Работа на брод

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Но да напишеш на темава кога ќе се враќаш директно со бродот во Скопје. :pos:

Ма да надежта последна умира, ерозија на почвата и едно појако цунами може да не` направи пристанишна држава, на сметка на Солун и Егејска Македонија кои би станале модерна верзија на Атлантида. Тек тогаш кој ќе ги трпи новосоздаденитe охриѓани во новосоздадените пристанишни места. :D
1692642601732.png

не се сеќавам ЕДНАШ да сум се вратил од брод директно во Скопје.

edit: ако имаш време, среди си го пасошот со време, better safe than sorry.

pod direktno mislev let/ovi kade tranzitira samo na aerodrom, bez prenokuvanje nekade. obicno sto se slucuva koga imas izguben/nevazecki pasos e da te pustat na prvoto mesto posto sakaat da si odis a obicno (ako e izguben pasosot) oni i ti davaat nekakov privremen pasos AMA sekoja druga sledna drzava ne ti dava vlez do krajnata destinacija. znaci ako ides primer preku viena i imas 20 saati cekanje ke si cekas na aerodrom...

Знае ли некој друг број од Мајоми освен овој што се појавува на гугл пребарување?
Бидејќи не работи бројот...
А адресата таа ли е?
Па на адреса да појде човек?
1693932971376.png

Знае ли некој друг број од Мајоми освен овој што се појавува на гугл пребарување?
Бидејќи не работи бројот...
А адресата таа ли е?
Па на адреса да појде човек?
Прегледај го приврзокот 389810
Guglaj Uspinjaca Posao Skopje, odamna ne se vodat kako Majomi. Adresata e taa, brojot spored google e +389 78 204 779.

Facebook

Здраво, сакав да прашам дали има некој конкретни информации за Bar Server Trainee? :)

Позз како е сега за ова работа, имам 24г, не сум бил никад на ваква работа, има ли шанса да ме земат, и дали воопшто вреди? Работев во фабрика и ми скурчи и отупев од работење едно исто, сакам да сменам.
Ова беше популарно пред 15 години, сеа незнам. Или fire watch Инфо некое е добредојдено

Позз како е сега за ова работа, имам 24г, не сум бил никад на ваква работа, има ли шанса да ме земат, и дали воопшто вреди? Работев во фабрика и ми скурчи и отупев од работење едно исто, сакам да сменам.
Ова беше популарно пред 15 години, сеа незнам. Или fire watch Инфо некое е добредојдено
Беше популарно пред 15 години затоа што беше најлесно за заминување, имаше визи за буквално секаде освен за балкан. Инаку сега е уште подобро за работа во поглед на услови за работа. Во поглед на пари мислам дека у деновите на дивиот запад се заработувало повеќе, ама неврмајнд, пак е добро за работа.
Со 24 години ќе бидеш еден од помладите на брод ако се качиш :)
Јас еве на 40 години чекам да ме викнат за ново качување. После 3 концесионерски и еден контракторски ангажман конечно ќе работам за бродска компанија.

Инаку Фајр Воч ти е како предјадење на работа на брод :) Ќе видиш што е брод и како функционира, без да потпишеш договор на 6-8 месеци. Плус не мора да имаш добар англиски :)
За време на ковид работев надрај док како фајр-воч на еден од Норвиџн бродовите и бевме малку поголема екипа, некои 40-50 луѓе ако не грешам, и бевме делумно вистински морнари и повеќето момци и девојки кои доаѓаат само за драј докови. Тој проект траеше 2 месеци (траењето на тие договори е од 2 недели до 2 месеци) Јас и уште 9 луѓе бевме ноќна смена и после месец дена од почетокот на проектот, на пауза еден од колегите ми се жали, ми фали семејството, уморен сум, ова ми е, она ми е... Тони како си ти?
- Јас уште гоучам бродот.
- Тони не ме заебавај ти нејдобро го знаеш бродот од сите нас.
- Па да, ама моето тело е програмирано за 6-8 месеци договор, јас уште фаќам залет :)

Me interesira nekoj sto ima otideno vo skoro vreme. Kade se pravi Medical kaj nas i kolku kosta?
Секоја компанија има различни овластени клиники. Карнивал и НЦЛ ја имаат овластено Тоспаш, другите колку што знам моментално мора да се иде у други земји за медикал.
Цената на медикалот е од 10-20 илјади денари, зависи од компанија до компанија и од позиција до позиција (дали работиш со храна или не).

Секоја компанија има различни овластени клиники. Карнивал и НЦЛ ја имаат овластено Тоспаш, другите колку што знам моментално мора да се иде у други земји за медикал.
Цената на медикалот е од 10-20 илјади денари, зависи од компанија до компанија и од позиција до позиција (дали работиш со храна или не).
Нели некоја правеше и во Неуромедика?

Me interesira nekoj sto ima otideno vo skoro vreme. Kade se pravi Medical kaj nas i kolku kosta?
за MSC јас направив Medical во Румунска, Воена, со упати од кај матичната :D (иако тоа беше 2017/18 некаде)

Нели некоја правеше и во Неуромедика?
За Викинг се правеше у Неуромедика, ама и истече сертификатот на докторката што беше овластена за такви медикали, не знам со Принцес каква е состојбата, каде за нив се прави медикал...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom