Сакам да знам!

Член од
14 август 2018
Мислења
4.996
Поени од реакции
11.491
Thanks. На игнор е.

Паа, прво пошто имам дечко. И доволен ми е. Второ, сакам да ширам познанства ама не во таква насока. Дојдов овде пошто ми се свиѓа како дискутирате. И јас сакам. Сум била по форуми, не ми е нешто нови. Ама не значи дека барам дечко.
Веруј ми дека не ти е :ROFLMAO:

Ама се надевам дека ова што го пиша тука, му го кажа и нему лично!?
И btw срце е он! Само нема кој да го утепа :D

Член од
28 ноември 2022
Мислења
530
Поени од реакции
1.005
Sakam da poklonam mebel //odlicno odrzan, relativno postar// sto ,,ne go koristam,,.
Dali ima ,,nekoja fb grupa,, za taa namena, so sto prevozot da bide na drugata strana //ne moj//.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
223
Поени од реакции
167
poaktivna e temata pa da prasam tuka
ako poracam od aliexpress gabaritna pratka , metalna supa nesto, pretpostavuvam okolu 2 kvadrati metal ke e pratkata , free shiping e no oba po posta sigurno neke stigne, ..pa me interesira ke me carinat li pratkata?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.889
Поени од реакции
1.650
poaktivna e temata pa da prasam tuka
ako poracam od aliexpress gabaritna pratka , metalna supa nesto, pretpostavuvam okolu 2 kvadrati metal ke e pratkata , free shiping e no oba po posta sigurno neke stigne, ..pa me interesira ke me carinat li pratkata?
Многу општо прашање.. Дали е вредноста над 50 евра ? Ако е ќе те царинат 80% веројатност , ако е помала пак може да те царинат сум имал мал милион пратки сите различно поминале и да не сум нарачал ништо метално може да го тупат да ја отворат и да водат царинска постапка се зависи како на тој цариникот му текнало денот.

Член од
18 јули 2019
Мислења
10
Поени од реакции
0
Здраво, знам дека тешко ке биди да се најди одговор на ова прашање ама сакам да прашам.
Дали познавате добар (migration agent) шо би можел да ми поможи за средвање на статус во Австралија.

Секој препорачан предлог е добредојден.

Благодарам.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
223
Поени од реакции
167
Многу општо прашање.. Дали е вредноста над 50 евра ? Ако е ќе те царинат 80% веројатност , ако е помала пак може да те царинат сум имал мал милион пратки сите различно поминале и да не сум нарачал ништо метално може да го тупат да ја отворат и да водат царинска постапка се зависи како на тој цариникот му текнало денот.
pa se raboti za montazna metalna supa 3x2.3m

Член од
11 мај 2024
Мислења
91
Поени од реакции
231
Сакам да направам некои нарачки за облека од интернет. Ако ги нарачам тука, ќе ме изгорат од царини, ДХЛ, и слично. Има некој искуство дали постои можност да се порачаат во Грција во оние ДХЛ сандачиња од кои можеш сам да си ги подигнеш? Како оди процедурата?

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
598
Здраво
Мислам дека не е соодветна темава, но не најдов друга која одговара повеќе.
Дали некој ги има користено приватните паркинзи околу скопскиот аеродром и ако може да сподели искуство?
Гледам разлика од 3000 денари во цената за неделен паркинг (4500 ТАВ вс. 1500 (25Е) приватни), што е многу подобра понуда, па ме интересираат ваши искуства.

Член од
28 февруари 2025
Мислења
58
Поени од реакции
62
Ми треба совет

Кој дел од салава Јане Сандански е добра позиција за купување седиште за гледање концерт?

А2,А6,А3 и А5 ги разгледувам како средна цена за Брајан Адамс?

1740761492626.png

Член од
24 април 2008
Мислења
11.193
Поени од реакции
12.847
Ми треба совет

Кој дел од салава Јане Сандански е добра позиција за купување седиште за гледање концерт?

А2,А6,А3 и А5 ги разгледувам како средна цена за Брајан Адамс?

Прегледај го приврзокот 444723
Ако не ти сметаат седишта од трибините - бидејќи нели поголемиот дел од обожавателите сакаат да бидат долу што поблиску до изведувачите на сцената - А2, А3, А5 и А6 имаат одличен поглед.

И ако не е преполна салата секако дека ќе можеш да шеташ, јас сум бил само еднаш, во декември 2023, и ја изнашетав целата сала по трибините бидејќи беше полупразна.

Морам да потенцирам дека беше ладно, не вклучуваа вентилација, но Брајан Адамс е најавен за крајот на април 2025, па најверојатно ќе бидат понормални температурите, но тоа не го менува фактот дека е крајно идиотски во сала со толкав капацитет да не вклучуваш вентилација во зимски месец.

Член од
28 февруари 2025
Мислења
58
Поени од реакции
62
фактот дека е крајно идиотски во сала со толкав капацитет да не вклучуваш вентилација во зимски месец.
мене просто само ми е што е пуштен мал број на влезници околу 2500. Исто ќе гостува во Белград и Софија со поголем капацитет

Член од
7 декември 2021
Мислења
56
Поени од реакции
21
Дали "eVisitor" Визата е бесплатна за посета во Австралија со Бугарски пасош, еден мој пријател сака да поднесе Виза за посета у Австралија, видел на владиниот вебсајт дека е бесплатна (не се плаќа) за ЕУ пасоши пошто он има Бугарски пасош па не е сигурен дали е така. А за Македонските пишува дека е 195 долари (Visitor Visa Subclass 600) и не даваат на нас eVisitor. И ако поднесе со Бугарски пасош проблем ли ќе биде оти он нема банкарска сметка и имот во БГ како доказ.

Член од
25 октомври 2010
Мислења
739
Поени од реакции
705
Дали е потребен зелен картон за патување во Србија.Читав нешто дека од 1јан.2025 се укинуват зелените картони за србија.Некој инфо?

Kajgana Shop

На врв Bottom