zabelezuvav no vo 3 i sega 4 god lud sum po nejze ama problemot e vo toa sto koga i kazav me odbi i veke ne sme drugari a ne da staneme uste pobliski:toe:glej i ti da ne napravis taka poso ke zazalis zasekogas :salut:

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Па не баш да се заљубам во нив...но имало некои случаи кога кон нив сум чувствувал нешто повеќе како од другарство, може да се речи и љубов. :toe: Како и да е засега не сум одел со најдобра другарка. ::D

Член од
10 јануари 2010
Мислења
136
Поени од реакции
25
heh momentalno sum vo vakva situacija za zal...jas zacapana vo nego,a on ne me ni primetuva,tuku me smeta samo kako dobra drugarka...stvarno e mnogu teska nevozvratenata ljubov i toa od strana na najdobar drugar...no bi ostavila se kako sto e...pomilo mi e da stradam i da placam po nego otkolku da go izgubam negovoto prijatelstvo....se nadevam deka za brzo vreme ke prestanam da go custvuvam ova i se ke se vrati vo normala....btw deka go sakam skoro 2 godini se sekavam pred nekolku meseci koga go vidov so druga,odea da se muvaat: mi se nasolzija ocite,vo sebe umirav dodeka gi gledav nasmeani no izdrzav nekako toj den.... stvarno e tesko..:(pozzy

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Никогаш не сум се заљубила во најдобриот другар, ниту пак некогаш сум почувствувала нешто за било кој од другарите.
Но, не мора да значи дека не ми се случило другар да се заљуби во мене.
Имам забележано такво нешто кај одредени, но веднаш давам на знаење дека од мене може да очекуваат само другарство. Јас би сакала да бидам гледана со очи со какви јас ги гледам.
Не знам како, но другарите и оние со кои сум започнала нешто повеќе, уште на самиот почеток имаат една граница. Јас решавам со кој ќе имам нешто повеќе, а оние кои ги сметам за повредни ги бирам за другари и настојувам да ги задржам. Едните остануваат другари, а другите откако ќе имам било што со нив, не успевам да изградам пријателска врска. Иако сум сакала со одредени да останам другарка, не се случило. И со право, затоа што после некои си чувства таму не може да се очекува другарство.
Чувствата кај мене барем никогаш не може целосно да се избришат. Едно е кога ќе бидеш во љубовна врска со некој, барем еднаш ќе размениш плунка, а друго е секогаш да го имаш покрај себе, во добро и лошо, со целосна безрезервна доверба во него.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
До сега не а и не верувам дека ке ми се деси такво нешто.. па у крајни случаеви и да ми се деси малку ке се отргам не за друго него ради самоконтрола и оладување.. а за кажување на истото тоа нема шанси!!!

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Тоа машко женско другарство пред се зависи од машкото..ако машкото не е расположено да си губи време со некоја шо нема да може да ја онади...тогаш тоа машко нема да има другарка....

А додека ако некое машко има склоност да си муабети и со другарки и да си ги осеќа ко еден вид на сестри ...е у тој случај има другарство!

Намерно нагласив дека повеќе зависи од машките....поради тоа што секогаш машките се тие што кројат планови...сте слушнале сигурно фрази од типот "не бе брат другарка ми е,ама да сака она ја би пробал она е добро девојче и бла бла"...

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Во другарка не, а уште повеќе, скраја да е, во најдобриот другар. :tv:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Додека не изкомплицирам све, нема да седам мирен. Значи да, би се заљубил у најдобра другарка само да се заљубам. И нема да ми е страв. И нема да му мислам дали ке покварам другарство, и дали тоа на нејзе ке и се свиѓа или не. И знам дека може да има лоши последици после тоа, ама спремен сум и за најлоша варијанта.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Да сум се заљубил и од некаде собрав сили да и кажам.
Последиците после ова беа крај на едно долго и прекрасно пријателство кое траеше од прво одделение:kesa:а заврши после 12години:nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom