Општи дискусии за ТВ серии

Член од
5 март 2018
Мислења
17.151
Поени од реакции
19.545
Ја препорачувам.
Накратко, се работи за животот на овие четири жени во нивните четириесет години, мидл ејџ крајсис што би рекле :)
Серијата е снимена неколку месеци пред пандемијата, инаку режија на Џули Делпи :love:

p20553001_b_v13_aa.jpg

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.143
Поени од реакции
37.686
Сценариото е прекрасно напишано, модерна верзија на космогониско-есхатолошки мит, само по толкав build up, очекував да се развие во нешто многу појако од тоа што испадна на крај. Млако. Преодна оценка има, ама е далеку од WOOOW.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.143
Поени од реакции
37.686
Mene od se dodusa najveke mi falese horror.
Исто! Еден jump scare во трета епизода
кога ангелот го исцица Рајли
не прави хорор. Особено не во минисерија. Па во една American Horror Story што е повеќе смешна и грозна, отколку страшна, сум видел повеќе хорор од тука.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Only Murders in the Building изненадувачки добра, добар хумор, брзо дејство и кратки епизоди, 7 епизоди ги изгледав синоќа. Малку подобра глумица да имаа од Селена Гомес и чиста 10ка ќе имаа засега.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Only Murders in the Building изненадувачки добра, добар хумор, брзо дејство и кратки епизоди, 7 епизоди ги изгледав синоќа. Малку подобра глумица да имаа од Селена Гомес и чиста 10ка ќе имаа засега.
Какво легендарно дуо се Мартин Шорт и Стив Мартин и мене не ми е по кеифн но Селена некако чудно се уклопува со нив.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.898
Поени од реакции
67.549
Го имате финалето од Billions, ако има некој глуп ко мене да ја гледа. Само ке кажам, :popce:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.143
Поени од реакции
37.686
Foundation

Solidno. Golem zalak, ke videme dali ke izdrzat.
@Io Sono Interista ti bese po sci fi sagi? :)
You are stalking me, or what? o_O Ја пуштив Midnight Mass, ти пишуваш овде за неа, ја пуштив Foundation - пак ти пишуваш овде за неа. :D Се почна откако те послушав за Shadow and Bone, а уште не ја довршив.

• Хаха

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
You are stalking me, or what? o_O Ја пуштив Midnight Mass, ти пишуваш овде за неа, ја пуштив Foundation - пак ти пишуваш овде за неа. :D Се почна откако те послушав за Shadow and Bone, а уште не ја довршив.
Se gleda deka si barame nesto kvalitetno periodov. :D

Shadow and bone ne ni moras. Jas i knigata ja pocnav i ne ja zavrsiv. Dadov sansa oti e collectors edition i e edna od fizicki najubavite sto gi imam. Ako nekad me fati zelba za takvo nekoe YA ke odam direktno so six of crows. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.143
Поени од реакции
37.686
Shadow and bone ne ni moras.
Па сеа 3 епизоди изгледав, OCD-то не ми дава да ја оставам. Инаку, ме потсеќа на His Dark Materials на BBC/HBO, ама HDM ми беше далеку позабавна и поинтересна.

• Ми се допаѓа
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.414
Има ли некоја нова серија каде што дејството се случува за време на ковид-пандемијава т.е. пандемијата да е претставена во серијата?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.143
Поени од реакции
37.686
Има ли некоја нова серија каде што дејството се случува за време на ковид-пандемијава т.е. пандемијата да е претставена во серијата?
Последната сезона на Shameless. Пандемијата имаше огромна улога.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Го имате финалето од Billions, ако има некој глуп ко мене да ја гледа. Само ке кажам, :popce:
Финалето на оваа сезона, со нова сезона продолжуваат од јануари. Ајде, после корона паузатс ја спасија серијата, пред тоа беше катастрофа.

Kajgana Shop

На врв Bottom