- Член од
- 5 февруари 2007
- Мислења
- 10.708
- Поени од реакции
- 13.389
Искрено, филмов е сосема ок. Нормално не е нешто јак во стилот на романтични но сепак појавува чувства. Ќе се земам малце за слобода па да споредам со Филмовите на Спаркс (исклучок The notebook и A walk to remember)Тука (во Remember me) ако не, има далеку повеќе реалност. Спаркс во задње време све више ме разочарува, затоа што воведува повеќе празни места - ова го забележав од Nights in Rodanthe па навака. Предолги му се, премногу навлегува во „емоциите“ кои во книгите се далеку поубаво и подлабоко опишани. Да бидам искрен A walk to remember е можеби едиствен филм што е бољи од книгата но разликата не е многу голема. За Remeber me ќе кажам пак, има поголема жичка реалност и повеќе пополнети места. Пример, девојката после убиството на својата мајка, не помислуваше да стапне во метро. Но тоа нели може да се смени, ако веруваме дека сепак само стравот е тука да ни` го расипе животот. Поентата ми е - можеш да се возиш во авион цел живот па ништо да не ти се деси, а можеш и пред зграда да се шеташ и да те акне саксија по глава. Пораката е јасна: Live your life, don`t be obsessed with your death.Brokeback mountain
Конечно! Со месеци ми стои симнат и никако да се решам да ги гледам педерчињава Заслужени оскари, заслужена висока оценка на имдб, фантастична улога (јес да на моменти гадно ), приказна сосема реална какви што има и после 50 години случаи. Колку само има вакви прикриени врски.
S.W.A.T.
Перфектен. Втор пат го гледам, али сега целосно. Одличен филм и треба повисочка оценка да има.
Remember me
Бљак. Очекував многу не добив ништо од филмов. Целта на филмов? Секој може да умре ненадејно и ајде да се сеќаваме на него. Глупости се нанервирав за филмов,. Безвезе, не трошете 2 саати на глуп филм со Патинсон.мразам кога ќе умре главниот лик
Но сепак се работи за вкусови нели?
Ај ојдов офтопик па да кажам нешо шо изгледав деновиве.
The Legend of 1900
Главна улога : Tim Roth
Работена според книгата на Алесандро Барико - Новеченто. Што да кажам за филмот... Одличен е, склопен е во вид на „потоа“ и „пред“. Типот е еден музичар (свирач на труба) и раскажува за животот еден ексцентричен пијанист кој не го нашуштил своето родно место - бродот Вирџинија. Тој брод повеќе пати стапнал на обата континента (Америка и Европа) нудејќи му на 1900 (името на пијанистот) живот каков што може да посака за тогашните популарни џез музичари.
Но стравот од вклопување во поголема средина постојано е тука. Дури и по цена на животот на овој извонреден пијанист.
Моја лична оценка 9.5/10
Препорака за оние кои ја читале книгата обавезно да го гледаат.
The Last Song
Работена според истоименото дело на Nicholas Sparks.
Прво ми е читана книгата. За филмов ќе кажам, не е лош. Но очекував далеку повеќе. Почетокот е сосема слаб бидејќи во книгата поопширно го опишува животот на Ronnie (Miley Cyrus - Nick you could pick better than her) Но... Интересен ми беше ликот на таткото. Повеќе беше заживеан во филмот. Приказната не ја опишувам оти е нешто веќе видено. Како и да е, убаво е за опуштање, има убави моменти од животот на оваа 17-8 годишна девојка.
Би го додал и фактот дека сепак не останува човек рамнодушен на крајот.
Книгата е пофилмски направена. Кој знае англиски нека ја купи.