Сакам да знам!

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.478
Поени од реакции
4.642
Ја имам приметено на тие у тинекс пишува словенија или полска ,а на тие во кам бугарија па може тука е разликата. Коа беа дневните акции во тинекс чоколадите милка беа со потекло од Бугарија за после гтоа да си ги вратат полските или словенските.
Два пати пробав да ти објаснам нешто, ти пак или не ме разбираш или не знам јас што зборам :D
Ти викам дека декларацијата на амбалажата не се поклопува со декларацијата на налепницата од самиот КАМ маркет, а иначе знам дека има од различно производство ... :D

Во КАМ маркетите, декларацијата на опаковката од милка ОРЕО (не на било која милка!) пишува дека е од Германија, увезена од Хрватска, а на декларацијата на налепницата од КАМ напишана на македонски е Унгарија-Бугарија :)

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Зошто една Милка Орео е 45 денари во КАМ, а во другите маркети е од 65 денари нагоре?
На тие од другите маркети (Тинекс, Веро, Рамстор) пишува као демек дека се германско производство, увезени од Хрватска. Додека пак, на тие од КАМ пишува на оригиналната опаковка истото што го пишува и на другите (Германија-Хрватска), ама со налепница на македонски пишува дека се произведени во Унгарија, увезени од Бугарија. Во што е финтата и кој праи дубари, дали ова е дозволено или као :D
Веро, Рамстор а особено Тинекс ти се маркети за аристократи, све ти е поскапо кај ними. Уствари чоколадана сегде ти е истата само шо кај овије е поскапа. Ние сиромајве пазариме од Кам, Миса и Шик и од малскиве продавничиња.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.677
Поени од реакции
11.753
Незнам каква Grundig машинка си имал што не си задоволен од истата, но Grundig е фирма поим за квалитет. Доволно е тоа што нивните производи, еве ја и машинката моја, и по неколку години употреба се речиси исти како и првиот ден. Така да @shumecha.tableta конкретно за машинка за шишање и/или бричење земи или Grundig или Philips. А како што ти пишав и во погорниот пост, имаш и машинки што се само за бричење и истите темелно бричат, што би рекол @Bonnie and Clyde ,,тасма":vrtioci:, и ако веќе таква земаш, земи со три ротирачки глави.
потполно ваква

и пак ке кажам за к.. не ја бива па незнам колку поштувана марка да е грундиг

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.478
Поени од реакции
4.642
Веро, Рамстор а особено Тинекс ти се маркети за аристократи, све ти е поскапо кај ними. Уствари чоколадана сегде ти е истата само шо кај овије е поскапа. Ние сиромајве пазариме од Кам, Миса и Шик и од малскиве продавничиња.
Крај на дискусијава. Јас прашувам едно, они ми одговараат друго :popce:

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Kakov e patot za Berovo? Koga odev posleden pat bev so bus, so toj sto kruzi i zastanuva niz povekje gradovi i trae 4,5 saati, nekako mi se vide mnogu los patot, so dupki...Kakov e obicniot pat, onoj sto ne kruzi?

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Kakov e patot za Berovo? Koga odev posleden pat bev so bus, so toj sto kruzi i zastanuva niz povekje gradovi i trae 4,5 saati, nekako mi se vide mnogu los patot, so dupki...Kakov e obicniot pat, onoj sto ne kruzi?
Солиден. Повеќе нервираат кривините отколку дупките.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.181
Поени од реакции
13.460
Како се движат цени за хрчаче, зајче, рипка? И кој пет шоп ми препорачувате да појдам за да земам? За подарок ми е па да знам :)

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Сигурно си бил низ Делчево, таму патот е доста лош. Преку Виница-Берово патот е добар, само што до дека ја искачеш Обозна е типичен планински пат со кривини

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Како се движат цени за хрчаче, зајче, рипка? И кој пет шоп ми препорачувате да појдам за да земам? За подарок ми е па да знам :)
Од тоа до сега што сум гледал риби има од 50 - 80 денари, па нагоре, хрчаци од 400 денари, па нагоре, а и зајчињата се тука некаде од 400 денари, па нагоре. А како добар пет шоп не би знаел кој би бил најдобар со најголем избор за милениче, но можеш да разгледаш во Арина и Аквариум Пет Шоп:)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.740
Поени од реакции
11.626
Кое е тоа место у Скопје "кај авиончето"? Било негде во близина на Mr.Bricolage.
Како да стигнам до таму од влезот на Скопје (од Велес)?

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Кое е тоа место у Скопје "кај авиончето"? Било негде во близина на Mr.Bricolage.
Кога доаѓаш се исклучуваш на мостот во Автокоманда, фаќаш лево накај Бриколаж - возиш само право - од десно го поминуваш Бриколаж, па и Фон - преку мостот близнаци, на семафорите вртиш лево и веќе ти е на видик паркот со авиончето.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.874
Поени од реакции
1.631
Кај авиончето паркот во Аеродром ама дека е блиску бриколаж те лаже некој :) Како да стигнеш од автокоманда ќе се качиш на надвозникот према аеродром што оди врти лево и се право .

VMP

VMP
Член од
8 октомври 2010
Мислења
115
Поени од реакции
15
Повторно го поставувам прашањето: има ли некоj билокакво искуство (неgативно или позитивно) со агенцијата за недвижности Citylife Agencija ZA Nedviznosti ?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Две работи. Кај праат најбоље кукурек? И кај праат најбоље бечка шницла?

Kajgana Shop

На врв Bottom