Се дотерувате за себе лично или за да изгледате убаво пред другите?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ако не си се допаѓам себе си во огледало и не бидам задоволна од тоа како сум средена, да ми кажат 100 луѓе да супер изгледам, џабе е. Така да исклучиво за себе ! И не ми значат комплименти од типот да добро изгледам и преубаво сум облечена, дотерана..тоа ми е баш лигаво од нив.....Затоа што не ми е важно туѓото мислење.. Битно е јас да се осеќам убаво во тоа што го носам. А секој има различен вкус затоа и не ме занима..си гледам за себе.
Да ти даде некој комплимент дека си убаво облечена ти е лигаво и небитно. Оваа особина може да ја поседува само надувана шмизла.

Член од
5 декември 2013
Мислења
32
Поени од реакции
8
се дотерувам за себе, за јас лично подобро да се чувствувам во својата кожа и попријатно да ми е во неа :P ако сама се чувствувам убаво, на сите ќе сум им убава :icon_lol: а и да не е така, пак исто е бидејќи пак сама ќе си се чувствувам убаво :)

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
за себе?! За распуст кога не сум на школо по 3-4-5 дена проаѓаат без да се избањам и да сменам алишта.

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Имав еден професор, типов викаше: ако некој се средува за себе, нека се дотера да си се диви пред огледало, и нека испадне по трењерки.

Pro Femmina

Профеминче
Член од
7 мај 2014
Мислења
116
Поени од реакции
133
Za sebe no i se razbira za drugite koga ima potreba

Член од
6 јуни 2014
Мислења
72
Поени од реакции
77
Ако кажам дека се дотерувам само за себе ќе излажам. Од вторник сум само дома и учам за полагање, излегувам само до продавница и секако не се дотерувам.
Имав некој период од 5,6 месеци во кој ниту нокти лакирав, ниту косата нешто ја правев. Мијам коса, средувам веѓи, се облекувам и ајде на факултет. Последно време повеќе имам желба да се дотерам, да си ја испеглам косата или да ја навиткам и т.н. И причината секако е машко. Да не се лажиме - кога една жена има за кого да мисли и да се дотера се чувствува уште поубава... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom