Позз како е сега за ова работа, имам 24г, не сум бил никад на ваква работа, има ли шанса да ме земат, и дали воопшто вреди? Работев во фабрика и ми скурчи и отупев од работење едно исто, сакам да сменам.
Ова беше популарно пред 15 години, сеа незнам. Или fire watch Инфо некое е добредојдено
Беше популарно пред 15 години затоа што беше најлесно за заминување, имаше визи за буквално секаде освен за балкан. Инаку сега е уште подобро за работа во поглед на услови за работа. Во поглед на пари мислам дека у деновите на дивиот запад се заработувало повеќе, ама неврмајнд, пак е добро за работа.
Со 24 години ќе бидеш еден од помладите на брод ако се качиш
Јас еве на 40 години чекам да ме викнат за ново качување. После 3 концесионерски и еден контракторски ангажман конечно ќе работам за бродска компанија.
Инаку Фајр Воч ти е како предјадење на работа на брод
Ќе видиш што е брод и како функционира, без да потпишеш договор на 6-8 месеци. Плус не мора да имаш добар англиски
За време на ковид работев надрај док како фајр-воч на еден од Норвиџн бродовите и бевме малку поголема екипа, некои 40-50 луѓе ако не грешам, и бевме делумно вистински морнари и повеќето момци и девојки кои доаѓаат само за драј докови. Тој проект траеше 2 месеци (траењето на тие договори е од 2 недели до 2 месеци) Јас и уште 9 луѓе бевме ноќна смена и после месец дена од почетокот на проектот, на пауза еден од колегите ми се жали, ми фали семејството, уморен сум, ова ми е, она ми е... Тони како си ти?
- Јас уште гоучам бродот.
- Тони не ме заебавај ти нејдобро го знаеш бродот од сите нас.
- Па да, ама моето тело е програмирано за 6-8 месеци договор, јас уште фаќам залет