Сончев брег

O

onlya

Гостин
Цел живот одам на Црно море со една, две години изклучок. Jaми се jaвуват през целата година и наjвеке когато има мртво волнение. То се поевува предимно летно време. Таа година овде времето е лошо, уште не сме видели слонце, па морето нема да е нормално во Jни месец - гаранциja ти давам. Во секо едно море можеш и да не излезеш. Се зависи дали ке почитуваш флага, препораките на чуварити(спасителите) и дали ке се правиш но голем маж.
Знам знам сето тоа ми е познато ова со здебелениве букви и да сакам не можам женско сум :( но затоа татко ми пред доста години за малку не се удави во црно море заедно со вујко ми баш од таква јама. А ти нешто од Варна си или онака си одиш натаму? :)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Знам знам сето тоа ми е познато ова со здебелениве букви и да сакам не можам женско сум :( но затоа татко ми пред доста години за малку не се удави во црно море заедно со вујко ми баш од таква јама. А ти нешто од Варна си или онака си одиш натаму? :)
Не, но мое место каде одам сека година е Несебар во близина на Слончев брег.
Затоа,сека сутрин кога одиш на плажа прво вдигни глава, види каков флаг е ставен. Флаговите не се стават само за убавина.
Бел флаг - слободно може да се влегува во морето. Можеш да користиш се сто душа ти сака.
Црвен флаг - водата е или под 16 степени или е бурно морето, постоjaт jaми, дозволено е влегуването на определени делови. Забранува се користенето на водно колело, чамчета, воздушни душеци и така натаму... Постои мртво волнение.
Црен флаг - влегуването е забрането.

O

onlya

Гостин
Не, но мое место каде одам сека година е Несебар во близина на Слончев брег.
Затоа,сека сутрин кога одиш на плажа прво вдигни глава, види каков флаг е ставен. Флаговите не се стават само за убавина.
Бел флаг - слободно може да се влегува во морето. Можеш да користиш се сто душа ти сака.
Црвен флаг - водата е или под 16 степени или е бурно морето, постоjaт jaми, дозволено е влегуването на определени делови. Забранува се користенето на водно колело, чамчета, воздушни душеци и така натаму... Постои мртво волнение.
Црен флаг - влегуването е забрането.
Е ја таму кај што одам има зелен наместо бел, жолт наместо црвен и црвен наместо црн флаг. :) Иначе ги знам овие работи, секогаш кога одам на плажа го погодувам црниот флаг ако не тој црвениот :D ама нема врска тоа што седат флаговите пак си влегуваат луѓето во водата. :)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Е ја таму кај што одам има зелен наместо бел, жолт наместо црвен и црвен наместо црн флаг. :) Иначе ги знам овие работи, секогаш кога одам на плажа го погодувам црниот флаг ако не тој црвениот :D ама нема врска тоа што седат флаговите пак си влегуваат луѓето во водата. :)
Кога си влигуваш си носиш отговорност сам на себе. Никоj насила не може да те извлече от морето.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Има години морето е мирно и во Септември. Никоj не може да ти кажи кога и колко ке е бурно. Таа година продолжуват многу дождовите, па морето нема да е добро уште во Jни. Коjто сака да оди на море во Слончев брег му препорачувам Август.
Бугарите си одиме до 10 Септември нормално(но пикот е 1-20 Август), ако не заладнее.
Крај на Јули штима или јок?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не е тоа до тебе, такво им е морето лошо, неубаво и речиси никогаш нема бело знаме. Кој сака да се удави е одлична дестинација.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Добро бе што не кажете за Сончев дека барате Инфо?!?!,,, идам 3 години по ред. Последниот пат бев 38 дена... во Хотел каде што Македонец е газда(мој роднина). Август е дефинитивно шпицот ама проблемот е со смештај, каде и за колку пари ке се најде,тоа е индивидуално во зависност од вкус и финансиска состојба.

Топло го препорачувам сончев брег, дефинитивно најефтин од останатите соседни држави а полн со забава.

Ако ве интересира нешто слободно прашајте :)

O

onlya

Гостин
Добро бе што не кажете за Сончев дека барате Инфо?!?!,,, идам 3 години по ред. Последниот пат бев 38 дена... во Хотел каде што Македонец е газда(мој роднина). Август е дефинитивно шпицот ама проблемот е со смештај, каде и за колку пари ке се најде,тоа е индивидуално во зависност од вкус и финансиска состојба.

Топло го препорачувам сончев брег, дефинитивно најефтин од останатите соседни држави а полн со забава.

Има брод т.е фериброд од Варна до Сончев брег? :D

Не е тоа до тебе, такво им е морето лошо, неубаво и речиси никогаш нема бело знаме. Кој сака да се удави е одлична дестинација.
:D е некогаш се сожалуваат и ставаат бело знаме но ретки се тие периоди :D а за чистотата на морето зависи на која плажа си некаде е премногу загадена, а некаде е бистра водата, мада лани имаше еден инцидент со канализацијата сега дали беше градската или од тој ден на градот кај што се случи тоа незнам но луѓето место да си шлапкаа во водата си шлапкаа во изметот :pos:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Немам поима дали има фериброд од Варна , тука гугле ке ти помогне :)

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Не си во право - никогаш нема бело знаме.
Вистината е што при флаговете се користи схема слична на семафорите - зелено, жлто и црвено.
Нормално е за 2 недели да има од 1 до 3 дни со жлто знаме и максимум 1 со црвено. През останатото време е зелено.
Се работи за Сл'нчев брег, месец jули.
Ако сборим па за Китен, има плажа /Атлиман/, коjа има 3-4 дена жлто знаме за целото лето.
--- надополнето: 31 мај 2012 во 13:53 ---
Има брод т.е фериброд од Варна до Сончев брег? :D
Има - од Варна до Несебар. За час и пол.
Саjт на компаниjата.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Може да има и такива, не знам.
Но внатрешните са помегу Варна, Несебар и Созопол.
А, во jули и август ке има и помегу Балчик и Варна.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Не са наjавени уште, но кога се гледат другите цени и се знае колко трае патуването /1 саат/, вероватната цена е 16-17 евро.
Инако бродовите со подводни криле се движат со 55-60 км/ч и са за 120 пасажери.

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307

хотел Калофер.....? Хотел Риор или Верис?....далечина од плажа услови и слично...........се думам меѓу овие,,.....до сеа собрав убави зборови за калофер а лоши за верис(газдарицата е скопјанка, бтв многу бил груба према македонците)

Kajgana Shop

На врв Bottom