Последен гледан филм со кратка рецензија

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
RocknRolla

Најновото дело на Guy Ritchie.

Акција, трилер со малку комедија, типичен жанр за господинот режисер.
Филмот е сличен на Lock,stock и Snatch, значи едно чудо ликови,се случва во Лондон, неколку приказни измешани во една бла бла бла you get the point.

Иако не е истата постава како во претходните филмој на Ричи, глумата е многу добра, музиката исто така; насловот,постерот и почетокот на филмот се madanucking futs...
... ама на жалост приказната не е. Не викам дека до толку не чини ама дури го гледаш филмот имаш чувство дека нешто фали или пак на моменти многу ќе ја тегнат приказната па ја губи онаа динамика по која шо го знајме Гај Ричи.

Инаку ова е првиот дел од трилогија.
Вториот дел треба да биди The Real RocknRolla, ама ќе почнат да го снимат само ако овај филм извај некоја паричка шо сега за сега некако слабо му оди.

Оцена: 6,5/10

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.218
Arlington Road

А1 почнаа да менуваат програма од Хари Потер на вакви трилери. Ајде...можда работите се менуваат.
Уште самиот почеток кажува на тоа дека мора малку и мозок да вклучиш во ова и да станиш за во веце само кога ќе има реклами.

Напнат трилер со извонредна глума од страна на Џеф Бриџис, а особено на Тим Робинс. Овој трилер не очекував да има ваков крај искрено. И затоа и ме бендиса многу. Напнатоста за која некаде после средината мислиш дека заврши - доаѓа нешто повеќе. И мило ми е што не заврши филмот кога очекував дека ќе заврши.
(Исповедта на Тим Робинс во дворот на Бриџис)
А за тоа е виновна и Џоан Кјузак во сцената со говорницата, кога се појави од позади од такт ме изваде.:lut::lut::lut:
Не победуваат секогаш добрите. Тажен крај, ме занесе. А и да го сфатиме метафорично, така е и во реалниот живот за некои работи.

Искрено ме изненади. Го сакам трилеров, од мене има убава 9/10.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Го гледав Defiance филм исто како последниве два кои ги имам гледано со дејство во втора светска војна, приказна за евреите и нивната борба со германците во случајов... интересно сценарио пред се и одлична глума што се должи на актерската екипа, иако со доста дупки во логиката поради тоа што филмовите со ваква тематика ми се слабост истиов добива 8ка.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245

Само што изгледав уште еден филм кој е на листата за најдобри оваа година, и тотално повторно се сложив со филмските критичати. Филмот има некое посебно чувство но некако од сите овие што се кандидирани за Оскар овој нај не ми остави голем впечаток (по маестрално изгледаните: Slumdog Millionaire, Curious Case of Benjamin Button, Revolutionary Road, ова не ми е баш најдоброто, но сепак морам да кажам дека е еден доста квалитетен филм). Дефинитивно ликот на Мерил Стрип заслужува Оскар, сепак се‘ уште го немам видено ликот на Кејт Винслет (во Читачот, кој ми е следен за гледање) кој исто така е главен фаворит за најдобра актерка, но сепак сега за сега Мерил Стрип и Анџелина Џоли во "Changeling".

Моја оценка 8,8/10 :pipi:

Следни за гледање од Оскаровската трка:
- The Reader
- Frost/Nixon
- The Wrestler
- Frozen River

и мислам дека е доволно :smir:

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
Само што го изгледав Slumdog Millionaire и можам само да кажам - РЕМЕК ДЕЛО.Дали ми се погоди моментот што баш сега го гледав
(баш вчера правев муабет со еден другар дека не се се учи во училиште,дека многу повеке и покорисни работи се учат надвор од него)
а воедно тоа е и пораката на овој филм.Глумата ми се допадна премногу,како и се друго во филмот...едноставно 10/10

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Vanilla Sky

По насловот очекував некој романтичен филм, а тоа испадна дека е психолошки трилер. Том Круз и Пенелопе Круз се слатки кога глумат заедно. Филмов ќе ве замисли околу тоа што е всушност среќата за вас, уште еднаш ќе ви потврди дека потсвеста е моќна работа. Приказната е добра, измешани се повеќе елементи, најважно е тоа што еднаш е изгубено може да се поправи со втора шанса, ќе влее надеж во вас за некои подобри времиња. Многу работи може да се поправат и конечно да се пронајде среќата. Важно е да се направи вистинскиот избор на крајот за да се стигне до неа.
Мене ми се допадна, ќе дадам 8/10.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301

10/10

Неверојатна приказна, ќе ве натера да размислите за дали навистина љубовта е над се, за тоа колку е битен надворешниот изглед и првиот впечаток. Must-see film. Според мене заслужува оскар. Едноставно маестрално дело помешано со jaw-dropping глумата на Бред Пит ви гарантира фантастични 2 часа и 40 минути.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Wicker park
'

O мај гад :nesvest:
10/10
Се изнаплакав у пм. Не знаев дека сум толкава плачка бе :icon_lol:.
Филмов ме погоди во срце. Прекрасен романтичен филм кој со The notebook го ставам на вечната листа на најубави романтични филмови.

