Нокаут фаза ТОП 16 - Лил

Член од
23 август 2010
Мислења
39.626
Поени од реакции
115.134
Шпанија можеби не импресионираше во текот на првенствово али кога највеќе треба играат најдобро. Тоа е огромната предност кај ваквите селекции, играат кога највеќе треба. Реално мислам дека сите претеруваа со изјавите пред почетокот на првенството дека Шпанија скоро и да нема шанси за златото поради отсуството на одредени играчи. Се е тоа океј али забораваат дека Шпанија има онака од ракав кажано три петорки кои во секој момент може да се носат со 90% од репрезентациите.

За Гасол што да се каже, еден од најдобрите европски играчи во историјата на овој спорт. Страшно интелигентен играч за негова висина, буквално играч кој секој тренер би го земал со две раце во тимот. СЕ ИМА, БУКВАЛНО СЕ. И шут и грбна техника, и на низок пост и на висок пост игра, СТРАШНО. Играчиште, нема муабет. Жал ми е што Паркер беше камен, али се дешава, јебига.

Јас многу сакам Србите да освојат ама нешто од внатре ми кажува дека тоа ќе биде Шпанија.

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Коле се жалел на пресот дека судиите навлачале за Шпанија, Гасол шутнал 18 слободни. :D

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.842
Поени од реакции
30.755
Која Брадуљица какви бакрачи бе вечер тепаат зелените ;)

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.486
Поени од реакции
5.581
Шпанија можеби не импресионираше во текот на првенствово али кога највеќе треба играат најдобро. Тоа е огромната предност кај ваквите селекции, играат кога највеќе треба. Реално мислам дека сите претеруваа со изјавите пред почетокот на првенството дека Шпанија скоро и да нема шанси за златото поради отсуството на одредени играчи. Се е тоа океј али забораваат дека Шпанија има онака од ракав кажано три петорки кои во секој момент може да се носат со 90% од репрезентациите.

За Гасол што да се каже, еден од најдобрите европски играчи во историјата на овој спорт. Страшно интелигентен играч за негова висина, буквално играч кој секој тренер би го земал со две раце во тимот. СЕ ИМА, БУКВАЛНО СЕ. И шут и грбна техника, и на низок пост и на висок пост игра, СТРАШНО. Играчиште, нема муабет. Жал ми е што Паркер беше камен, али се дешава, јебига.

Јас многу сакам Србите да освојат ама нешто од внатре ми кажува дека тоа ќе биде Шпанија.
Шпанија беше чорба вчера, освен Гасол никој не играше. Селекторот на Франција направи неколку грешки и ги врати во игра, во првото полувреме Де Коло даде 7 поени со ред и играше добра одбрана и овој го замрзна на клупа. Исто не требаше да го вади Гоберт по 4тата лична, забава си правеа шпанците без Руди во рекетот.

Интересна статистика е што Гоберт има +/- скор од 11 поени (најмногу од двете екипи) а неговата замена Ловењ -12 што кажува за бушењето до Гасол кога не играше Гоберт и пак идиме до тоа дека не смееше да го извади на крајот. Исто ми е глупо што играчиве се спремни да играат 36 минути во НБА а тука ми се глупираат со некои ротации а знаат колку зависат од одреден играч.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Шпанец, Турчин и Летонец не баш идеални судии

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Sto ima veze koja nacionalnost se..

Denes Valanciunas ke pravi problem obavezno. Od drugata strana Bjelica mislam deka ke ima dobar den.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.626
Поени од реакции
115.134
Шпанија беше чорба вчера, освен Гасол никој не играше. Селекторот на Франција направи неколку грешки и ги врати во игра, во првото полувреме Де Коло даде 7 поени со ред и играше добра одбрана и овој го замрзна на клупа. Исто не требаше да го вади Гоберт по 4тата лична, забава си правеа шпанците без Руди во рекетот.

Интересна статистика е што Гоберт има +/- скор од 11 поени (најмногу од двете екипи) а неговата замена Ловењ -12 што кажува за бушењето до Гасол кога не играше Гоберт и пак идиме до тоа дека не смееше да го извади на крајот. Исто ми е глупо што играчиве се спремни да играат 36 минути во НБА а тука ми се глупираат со некои ротации а знаат колку зависат од одреден играч.
Нема везе, муабетот е дека никогаш не се отпишуваат вакви репрезентации кои имаат одличи играчи на секоја можна позиција. И како тренерот да не го извади Гобер кога има 4 фаули? :confused:

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Ке суди судија, на кој веќе репката му е во финале хм...

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.486
Поени од реакции
5.581
Нема везе, муабетот е дека никогаш не се отпишуваат вакви репрезентации кои имаат одличи играчи на секоја можна позиција. И како тренерот да не го извади Гобер кога има 4 фаули? :confused:
Имаше уште 5 минути до крај, за кога ќе го чуваше? Да имаше цела четвртина до крај можеше да го извади. Не смееше да дозволи да фатат офанзивен ритам шпанците, кога го врати во игра на 2 мин веќе беше доцна. Цел натпревар не се осмелија шпанските бекови да одат на влез покрај него а тие клучни минути имаа дури и положувања. Како што велиш, шпанците имаат одлични играчи и не смее да им дозволи да влезат во ритам. Премногу потценувачки се однесуваше и тренерот и играчите и на крај си го добија.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.620
Поени од реакции
7.755
Како само успеаа да се вратат Србија БРАВОО!!

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Чиста силазна путања на положувањето на Пефи Марковиќ, уште па Маки и Ников велаат чиста блокада, што не снајде со вакви аматери, првенство на сител веќе никогаш.

А сега 3/4 следува и Србија...нивна четвртина е ова нема што.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.586
Поени од реакции
13.953
Чиста силазна путања на положувањето на Пефи Марковиќ, уште па Маки и Ников велаат чиста блокада, што не снајде со вакви аматери, првенство на сител веќе никогаш.

А сега 3/4 следува и Србија...нивна четвртина е ова нема што.

Абе од сител мозок бараш, тие мозокот во тегла го чуваат. Во главата имаат само една врвка која им ги поврзува ушите да не испаднат :D

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.620
Поени од реакции
7.755
И на РТС рекоа дека е чиста блокада. :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom