Последен гледан филм со кратка рецензија

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
2012 poglednejte go filmov
:tv:

paranormal activity

filmov e izberan za najstrasen film na godinata 2009 poglednejte go za da vidite strav[
Брат филмот е далеку од најстрашен филм. За разлика погледни ги:

Blair Witch Project
The Oman
The Exorcist
Exorcism od Emily Rose
.
.
:ija:

Член од
31 јули 2008
Мислења
152
Поени од реакции
7
The Blair Witch Project​

3 студенти дознаваат за приказната околу вештерката од Блаир и ке заминат во Блаир да снимат документарец...но кога ке се стемни ке почнат да им лазат морници од звуците кои ке ги слушаат секоја вечер....е ова е најстрасниот филм а не Paranormal Activity :pop:

10/10 од мене :smir:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Се брзам иначе ќе пишев шо е работа. Топоини е филмот,ептен.Драма со Адам Сендлер супер се снаоѓа бтв. Има сцени кој у исти момент те тераат да плачеш ко студентка по секс и 2 секунди после да се згазиш од смеење.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
:toe:баш сега го догледав twilight new moon и стварно огромно разочарување,за сите попалени фанови филмот е срање,многу промашени работи и некако глупа реализација на приказната,одвај го догледав,најголем промашок за годинава.а се очекуваше филмов да биде топ

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Blood And Bone

Во филмот вредеше само тепањето , но многу е нереално.
Животот на главниот лик никогаш не беше загрозен.Тој ги тепаше луѓето како да се првооделенци.Многу поинтересно ќе беше бар во еден момент да видев како го маваат него.

Оценка: 7/10

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Law Abiding Citizen 2009.

The Usual Suspects и Fracture овај е трет во иста група со нив. Инаку одличен трилер и не претерувам кога го велам тоа, снимката беше кино ама не претставува некој проблем затоа што не е филм со специјални ефекти така да можи да помини со таква снимка.
Ова е филм кој што со својата неизвесност и загадочност ќе го задржи вашето внимание до крај нема шанси да го предвидете дејствието и избегнува секакви клишеа од претходни филмови со кои што ќе го споредите. Ретко добар филм кој што со вакво или слично сценарио излегува еднаш на неколку години.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Пандорум

Жанр: Сај-Фај/Трилер/Хорор
Режија: Кристијан Алварт
Улоги: Денис Квејд, Бен Фостер, Антје Трауе, Кунг Ле

Трејлер

Двајца астронаути - Пејтон и Бауер (Квејд и Фостер) се будат од пролонгирана хибернација со големи дупки во сеќавањето. Не знаат каде се, што точно била нивната мисија, не можат да влезат во контролната соба а нуклеарниот реактор кој го снабдува вселенскиот брод во кој се наоѓаат со енергија откажува.

Бауер, воден од Пејтон по радио врска, треба да успее да го стаса до реакторот пред да биде предоцна а по пат и да дознае зошто се навистина тука и каде е „тука“. Неколку „будни“ патници и членови на екипажот на кои ќе нелета по пат ќе бидат расположени да му помогнат (по малку убедување) а некои... не...

Филмот многу ми се допадна - оанка те држи да го гледаш (а не сум некој фан на сај-фај нити па филмаџија тежок), има доволно акција без да забега, доволно хорор без да претера и во таа насока, солидно глумење (барем според мене) и допира неколку морални прашања што се крајно интересни за размислување.

Ако споредувам нешто ала „Алеин“ на времето. Има торенти, го има и на phazeddl.com за симнување и на surfthechannel.com за директно гледање.

8.5/10 Од мене :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
The Twilight Saga : New Moon

Нема многу љубовни филмови кои би ги гледал освен овој.
Едноставно филмот ми се погоди . Како и првиот дел.

Адаптацијата на филмот според книгата е би рекол доволно добра. Се разбира не можи се да се стави во филмот, но сепак не се исфрлени некои важни делови.
Филмот доби малку повеќе боја. :) Иако јас појќе го сакав без. Nevermind.

Мислам дека повеќето ја знаат во основа приказната.
Белла слави 18 години во куќата на Куленови. Малку се подсекува на прстот и е нападната од Џаспер (братот на Едвард). Куленови мораат да заминат од тој град поради опасноста од случување на нешто поопасно. Белла запаѓа во тотална депресија. Итн.

