Склекови

Статус
Затворена за нови мислења.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Нив на нејапонската популација им ги пренесува првиот нејапонец со црн појас во Нинџутсу, израелецот Doron Navon. Се изведуваат така што треба да се рашират нозете како за шпага, да половиот орган ви биде од 25 до 40 цм од тлото, од оваа позиција со горниот дел на телото склекате нормално и откога ќе ја достигнете најниската позиција го истегнувате целото тело нанапред и одите горе( ова движење треба да наликува како движење на елипса) и повторувате поново и поново додека можете.
Не се за почетници бидејќи потребен е голем напор за нив!
Ова личи на Сурја Намаскар од јога, точно знам на кои склекови мислиш :).

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Правете како војниците по 1.000 склека на ден па напишете колку ви е максимумот во една серија :icon_mrgr:

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
нема 1000 склека на ден да предизвика катаболизам?
Ако одиш теретана тогаш подобро не.. ама ако вежбаш по дома само склекови слободно навали на нив :D

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Многу тешко ми иде со слековиве .. Совет некој да ми даде како да се подобрам ? :)
Пробај на овој начин да ги правиш
ако неможеш тогаш пробај на ваков начин(склекови на зид)

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Дали некој до сега имал болки во рамото после правење склекови?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Дали некој до сега имал болки во рамото после правење склекови?
може не си загреан убаво или пак правиш секој ден.. Одмори неколку дена.. Ако пак има тогаш може ти е ебано нешто рамото..

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Не знам дали е спомната странава во претходните постови: http://www.hundredpushups.com/

Има програма детална, и наводно за 6 недели се доаѓа до 100 склекови. Ама јас нешто заглавив, појше од 50 не можам да напраам, губам сила во трицепсите..

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Не знам дали е спомната странава во претходните постови: http://www.hundredpushups.com/

Има програма детална, и наводно за 6 недели се доаѓа до 100 склекови. Ама јас нешто заглавив, појше од 50 не можам да напраам, губам сила во трицепсите..
Програмата е срање.. Ако сакаш да зголемиш на склекови мораш да правиш повеќе склекови.. ако веќе сакаш да правиш по 100 во серија ќе мораш да правиш на пример 700-1000 склека.. Зборубам за многу серии од кои телото ќе ти се навикне на таа вежба и ќе можеш повеќе да правиш..

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Луѓе ај да прашам и јас...кога правам склекови осеќам болка во десното рамо , до што ќе да е...(не правам секој ден, а кога правам еднаш ,двапати во неделата вежбам со ташна со книги) :) фала однапред

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Луѓе ај да прашам и јас...кога правам склекови осеќам болка во десното рамо , до што ќе да е...(не правам секој ден, а кога правам еднаш ,двапати во неделата вежбам со ташна со книги) :) фала однапред
И јас осеќав болка на почеток кога почнав да правам склекови. Во десното рамо во пределот кај што се спојуваат клучната коска и коската од раката (humerus). На почеток иако ме болеше трпев, но болката се засили со време. Прекинав да правам склекови, и правев само вежби за рамо (летање и сл.) По некој период кога почнав пак да правам склекови веќе немав болка, изгледа зајакнало рамото, `рскавицата или што знам. И обавезно се загревам пред склекови, 10 целосни кругови со рацете во двата правци (брзо). И само тоа последното ако го правиш мислам дека ќе ти се намали или ќе ти ја снема болката, освен ако не ти е тоа некоја повреда.

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
И јас осеќав болка на почеток кога почнав да правам склекови. Во десното рамо во пределот кај што се спојуваат клучната коска и коската од раката (humerus). На почеток иако ме болеше трпев, но болката се засили со време. Прекинав да правам склекови, и правев само вежби за рамо (летање и сл.) По некој период кога почнав пак да правам склекови веќе немав болка, изгледа зајакнало рамото, `рскавицата или што знам. И обавезно се загревам пред склекови, 10 целосни кругови со рацете во двата правци (брзо). И само тоа последното ако го правиш мислам дека ќе ти се намали или ќе ти ја снема болката, освен ако не ти е тоа некоја повреда.
Фала друже на брзиот одговор ...ќе те послушам пред правење ќе се загревам па се надевам ќе попушти, а не сум се повредил не мислам дека е до тоа...поздрав :)

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
и јас имам таква болка добро ќе биде некој да најде чаре

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Можеби не се поставуваш правилно во рацете.. гледај две те раце еднакво да ти бидат отворени.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.126
Поени од реакции
8.073
најважно е загревањето за склекојте..кругој со рацете нанапред и наназад пред вежбање мора :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom