Работа на брод

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.795
Поени од реакции
2.352
Не мора да плаќаш данок. Кога ќе ти стигне платата на сметка ќе приложиш копија од договорот за да ти ја прокнижат. Во договорот пишува (најчесто) дека данокот за плата е веќе платен во земјата на компанијата.
Јас работев за FireAid и за Park West и ми даваа плата на сметката во НЛБ и не ми стигна ништо од УЈП за данок.
Imas drug problem.. Ako nasata drzhava nema dogovor za odbegnuvanje na dvojno oddanochuvanje so taa zemja od kade shto ti stigaat parite, mozhe da te otepaat od danok. Sekoj najdobro si znae na kraj

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Kiril Bogatinov

Кико
Член од
18 декември 2020
Мислења
41
Поени од реакции
30
Не мора да плаќаш данок. Кога ќе ти стигне платата на сметка ќе приложиш копија од договорот за да ти ја прокнижат. Во договорот пишува (најчесто) дека данокот за плата е веќе платен во земјата на компанијата.
Јас работев за FireAid и за Park West и ми даваа плата на сметката во НЛБ и не ми стигна ништо од УЈП за данок.
Pa da i mene ne mi stigna nisto a u banka mi baraa samo letter of employment…Ali sega na scenic.eu eve so pisuva , a od agencija vikaat deka se e plateno u svajcarija
Автоматски споено мислење:

Imas drug problem.. Ako nasata drzhava nema dogovor za odbegnuvanje na dvojno oddanochuvanje so taa zemja od kade shto ti stigaat parite, mozhe da te otepaat od danok. Sekoj najdobro si znae na kraj

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Pa da ali ko so gledam imame dogovor so poveketo zemji posebno vo evropa i amerika

Attachments

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.044
Поени од реакции
1.990
Има некој член од тука работено на јахта да сподели искуства?

Член од
12 мај 2015
Мислења
110
Поени од реакции
172
Знае ли некој каде да се обратам за Fire Watcher проективе. Им пратив еднаш меил ама не враќаат. Дали бараат некакво искуство, мислам дека требаше само STCW сертификат? дали има шанса за со МК пасош
ако има некој идено или некакво искуство/инфо со ова

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Знае ли некој каде да се обратам за Fire Watcher проективе. Им пратив еднаш меил ама не враќаат. Дали бараат некакво искуство, мислам дека требаше само STCW сертификат? дали има шанса за со МК пасош
ако има некој идено или некакво искуство/инфо со ова
За Fire Watch сезоната заврши, следниот проект е:
The NCL Star will be dry docking in France on the Oct 22, 2024 until Nov 9, 2024.

Може да се приклучиш на групава https://www.facebook.com/groups/1016847975086035 во оваа група ставаат инфо за сите следни проекти (ако испадне нешто вонредно, или за некој проект треба поголема група, ор самтинг...)

Јас работев една сезона како фајр-гард и после тоа уште еднаш на NCL Dawn бидејќи емотивно сум врзан за тој брод.

Член од
26 јули 2021
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дали има работа за медицински лица по бродовите/крузерите? (макар да е некоја assistant позиција)
Гуглав периодов но не можам да најдам нешто такво обично сите се за угостителство , фотографирање и слично.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.161
Поени од реакции
10.125
Дали има работа за медицински лица по бродовите/крузерите? (макар да е некоја assistant позиција)
Гуглав периодов но не можам да најдам нешто такво обично сите се за угостителство , фотографирање и слично.
Нема што да гуглаш огласи, аплицирај преку некоја агенција или директ на фирмиве. Имаш еден куп бродски компании и секоја година повеќето вадат по еден-два нови брода, така што горе-долу секогаш бараат луѓе за секоја позиција.
А под асистент не знам на што мислиш. Имаш позиција лекар и медицинска сестра/брат. Не знам само што искуство бараат, најдобро прашај си во агенцииве.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Едно време Коузон качуваа медицински персонал по бродовите. Провери кај нив. Со оглед на тоа дека секоја година излегуваат нови и се поголеми бродови сигурно ќе најдеш работа доколку имаш работено брза помош или слично.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Royal Caribbean Cruises LTD. Job Application Wizard (rclctrac.com)

Carnival | Jobs | Search here for your perfect career - Job Information | Apply for Doctor / Nurse / Paramedic (jobtrain.co.uk)

Career Opportunities: Senior Doctor - Pride of America (30296) (successfactors.com)

Na linkovite mozhesh da vidish shto pozicii baraat za medical dept. i ushte povazhno koi sertifikati/isksutvo se potrebni.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Дечки да не има некој заинтересиран за да ми прави друштво на P&O Arcadia?
Датумите се: Nov 7, 2024 - Nov 24, 2024 во Rotterdam, Netherlands.
Драј док :)

kazanski

чилакс
Член од
3 октомври 2011
Мислења
492
Поени од реакции
532
Дечки да не има некој заинтересиран за да ми прави друштво на P&O Arcadia?
Датумите се: Nov 7, 2024 - Nov 24, 2024 во Rotterdam, Netherlands.
Драј док :)
не го слушајте, седете тука во мизеријава. Што ќе ви е излагагање од државава и екстра кеш на страна?

Член од
1 ноември 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
Znaci rabotam kako obezbeduvanje sakam toa da go rabotam I na brod imam zavrseno sredeno medicina I poloziv za licenca za fizicko obezbeduvanje imali nekoj sto isto taka rabotel kako obezbeduvanje na brod da kaze kako e

Kajgana Shop

На врв Bottom