Деновиве гледав неколку филмови кои ги сретнав на тв, освен еден кој го гледав на двд.
Незнам од кај прво да почнам, ама еве, од најдоброто што го изгледав деновиве.
Primal Fear
Од каде да почнам? Од Ричард Гир или од Едвард Нортон? Хммм, ајде од поглавната улога.
Ричард Гир мене и воопшто не ме фасцинира со некоја посебна улога што ја има во филмов, оној што е маестрален во филмов е Нортон. Негов прв дебитантски филм и ете ја новата ѕвезда на психо трилерот.
Primal Fear е филм кој со еднаква напнатост ќе започне и ќе ве одржи цел филм, воедно и со појака еуфорија ќе заврши.
Трилер баш од оние кои ги сакам, слагалицата за момент си мислиш дека е пополнета и доаѓа нешто ново и повозбудливо.
Ве молам, препорака од мене - не го гледајте коверот на филмот, не читајте ништо околу филмот, само спуштете си го на вашиот PC и гледајте го со некој пријател. Ќе ве воодушеви
9/10
National Security
Го гледам по незнам кој пат, и тоа секогаш на тв сум го фаќал филмов. Типична Мартин Лоренс комедија. Склоп од полициска акција помешана со хумор.
Дали хуморот ќе ви се свиѓа, индивидуално е, несакам да навлегувам.
Филмов има само неколку интересни фори, другото е веќе предвидливо и веќе видено.
Сепак, добро е да се погледне црнечка шлаканица над Стив Захн и да се слушне заразното смеење на Мартин Лоренс.
4/10, оценкава мислам дека е најприлагодна, ама ако сакате да уживате во филм во кој нема да си го намачите мозокот (а такви се потребни и тоа како) убав филм е.
Ама од типот Мартин Лоренс филмови подобар филм од Национална безбедност што го гледав е
Nothing To Lose.
Интересна бело црнечка комедија, во која "белата страна" на филмот ја претставува Тим Робинс. Отпрвин почнува како Тим Робинс доаѓа од работа порано дома и ја фаќа неговата жена како има секс со неговиот шеф.
Тука е и поентата на насловот - нема што да изгубиш. Потоа имаме еден роад трип во кој има неверојатно јак хумор. На некои сцени паѓав од смеење.
Ама после некако добри 20 минути од филмот се затапени, нема многу голем хумор. Добар предвидлив завршеток, ама ќе му дадам поголема оцена затоа што ме насмеа на неколку сцени.
6/10
Филмот од кој очекував повеќе е
Windtalkers. Искрено, почнав да го гледам затоа што Николас Кејџ беше во главната улога. Интересен почеток, ама после почна многу да се отупави.
Сакам вакви воени тематики. Филмов изобилува со ефекти, особено војните, од бомбардирање до колење со нож. Ама приказна веќе видена - пријателство во една чета војници?
Филмов нема да го оценам баш најдобро, затоа што од една страна има неверојатно добри направени воени сцени, а од друга приказната не ми се допадна.
6/10