Се дотерувате за себе лично или за да изгледате убаво пред другите?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Doteruvanje...siromastija e be...nema doteruvanje! odam u gunjata na dedo mi, vojnickite cizmi na vujko mi, pantalonite na tatko mi (onie starite) i rabotnickata kosula na shurata.

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
Сите се дотеруваме за другите и немојте да лажете. Точка.
ДОКАЗ: Се има некој нашминкано и облечено како за во град за да седи дома на фејсбук сам цела вечер, а?
pa dobro do nekade e taka, ama jas na primer sekogas si se sreduvam poradi sebe, bidejki licno na mene mi e poubavo taka, nekogas znam i doma da si se nasminkam da se oblecam i da si sedam taka, a nekogas ako mene mi e grdo i ne mi e za doteruvanje moze i da treba da izlezam i da ne se doteram, tuku onaka da si izlezam

I

InF3cTeD

Гостин
Исклучиво за мене облекувам.Ретко се дотерувам а и не гледам некоја посебна причина да го правам тоа..кој ме сака каков и да сум ќе ме сака :smir:

Opsessive fangirl

Безнадежен интелектуалец.
Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Секогаш се дотерувам сама за себе, за ја да бидам задоволна со самата себеси. Секогаш носам тоа што мене ми се допаѓа, независно од пригодата. Да се дотерувам за некој друг, да не се чуствувам убаво во тоа и да се нервирам цела ноќ, па мислам дека не вреди.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.923
Поени од реакции
12.484
Пола пола, и за мене и за другите...се трудам колку можам!:toe:

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Најчесто сакам да носам облека во која удобно ќе се чувствувам.Не сум човек што секогаш ја следам модата.
Сакам да изгледам убаво за себе,но и сакам убаво да му изгледам на дечкото.Прифаќам критики само од него.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Се што правам правам за себе:pipi:

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
факт е дека жените се пицнуваат за да бидат видени.. и голем дел од мажите... и ја неќам да искочам било како облечен у град...не да паднат на гардеробата или нешто него да си изглеа фино бре не сум дома и 70% од случаите се мислам 2-3 минути шо да облечам... е сеа ја сум мн опуштен момак и у школо би идел секој можен ден со тренерки.. не шушкавец него она баш класика тренерка памучна ли од шо е... мање битно.. ама пошо учам у претерано ебено фенси школо не можам да си дозволам па и така да ме глеаат... нормално дека ми пукнал филм па си идам и по тренерки.. мн нормално коа коштаат поише него нечиви фармерици си секси дукс.. не дека ја нешо скапо се облакам него се облакам квалитетно...е сеа коа глеам машко кон женско као се облака... кхмммм епа тоа више некад може да се протолкува као реклама... е сеа дали е така или не.. зависи од особата.. има реклама со цицка до брадавиче надвор.. има и реклама со пристојна и вкусна облека и дора комбинација многу јасно... а дека сите сакаат да изгледаат пред другите тоа е факт ! женските секад под дифолт им е да се секад најнај и тоа препичаање ме мрднува али ке морам да се соочам со фактот дека 70% од девојчињата немаат усул.. ни памет али ај да не навредам...е сеа.. коа женско глеа на др женско као се облака.. ако и одговара и и е другарка на дотичната ке рече океј сака да си е убава ЗА СЕБЕ ! седи не ме знаеш ЛЕГНИ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМЕ РАБОТАВА ! е не е така..секој сака да си биде супер пред другите да ги зборт убави средени све тип топ и ТОА Е НОРМАЛНО ! ама ако се мрзат од ИКС причини со дотичната ке речат види ја курветинава... и како навлагам у темава глеам дека напраив утка пошо почнав да пишувам зашо глеам дека од една страна е мн тешко а од др мн едноставно да видиш кој за коого ссе облака..неќам да зборам понатака ама само би дошол до заклучоок дека секој сака да изгледа супер у општеството... е сеа има исклучоци чесни.. ама од др страна до некаде и е во ред таа желба да светиш меѓу другите само шо женските и мал дел од машките претераваат у тие ЖЕЛБИ ! па није дедо мраз јебена златнна рипка ниту па родителите се народна банка за гардероба скапа и марка али.. ај доста е !

Член од
19 февруари 2010
Мислења
27
Поени од реакции
2
ЗА мене дотерувањето е всушност да се облакаш убаво да изгледаш уабво,средено со барем малку шминка.САкам да се дотерувам и тоа секогаш го правам кога излегувам од домаа..

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Бравоооо сите се дотерувате за себе. :uvo:

А во темата колку внимавате на изгледот и облеката дома сите пишавте дека не внимавате и онака никој не ве гледа!

Ако се дотерувате за себе ондак и дома дотерајте се, не у пижами и тренерки да седите си разбушавени коси.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Бравоооо сите се дотерувате за себе. :uvo:

А во темата колку внимавате на изгледот и облеката дома сите пишавте дека не внимавате и онака никој не ве гледа!

Ако се дотерувате за себе ондак и дома дотерајте се, не у пижами и тренерки да седите си разбушавени коси.
Браво за ова:tv:
Сите си кажаа дека по дома се цел ден во пижами:nesum:оти никој не ги гледа...
Значи,си се дотеруваме за себе лично,но и за да изгледаме убаво пред другите.
Ако не ми е гајле дали ке изгледам убаво пред некој друг...тогаш по цел ден дома ке бидам во пижами:toe:

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Исклучиво за себе се дотерувам! Имам јас свој критериум како треба да игледам и имам свој стил изградено ...Уживам да се дотерувам и тоа многу.Ме исполнува ......Како и секоја девојка женствена претпоставувам.....

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Кур мој се дотеруваме за себе, тоа една од помодерните големи женски лаги генерално. Иако со популаризирањето на метросексуализмот веќе го губи приматот како одговор на цицлестите.

Одговорот е и двете ама со меѓусебна зависност.
Тоест, се дотеруваме за да им се допаднеме на другите со цел да си се допаднеме на самите себе...што е ретардирано ама кремциве го набија тој стандард...буууу

Член од
15 ноември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
42
Да сите се дотеруваме за себе женските членки не пишуваат на кајгана без штикли на ноѕе еве ја пред да пишам овде се залижав со гелче и кошула облеков за да и бидам убав на баба ми сеа што ќе дојде да ме викне да јадам грав

Kajgana Shop

На врв Bottom