Се дотерувате за себе лично или за да изгледате убаво пред другите?

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
За мене се дотеруваам носам си еј си ди си мајца за мене и к*р не ме боле шо ке кажат другите :)

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Се дотерувам лично за себе, тоа што ќе го видам во огледало сакам првенствено мене да ми се допадне. Не значи да си дотеран само ако ставиш шминка и се облечеш во најдоброто парче облека што го имаш во плакар. Со самото миење на заби и чешлање веќе во огледалото гледаш друга слика за себе. Познавам луѓе кои и овие две работи им се тешки за правење особено од сабајле, а се елементарни.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
се дотетерувам кога имам на располагање повеќе време.
се дотерувам пред се за мене со цел да ми се потрени самодовербата
за да бидам привлечна
и зависи за која пригода:salut:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Се дотерувам за мене затоа што поубаво си се чувствувам. Јез да знам понекогаш пред да се облечам за некаде да размислам како би изгледал поубаво, ама сепак пред сè е за мое лично задоволство.:pipi:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Sekoj treba da se sreduva i da si bide ubav sam na sebe pred se, a posle i za ostanatite okolu nego :pipi:

M

MIL

Гостин
Се дотерувам за да се чувствувам јас исполнет и да изгледам секогаш топ пред девојка или пред другарка или пред друштво па со тоа и на мајка ми ќеиф и правам син и е пицнат од глава до пети се гордее со мене :baeh:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Зависи од расположението, но најчесто мене да ми биде убаво и лагодно. Е сега, кога има некоја посебна прилика, свеченост, секако мора да биде се совршено, сако, кошула, кондури....:)

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
ДА, за себе лично :) Мене ми е убаво коа ќе си се дотерам, не ми е гајле шо би рекле другите :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
пред се лично за себе!!! е сеа ако идеш на некоја свеченост на пример свадба крштевка матура дипломска и така натака нормално е да се дотераш малце.. нели имаш непознати луѓе у одредени моменти не личи да си отидеш онака ко по дома.. ке речат кој е овој сељаков бе...

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
јас сум во секое време дотеран,единствено кога сум дома сакам малку покомотно,тогаш носам тренерки...е сега за кого,тоа зависи од ситуацијата,нормално за мене 70% а 30% за другите,не сум човек кој сака да остави негативен впечаток...

Lady Gaga*

«3 Him!
Член од
4 јануари 2010
Мислења
293
Поени од реакции
19
Се дотерувам за себе.. но не секогаш и за другите. Многу нормално за некоја посебна прилика знам да се дотерам повеќе од она што е .

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Се дотерувам за мене лично.
Сакам коа ќе се видам во огледало да си се свиѓам самата себе а не на не знам на кој таму.Некоја девојка не мора да е кој-знае како облечена да го привлече вниманието.Може и по тренерки да е али сепак сите да се вртат по неа.
Голема улога игра харизмата во тој случај.

H

^HITMAN^

Гостин
Сите се дотеруваме за другите и немојте да лажете. Точка.
ДОКАЗ: Се има некој нашминкано и облечено како за во град за да седи дома на фејсбук сам цела вечер, а?

Blue_Boy

THE WAY I AM
Член од
29 октомври 2009
Мислења
345
Поени од реакции
33
Не се дотерувам,си фурам маалски стил,тренерки доле со дукс горе и јакна.А кога идам у школо облакам фармерка и дукс пак одозгора.

Kajgana Shop

На врв Bottom