Леле сцената на крајот. :vozbud: Леле песната на крајот. :vozbud: Јас дома плачам додека тие се љубат аааааах

Прекрасна приказна. Многу испреплетена. Многу сцени само помеѓу 3 главни ликови и една споредната улога пријателот. Колку значи еден човек може да ти наштети се гледа по филмов.
Пцуев по таа мочлата, психопат бе. Колку се нервирав. Малку е забегано што има толку сплетки и толку коинциденции али сепак интересно. Ми се допаѓа и што постојано се навраќаа во минатото. Милион сцени имаше што се вратија наназад. Се се дознаваше токму од нив. Ах коинциденции. Лее и колку прекрасен пар ми се мх мх
А на крај сепак љубовта победи. :pipi:

Доста кажувам кој го нема гледано обавезно да го гледа:smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Wicker park
'

O мај гад :nesvest:
10/10
Се изнаплакав у пм. Не знаев дека сум толкава плачка бе :icon_lol:.
Филмов ме погоди во срце. Прекрасен романтичен филм кој со The notebook го ставам на вечната листа на најубави романтични филмови.

Леле сцената на крајот. :vozbud: Леле песната на крајот. :vozbud: Јас дома плачам додека тие се љубат аааааах

Прекрасна приказна. Многу испреплетена. Многу сцени само помеѓу 3 главни ликови и една споредната улога пријателот. Колку значи еден човек може да ти наштети се гледа по филмов.
Пцуев по таа мочлата, психопат бе. Колку се нервирав. Малку е забегано што има толку сплетки и толку коинциденции али сепак интересно. Ми се допаѓа и што постојано се навраќаа во минатото. Милион сцени имаше што се вратија наназад. Се се дознаваше токму од нив. Ах коинциденции. Лее и колку прекрасен пар ми се мх мх
А на крај сепак љубовта победи. :pipi:

Доста е само ви кажувам кој го нема гледано, обавезно да го гледа:smir:
Супер филмче. Не го ставам до The Notebook зошто ми беше многу заплеткан од почетокот а кога гледам вакви филмови навикнат сум да е порелаксирано. Ама добро, одличен е филмот, има многу емотивен крај.

Песната исто така една од моите омилени, “The Scientist“ од Coldplay, групата има уште многу такви хитови...

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Mr. Bean's holiday

Релаксација на мозокот е филмов. Да ве оддалечи за момент од реалноста и да ве внесе во светот на хуморот. Аткинсон знаел да биде и многу посмешен, имаше сцени на кои се насмевнував, но не и такви за да се „газам“ од смеење.
Просечно филмче за доживувањата и одморот на господин Бин. :)
Оценка 6/10.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Само што го изгледав Slumdog Millionaire и можам само да кажам - РЕМЕК ДЕЛО.Дали ми се погоди моментот што баш сега го гледав
(баш вчера правев муабет со еден другар дека не се се учи во училиште,дека многу повеке и покорисни работи се учат надвор од него)
а воедно тоа е и пораката на овој филм.Глумата ми се допадна премногу,како и се друго во филмот...едноставно 10/10
За спојлерот.. не секој завршува така славно и добро. : )

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
The wedding planner филм со J.LO, приказна за една организаторка на венчавки која се заљубува во свршеникот на нејзината клиентка (добро филмче)
жанр:романтика, комедија
оценка: 8/10

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
За спојлерот.. не секој завршува така славно и добро. : )
Многу се ретки тие што завршуваат славно,но ако добро се искомбинира уличното и училишното знаење,се постигнува многу!

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
RockNRolla

Очекував Lock, Stock and Two Smoking Barrels и Snatch, а добив срање... досаден филм со глупа акција и уште поглупа приказна...незнам најлош филм што сум го глеал во последно време... 2/10

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Го гледав Sckary Movie 3 по којзнае кој пат ама се утепав од смеење.Милам дека на сите ви е познат (со девојчето од бунарот и кога доаѓаат вонземјанците) хахахаха смех

Kajgana Shop

На врв Bottom