Општи дискусии за ТВ серии

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.734
Поени од реакции
2.823
За помалце од 24часа ја изгледав Squid Game ја има на Нетфликс, ги обожавам ова корејциве секоја чест 5/5 од мене

Само што сакав да пишам за серијава стварно е предобра, мора да ја изгледате и кратка е !

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Jas od Squid izgledav epizoda ipol pa zaspav.

Za tie sto ja obozavaa The Haunting of Hill House, od reziserot Mike Flannigan izleze nova na Netflix - Midnight Mass. Izgledav 4 5 epizodi i e uste pobavna od Hill House, slow burner e ama dramata e ok sto e neli prepoznatliva karakteristika na reziserov. Sega pocnuva raspletot i horor scenite pa ke pisam dali vredi da se preporacuva i dali e dostojna za da se spomnuva do Hill House. Oti Hill House bese perverzii od serija.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Jas od Squid izgledav epizoda ipol pa zaspav.

Za tie sto ja obozavaa The Haunting of Hill House, od reziserot Mike Flannigan izleze nova na Netflix - Midnight Mass. Izgledav 4 5 epizodi i e uste pobavna od Hill House, slow burner e ama dramata e ok sto e neli prepoznatliva karakteristika na reziserov. Sega pocnuva raspletot i horor scenite pa ke pisam dali vredi da se preporacuva i dali e dostojna za da se spomnuva do Hill House. Oti Hill House bese perverzii od serija.
Ова е некој трет дел после Bly Manor или нешто сосема ново?
Bly Manor беше мех, а првата врв.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.143
Поени од реакции
37.686
Ова е некој трет дел после Bly Manor или нешто сосема ново?
Bly Manor беше мех, а првата врв.
Не, нема врска со Haunting... сериите, сосема нова серија е. И јас ја почнав вчера, една епизода, ме потсети по атмосферата на таа The Third Day на HBO, со Џад Лоу. Ќе видиме на крај што ќе донесе.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.143
Поени од реакции
37.686
Ја догледа ли? По таков build up јас очекував експлозија, ама на крај - како почна, така заврши. Ама сценариото е перверзии! Имам многу да пишам за серијава, ама по бинџов денес морам да одам да спијам прво. И се надевам нема да сонувам ангели! :pos:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Ја догледа ли? По таков build up јас очекував експлозија, ама на крај - како почна, така заврши. Ама сценариото е перверзии! Имам многу да пишам за серијава, ама по бинџов денес морам да одам да спијам прво. И се надевам нема да сонувам ангели! :pos:
Snosti. Ne stignav da pisam.
Taka nekako i jas ko tebe, ke pisam poopsirno denovive. :D

Sega moze samo deka ne smee da se stavi u ista recenica so Hill House.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.190
Поени од реакции
10.206
Последните две-три недели изгледани:
- Тhe Chair 2/5 - слабо, накај негледливо, ни к од комедија.

- Behind her eyes 2/5 - треба да е трилер/мистерија, а се убија од сексови и тапа муабети.

- Squid Game 4/5 - добра, али фалеше нешто за да биде одлична

- Еl desorden que dejas 3/5 - солидна мистерија од креаторот на Elite

- La valla - 4/5 - добра дистопија што се дешава по алтернативна трета светска војна кај што владее нора вирус. И излегла во Шпанија, малку пред коронава да избие во светски рамки. Доста потсеќа на The Man in the High Castle.

- The Chestnut Man - данска трилер/мистерија. Типична скандинавска мрачна серија со ловење сериски убиец. 3.5/5

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.285
- The Chestnut Man - данска трилер/мистерија. Типична скандинавска мрачна серија со ловење сериски убиец. 3.5/5
Пред месец дена ја читав книгата. Значи конечно излезе серијата? На нетфликс е? Судејќи по книгата, приказнава има многу клишеа, али авторот е истиот тој на оргиналната The Killing.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.190
Поени од реакции
10.206
Пред месец дена ја читав книгата. Значи конечно излезе серијата? На нетфликс е? Судејќи по книгата, приказнава има многу клишеа, али авторот е истиот тој на оргиналната The Killing.
Да, на Нетфликс е, сега излезе на 29ти.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Последните две-три недели изгледани:
- Тhe Chair 2/5 - слабо, накај негледливо, ни к од комедија.
Се мислев да ја ставам на листа оваа, не очекував баш комедија по трејлерот, само да не е некое ниско квалитетно напишано ѓубре. Али не ја бива, м?

Јас имав добар септември во серии.
Ја изгледав Mare of Easttown, што беше препорачана овде, ептен ми се допадна. Мислам дека зеде нешто Еми сега, бар за Кејт се сеќавам, сосема заслужено, стварно ми беше ќејф дур ја гледав со глумата. Иако дарк приказната, ја имаа добро ускладено и не беше тешка за гледање.

Па Squid game, пишав во темата веќе, солидно и интересно.

И конечно ја изгледав третата сезона на True detective. Според мене, ова им беше најдобра сезона, крајот ме купи, некоја bittersweet порака, задоволителен завршеток. Црнецот исто ко Кејт во поглед на глума. Ако веќе има 4та сезона подобро е фокусот да е на еден случај, ко што беше оваа, раскажувањето е подобро, за разлика од прва сезона што имаше поголем опсег и крајот мене бар ми беше мех.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.190
Поени од реакции
10.206
Се мислев да ја ставам на листа оваа, не очекував баш комедија по трејлерот, само да не е некое ниско квалитетно напишано ѓубре. Али не ја бива, м?
Кратки се епизодите, можеш да и дадеш шанса. Имаше мислам 7мица на ИМДБ.
Мене ич не ми легна.

Kajgana Shop

На врв Bottom