Нокаут фаза ТОП 16 - Лил

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.842
Поени од реакции
30.755
Ќе тепаат зелените само ако Србија се одлучи да игра во такви дресови :toe:
Како што кажав ќе тепаат зелените..изи мани.
Можеа и повеќе да тепаат ако не направеа милион грешки. Мислеа Србите дека до крај ќе им се паѓаат репки шо не знаат да играт одбрана.
На крај циганот Теодосич избега не се ни поздрави спортски :гомце:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.313
Поени од реакции
14.666
Тоа е, паднаа на првиот посериозен тест после групната фаза. Да имаа поозбилен противник во четвртфинале мислам дека уште тогаш ќе паднеа.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Се на се и двеве екипи грешеа, им дадоа Литванциве неколку шанси на Србиве и тоа коа ќе влезеа Србиве у серија и таман ќе почнат Литванците да прават грешки и да се нервозни, Србиве враќаа со доста непромислени напади.

Али ова на крајов на Богадновиќ беше ептен несериозно, немаше потреба да лета напред, можеа комотно да организираат напад.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.625
Поени од реакции
115.133
Тоа е, паднаа на првиот посериозен тест после групната фаза. Да имаа поозбилен противник во четвртфинале мислам дека уште тогаш ќе паднеа.
Неоправдано мислиш дека српската репрезентација е преценета, верувај ми.

Член од
8 јануари 2014
Мислења
2.218
Поени од реакции
2.075
А шо потреба имаше Радуљица да прави фаул, на колку ли беше минута ли, тој последниот негов фаул. Имаа Литванците уште 3-4 секунди за напад, а топката беше далеку од кош :confused: ....мислам дека тој момент беше клучен.
Али како било, шабаниве влегоја многу самоуверено и со уште толку препотенција... налетаја на цврста одбрана и се сјебаа. Заслужено финале за Литва, браво.

W

wicked_1

Гостин
Преглупава кошарка изиграа, заслужено ги измочаа. Ама оваа постава им е најдобрата после таа у 2002ра со Стојакович, Бодирога, Гурович, Дивац итн. Штета

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
се виде колку Тео се изнервира на идиотскион потег на Богдановиќ, кретенот да погодеше пак ќе имаа напад Литванциве.
исто не разбирам зошто Сале го закова Калиниќ на клупа, голем борец ќе завршеше многу работа под кош ама јбг ни гордоста на Сале не му даде да го игра зошто ги промаши оние две слободни на почеток.
искрено мислам дека имаше и судиски одлуки што завршија во корист на Литванија, од типот - лактот што му го акнаа на Недовиќ и во последната 1/4 блокадата на Богдановиќ каде што немаше ни Ф од фаул.
тоа е незнам што повеќе да кажам, многу играчи изиграа под ниво од друга страна како што реков криво ми е што Калиниќ не доби поголема минутажа, Радуљица идиотски фаул на 3-4 секунди од крај на напад, а Богдановиќ ја усра максимално.

нема ништо срамно да се изгуби во кошарка од Литванија, не се ни они криви што беа благи фаворити кај судиите и нека им е со среќа во финале

Sto ima veze koja nacionalnost se..

Denes Valanciunas ke pravi problem obavezno. Od drugata strana Bjelica mislam deka ke ima dobar den.
- судија што репрезентацијата му игра веќе финале
- идиот турчин
- и комшија

W

wicked_1

Гостин
17/9 мислам ќе биди, годинава тешко до 10 скока да стигни но има потенцијал за 1-2 сезони и 20/10 да биди.
Над 15 тешко да иде, реално ќе треба многу работи во Торонто да смени Двејн Кејси за да се деси нешто такво, битно е 10 скока да има со нешто испод 2 блокови по утакмица за да биде некаков фактор. Ептен неозбилен играч ми е..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.625
Поени од реакции
115.133
@Atso
Колку и да звучи смешно, Калиниќ имаше редуцирана минутажа поради проблеми со хемороидите.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.029
Поени од реакции
7.131
Богдановиќ прави чиста блокада, му судат прекршок.Искрено денес Србите заслужија да изгубат, но изборот на земји од кој се судиите, катастрофален.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.625
Поени од реакции
115.133
каде прочита? дека ја ништо такво не видов
Брат ми ми кажа прочитал некоја анализа по кладилничарскиве сајтови каде што го трпале андер поени. Ќе го прашам па ако ја има статијата ќе постирам.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Брат ми ми кажа прочитал некоја анализа по кладилничарскиве сајтови каде што го трпале андер поени. Ќе го прашам па ако ја има статијата ќе постирам.
ок ти верувам, можда некоја инсајдерска информација :) дека баш листам српскиве новини и нема ништо...
во секој случај нема назад, река без повратка.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Според мене машки си играа Литванците и заслужено победија, едноставно шут никако не не сакаше посебно за 3 поени, можеме да ги кривиме сега Радуљица за фаулот, Богдан за влезот, Сале за Калина, али шта је ту је спорт е таков,а Литванците си играа машки и од секогаш затоа ги готивим и во финалето за нив сум...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Според мене машки си играа Литванците и заслужено победија, едноставно шут никако не не сакаше посебно за 3 поени, можеме да ги кривиме сега Радуљица за фаулот, Богдан за влезот, Сале за Калина, али шта је ту је спорт е таков,а Литванците си играа машки и од секогаш затоа ги готивим и во финалето за нив сум...

Kajgana Shop

На врв Bottom