Cheech and chong's next movie (1980)
Поодамна го гледав
"Up in Smoke", па решив и овој да го прегледам. Зелено, жени, комшијата на Чонг
Добра комедија со многу смеење.
7/10
--- надополнето ---
Deceiver (1997)
Wayland (Tim Roth) е единствениот осомничен во убиството на Elisabeth Loftus (Renee Zellweger). Wayland е единствениот осомничен за убиството на Elisabeth, кој е епилептичен алкохоличар. Тој е дипломец од Принстон со 152 IQ и диплома по психологија. Од другата страна се Braxton (Chris Penn) and Kennesaw (Michael Rooker), со IQ од 102 и 132
. Braxton е поранешен чувар во "Вол Март", а Kennesaw е 20 - годишен ветеран од војната. Сите овие информации ќе ѓи добиете во првите неколку минути.......
8/10
--- надополнето ---
Eraserhead (1976)
Имав 15 години кога првпат го гледав, а филмот ме остави сосема збунет, и заинтересиран за повеќе од Линч. Гледајќи го пак деновиве, ми предизвикана од идентични ефект: Повеќето од филмовите на Дејвид Линч не стивнуваат со текот на времето, но
Eraserhead - веројатно кога ќе видам дека е потпишан режисерот кој сонот и потсвеста го прикажува со стил - закален преку годините подобро отколку се` останато. Дејството на филмот може да се одвива пред 60-70 години, или денес, или во иднина.
9/10
--- надополнето ---
Run Lola Run (1998)
Lola rennt (original title)
Во филмот се работи за една девојка, Лола (Franka Potente), и таа трча многу, за да му однесе пари на дечкото.....
Битен момент, каде што случаен минувач и нуди да и го продаде својот велосипед..... А потоа, исто, каде што таа се впушта по една коридор во внатрешноста на банката, и станува сè повеќе случај на "Остра прошетка на Лола. Почетната сцена за лошо анимираното трчање на Лола. Одличниот избор на музика, ми остави многу позитивен впечаток.
9/10
--- надополнето ---
Shutter Island (2010)
Во 1954 година, американскиот маршал Edward "Teddy" Daniels (Leonardo DiCaprio) и неговиот новододелен партнер Chuck Aule (Mark Ruffalo), одат на Ashecliff психијатриската болница, каде се чуваат најтешките и најболни криминални случаи. Островот се наоѓа во пристаништето на Бостон. Тие го истражуваат исчезнувањето на Rachel Solando , на пациентка која мистериозно исчезнала од заклучената соба. Dr. John Cawley (Ben Kingsley), главниот психијатар, објаснува дека Rachel била донесена за давење на нејзините три деца.....
Не ми се допаднаа некои сајд ефекти во филмот, како и неколку помали грешки на актерите во нивните движења (очекував повеќе од оваа екипа). Мислам дека е преценет многу на имдб. од мене само:
6/10