8/10. Сепак филмот не е перфектен.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Неисполнети очекувања од филмов. Имаше доста детали кои ми се допаднаа, пример close-up бакнувањето на Meган Фокс со другарката, или.. оваа кога ја прашува: I thought you were into boys; Well, I go both ways. Или кога дечкото на другарките ја прободува во стомакот и оваа ја прашува дали има.. бони со крилца. :D Како и да е, Меган фокс мислат дека е девица па една култна рок група ја нудат како жртва на сатаната. Но кога жртвата не е девица, останува да живее на земјата со неколку плус моќи но мора да се храни со човечко месо, for eternity. Генерално 6.5. Јеnifer's body.

Друг филм кој ме изненади и кого малце го игнорирав е на Quentin Tarantino, Inglorious Basterds.
Искрено очекував повеќе акција, но сепак задоволи доволно од моите очекувања.
Оnce upon a time.. In Nazi-occupied France, еight jewish-american-nazi-hating-soldiers ќе бидат оставени во Франција како цивили со цел да убиваат што повеќе и повеќе Nazis :D Kаде подоцна ќе учествуваат во атентат на сите поголеми луѓе во тогашна Германија каде ќе присуствува и Хитлер. Добар филм. Пит одлично глуми, и ептен го доловува red-neck акцентот. 8.5 од мене.

Wolver1nE

Ај лав пуси
Член од
31 јануари 2008
Мислења
528
Поени од реакции
46
The Departed (2006)

Не го имав гледано, многу јак филм според мене :).
Two men from opposite sides of the law are undercover within the Massachusetts State Police and the Irish mafia, but violence and bloodshed boil when discoveries are made, and the moles are dispatched to find out their enemy's identities.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Moon.

Филмов е научнофантастичен трилер и дејствието е на месечината. Не се препорачува за луѓе кои што сакаат динамични филмови затоа што на него ќе заспијат. Клише приказна ама одлични пејсажи од месечината наша тоа ми остави голем впечаток и за тоа вреди да се гледа.....

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
THE PURSUIT OF HAPPYNESS (2006)

На кратко... Вил Смит е сиромашен човек кој е оженет и има мало дете. По една случка му се јавува желба да стане брокер, и се пријавува на конкурс... Психата е она што е главна негова карактеристика...

Премногу добар филм. Кој не го гледал, од се срце му го предложувам. :smir:

P.S Based on a true story...

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321

(500) Days of Summer

Убав филм, би рекол над просекот. Ама не знам, некако ми ветуваше многу повеќе на почетокот. Прекрасен почеток и крај, со досадни и веќе видени делови во средината.
Што се однесува до содржината, идејата за целата приказна е оригинална (барем јас немам гледано нешто слично). И покрај тоа што во почетокот наликува на уште една ром-ком, сепак филмот обработува една малку подлабока и посуптилна тема, а сепак не е премногу сериозен.
Инаку да, како и во секој љубовен филм, на почетоко ено момче и една девојка ќе се запознаат и ќе влезат во врска бла бла... Она што го прави посебен овој филм е тоа што се случува по тоа.
Што се однесува до пораката, не знам, ме збуни малку филмов има нешто со тоа како до сродната душа.
Влегува во топ 10 љубовни филмови што ги имам гледано, па според тоа може да се каже дека го прави задолжителен за тие што сакаат вакви филмови, а за другите ако им се гледа таков филм да, и тие би можеле да го погледнат.
А да, оценка 7.5/10.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50

Интересна комедија, добар хумор и отсликување на една честа слика од денешното секојдневие. Мислам дека содржи добра порака, вреди да се погледне :tv:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728

Уште еден прекрасен анимиран филм од Пиксар.
Се работи за животот на еден дедо (Карл) кој уште од мало дете, заедно со својата жена сака да отпатува и да живее во едно прекрасно место Paradise Falls.
Откако неговата сопруга Ели ќе почине, тој ќе стане огорчен старец затоа што нивниот сон не се исполнил.
Едно утро, на неговата врата ќе затропа мало извидниче кое се вика Расел и на кое му фали само уште една значка за да добие повисок чин. Тоа утро започнуваат сите авантури.
Карл незнаејќи, со себе ќе го поведе и Расел. Откако ќе пристигнат во дивината, односно во Paradise Falls, тие ќе ја сретнат птицата (која Расел ќе ја нарече Кевин) која познатиот истражувач Мунтц ја бара подолго време. Откако ќе го сретнат и него, ќе западнат во многу невољи.
На крајот од филмот, Карл, Расел и едно од кучињата на Мунтц ќе се вратат назад, оставајќи ја птицата Кевин со своите малечки и оставајќи го Мунтц сам во дивината.

Филмов вреди да се погледне. Интересна приказна со доста смешни сцени.
Оцена: 10/10

Kajgana Shop

На врв Bottom