Општи дискусии за ТВ серии

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Ne, tuku youtub ne mi gi pusta od 10ta epizoda do 25ta - due to copy rights in your country..
На бе
само пази, 100 000 реклами има, без ublock origin не ја отворај страницата
дури и со ublock 3-4 пати ќе треба да кликнеш и да ти се отворат други страни за да конечно дојдеш до actual play button

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Ne, tuku youtub ne mi gi pusta od 10ta epizoda do 25ta - due to copy rights in your country..
Сакав баш да пишам пред некоја недела, ама се заборајв еве ти плејлиста на јутуб со одлична слика и сите епизоди се достапни, а после епизодите го имаш и филмот продожение Роде у Магли, само зачувај си го линков во букмаркс или негде пошо нема да мојш да ја најш

Пишав и овде дека ме фасцинира серијава
Ова е дефинитивно најдоброто нешто што излегло на екс ју просторов, дрим тим од актери, невероватно реална и сурова серија, врвна продукција,музика,камера,дијалози, прејаки драма моменти и црн хумор.

Не сум баш по српскиве фимој и серии ама Бјелогрлич е највероватно најдобриот актер за серии? Гледам последнава деценија се прославил и како режисер, ГОАТирал во права смисла на зборот, каков покер фејс и ладен ко шприцер е низ цела серија. Џуричко исто со ненормален перформанс, колку само природно глумеше и како докторски ја обработи улогата. Успеал премногу гледам глумел и во холивудски филмој и серии изминативе години.
За Жика нема што да се каже, Ал Пачино на балканов, каков култен лик и каква појава е Дуле Пацов, одамна не сум се смеел олку на серија или филм.

Целиот кастинг е 10ка, ненормално интересни ликови и глума па да ги спомнам тие што ми оставија поголем впечаток.
Татко му на Шваба доктор по глума, баш представи една права комуњара, многу пати го имам видено тој лик и во реален живот, за Пикац и све кажано не е можно толку кратко да се појави ликот, а да остави толкав впечаток, тука би го ставил и тој мутавиот што работеше на бензиската со неговото "чеш да ти оперем шајбу?"
Од селото би ги издвојил Миленко, баба Мира и Ратко, каква урнебесна појава беше и тој класичен селски мангуп, пререално представен и одигран.

Штета што има само 25 епизоди, би изгледал уште 30 најмалце од серијава, ама можда подобро вака одколку да ја усерат, барем ке ја паметиме како највероватно најдобрата серија што излегла на овие простори.

Ве оставам со оваа перверзија од инструметал, интрото не го скипнав ниту еднаш во целата серија.
Па имам пак предлог ако има заинтересирани како што имавме избор за најдобра серија, како што имаше подоцна и за ситком и за најавни шпици, да направиме една ултимејт тема за најдобри серии и филмови на балканов? Може ол ин да влезиме во темата и да бираме филм/серија/актер/актерка, само ни треба малце поупатени и некој што изгледале повеќе екс ју филмови и серии да се нафатат на изборов.

Последно уредено:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Дуле Пацов ми е најјак :D После тоа наркоманчето, прејако глуми (можда и не му е тоа глума кој го знае)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Коа бев у средно тогаш беше актуелна серијата, идеше на А1 а у клас имав едни двајца што коа ќе дојдеа у школо цел ден збореа на српски и ја раскажуваа епизодата, ги имитираа ликовите практично... драми беа, имаше еден кошаркар како шифоњер голем и седеше пред нив у клупа и редовно му викаа ало бре комбиста очеш да се макнеш ил да те ја мичем, и ќе го спукаа со боксови у грб. Сцената кога Дуле и Аки идеа накај Баранда.

Еден ден доаѓаат двајцата потиштени, и ги прашуваме што ви е бе што се дешава ајде кај е Ексер, Пацов, Ранко, дај да се смееме, и двајцата мртви не им е до ништо.... Пикац умре.

Многу години покасно ја гледав серијата, плачев ко куче коа умре Пикац.
Ни да ме дивне, ајде Дуве зика ме је, двма ме до јаја, дај маво ховса, добичу шечевну бовест.

Не постои појака траги-комедија на Балканов.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Do sega mi e jaka serijava, ali me nervira onoj starion sto non stop zamara za strkovite, pa koga mu pisna Nikola Koljo, ajde bre idi jebi se i ti i rode, tolku mi bese olesnuvacki sto si rekov ne sum ja edinstven sto mu preci zamaranjeto so strkovite..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.483
Поени од реакции
114.442
Дајте некоја страна да гледам серии, конкретно сакам да ја гледам Вратиче се роде у превот Кога ќе се вратат штрковите... Си имам ја апликација Pocket series на тел. меѓутоа оваа серија ја нема... Пожелно е српски страни а може и други..
Магистер...

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Superstore ми заврши пред некој ден :(
Препорака кој не го гледал, а е љубител на the office тип комедии.

Давајте други слични предлози...

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom