Сте се заљубиле ли некогаш во најдобриот/ата другар/ка?

Член од
20 октомври 2010
Мислења
16
Поени од реакции
2
Mene toa bas sega mi se slucuva ... Peperutki vo stomakoot ama se plasam da ne e samo zanes da ne go izgubam drugarstvoto zatoa sto bukvalno se znae za mene ... jas iam drug(muvac) i toj isto taka, a zgora na se i u isti klas smeee vo mn nezgodna situacija se naogjaaam :(

A

Auditore

Гостин
Не сум се заљубил до сеа aли одсекогаш ме привлекувала и доколку би имал шанса другарски би ја плеснал еднаш..:toe:

Член од
24 септември 2009
Мислења
245
Поени од реакции
35
Ми се десило, почна како другарство, па љубов (или само привлекување беше уште не знам) па пак другарство :) Едно време бевме најдобри другари али сега некако оладивме малце :/ Убаво беше додека траеше, само не знам дали би ризикувала и сега :)

P

PewDiePie

Гостин
Да во најдобрата другарка,и се фативме и уште идеме,најбоље потег што сум го направил во животот. Топло го препорачувам истото на сите кои имаат најдобар другар/ка уште па ако има хемија меѓу нив мх мх.

*Smurfette*

He smurfs me, he smurfs me not
Член од
10 јуни 2006
Мислења
538
Поени од реакции
38
Ете ми се деси и мене тоа, некое време после отварањето на темава... И се океј, бевме заедно околу 5 год, се убаво - додека траеше.. ама сега .. сега ми е мака што го немам другарот што го имав тогаш ... изгледа точно било тоа дека после таква врска неможе пак да бидете другари ... сеа сфаќам ... but sill I really miss my friend ...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
кој не се заљубил во најдобра другарка? :P

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Ми се случило, од другата страна.
За мене тоа беше најгрозното чувство што постои, се сметам за доволно стабилна личност за да не можам да ја изневерам пријаталската љубов во нешто друго.

С

Сатори

Гостин
Бла, бла, бла ... океј, кога имав 17 и јас верував во другарска љубов, аххх, тоа беа убави и невини времиња. :oops:

За да се развие другарска љубов во вистинската смисла на зборот, потребно е да се исполнат неколку услови, првиот е и двајцата да не се привлекуваат сексуално меѓусебе и тој по автоматизам отпаѓа затоа што не би имало причина да се запознаат на прво место, освен ако нели не седнале на маса заедно по грешка или некоја друга чудна ситуација која што во реалниот живот не се случува толку често.
Вториот е девојката да сака други девојки или дечкото да сака други дечки и само затоа што овде не ни може да има сексуални претензии, овие типови на пријателства најчесто опстојуваат на пријателска база а сексот е секогаш само интелектуален. (Thank you God for that, you saved my mind)
На трета опција или услов, не можам да се сетам, што значи можностите кои што треба да се исцрпат се мали.

Поентата ми е дека не може да има пријателство ако во било кој момент има емоции или привлекување од било која страна, затоа што тоа се претвара во трка на освојување, а тоа може да го има и без да се лажеме меѓусебно дека сме пријатели. :X3:

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Да ми си е има случено ваква работа, и научив дека ваквите врски се осудени на катастрофа !! Златно другарство си упропастивме а сега ниту на здраво не се познаваме.

S

StormRage

Гостин
Well shit is custom... се заљубив и то во една шо ме шибаше од сите страни со стандардни изговори без да се сетам да ја отерам, и останавме другари па некој сосем трет ми го спопика саглам за да се искарам со неа, а сеа ми фали :(

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
златно другарство од мали нозе, а сега... бегаме еден од друг како глушец од мачка
детски мозок
лошо...

V

Vollstandig

Гостин
па ја сите сум ги имал како прво другарки, прво градам пријателска веза со сите, за во случај да ми се допадни некоја да можам лесно да си ја ќарам:) И секоја врска е базирана на другарство исполнето од ЉУБОВ а не исполнето од материјална корист. Пошто другарство во превод ти е, дури имаш корист од некој, ај со овој се дружам пошо свири гитара и ме учи и мене, али коа со некој се дружиш чисто ради човекот може да се развие пријателска веза. Малце е полошо кога се двајца машки :)))))

ANTIKMAKKEDON

Патриот
Член од
6 јуни 2011
Мислења
27
Поени од реакции
6
Да. Сексот со неа беше секогаш исцрпувачки. Толку си бевме пријатели што сакавме да пронајдеме начин како да се проголтаме...Постојано бевме гладни и жедни еден за друг.

Kajgana Shop

На врв Bottom