Се дотерувате за себе лично или за да изгледате убаво пред другите?

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Претежно се дотерувам за себе, кога сакам да променам нешто... али многу пати земам некои работи за да изгледам убаво и за други.. нормално е тоа. Пример сме испаднале некаде со партнерот.. нормално дека сакам да се дотерам да изгледам убаво за него.. како што и јас сакам тој да изгледа убаво.. не мора тоа да биде секогаш нешто ново, доволно е да биде прикладно и да се осеќам убаво во тоа...

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Се дотерувам за да изгледам убаво пред огледалото.
Абе нормална работа е тоа што сите се дотеруваме за другите, сигурно дека дома кога сум сама не седам во фармерки, не си ја "поправам" шминката секој саат и слично. Не ми е јасно зошто сите се срамат да кажат.

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Се облекува прво заради себе , најубаво се чуствувам кога го носам тоа што го сакам, и не само за искачање туку и кога сум на работа си бирам облека која ке ми одговара спрема мене

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Само глупав не би сфатил дека секој се "дотерува" за другите. Може некој ќе помисли во конкретен момент дека се облекол така зошто него му одговара, но денешната мода е резултат на тоа што всушност се грижиме што ќе кажат другите.. Да не беше така ќе постоеја еден вид пантолони од секој материјал, исто така и со сите други парчиња и готово.
Едноставно, така функционира човештвото денеска.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Да се дотервев за себе и за низ дома ќе бев дотерана...И за на продавница ќе се облечев ко чоек не со реп мрсен и тренерчишта и то све распар:icon_lol:

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
za sebe a sakam da izgledam dobro i za pred drugite ili ako nisto drugo da ne mi se potsmevaat na primer sto neznam da nosam kuso otvoreno zaboravam deka netreba da mrdam kako sto sakam tuku da pazam isl

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Секогаш треба човек да изгледа убаво и средено. Зашто ако си облечен ко клошар и искочен у маало, ќе налеташ на некој на кој треба да оставиш впечаток а ти ќе изгледаш ко избацен од дома. Не да иде машко по кошула и панталони во продавница по цигари, ама да не биде и со рамбовка и запотена мишка.

S

Sheldon Cooper

Гостин
сакам да изгледам убаво првенствено за себе а потоа и за другите.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
кога сакам да се дотерам ќе се дотерам, кога не, не се дотерувам. тоа е тоа :D

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Дај ви се моља, за кого се дотерувате пффффффф, одете на пуст остров и земете си шминки да бидете по цел ден дотерани за морето, песокот, камењата и околните тарантули со кои ќе си спиете навечер., ова за тие што си се дотерувале самите за себе демек:P

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
се дотерувам за да не ме вратат од кафиќ, дискотека, ресторан и други места.

Kajgana Shop

На врв Bottom