НБА Сезона 2017-2018

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Ќе биде и овој како Порзингис :) Само да видиме во која насока ќе ја развие својата игра.
Рано е да се збори, ама мислам дека Марканен ќе биде најдобар европски кошаркар во следната деценија.
А Дончич?

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.771
Поени од реакции
11.773
Ќе биде и овој како Порзингис :) Само да видиме во која насока ќе ја развие својата игра.
Рано е да се збори, ама мислам дека Марканен ќе биде најдобар европски кошаркар во следната деценија.
Анте е грк. :D

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.379
Дончич трет најјак рејтинг има во Евролига сезонава.. 23/6/4 просек за 27 мин.. Буквално курташак си игра со противниците.. Шутира од кај ќе му текни, низ нозе му ја протнува на противници, куца преку кој ќе стигни.. На линија за слободни по 10 пати оди шо е научна фантастика за еден играч во Евролига.. Штотуку освој злато и беше најдобра петорка на Европско.. Се ова на 18 години.. Лавар да му беше татко на овај гол ќе шеташе

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Хсаго шо е проблемот со Фулц бе? Меме стана батето со шутот.. И на драфт тренинзите беше многу слаб а и ко ќе додајш дека воопшто не го гледавме во НЦАА турнирот да не излези на крајот Ентони Бенет случај?
Ај вака едно по едно:

За шутот на Simmons - мехниката на шутот и не му е така лоша на Simmons, проблемот е што се чини нема добро чувство за шут, а според мене тоа е најфаталната можна опасност за шутер. Ќе видиме. Има и доста сериозна теорија дека проблемот кај него е што шутира со погрешна рака (шутира со лева, а пишува со десна и скоро секогаш околу кошот завршува со десна). Шутот - work in progress. Остатокот од играта - ќе биде звер.

За Fultz: Искрено и за некој што секојдневно ја следи Филаделфија не ми е најјасно. Ни мене ни на никој друг. Има некоја повреда на рамото очигледно, ама исто така факт е и дека не е така фатална. Од друга страна факт е дека моментално тотално му е пореметен шутот, реално и не ни шутира никогаш освен од слободни кога мора. Проблемот е во тоа што шутот беше една од главните причини зошто беше #1 пик на драфтот. Без шут не е толку голем талент. Ќе видиме, загрижен сум, но не мора да биде ова фатално. Факт е дека во Јули за време на летната лига, шутот му беше нормален и Фулц си доминираше. Без шут цела игра му е пореметена, па ќе мора да почекаме. Еве сега ќе го одмораат најмалку недела време па ќе видиме...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
Се извинувам што не го спомнав Лука Дончиќ.
Поради сплет на околности сеуште го немам гледано како игра :(

Јанис АНТЕТУКУМПО јас не го признавам за грк. За мене тој секогаш ќе биде Бафало Солџ'р, столен фром АФРИКА!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.842
Поени од реакции
115.988
Леле Хјустон каква срамота се.................................... Никаков концепт, фати шутни од кај стигнат, банда без команда. Иначе овој О'Конел од Фили е сеоски Делаведова, поима нема од кошарка ама преборбен е и гине во одбрана. :icon_mrgr:

Ццц и тепаа на крај да им ебам тоа среќниците смрдливи, ништо не одиграа цел меч. Ја усраа Фили на крајот, скроз безидејни напади без никаква егзекуција.

Последно уредено:
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.949
Поени од реакции
23.444
Џош Смит многу блиску до договор со Пеликанс, да тој Џош Смит, у тим со Казнс, Рондо и екипа :icon_lol:

Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.021
Nekoj go prati li Jordan Bell? GM na Warriors e ludak, eden igrac od 2010 navaka nemaat promaseno, detevo bukvalno e baby Draymond.[DOUBLEPOST=1509035364][/DOUBLEPOST]A da, patem go zemaa od Bulls za 3.5 milioni.........

Последно уредено:
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Nekoj go prati li Jordan Bell? GM na Warriors e ludak, eden igrac od 2010 navaka nemaat promaseno, detevo bukvalno e baby Draymond.[DOUBLEPOST=1509035364][/DOUBLEPOST]A da, patem go zemaa od Bulls za 3.5 milioni.........
Гледајќи го ростерот, ГСВ имаат уште појак тим од прошлата сезона. Не знам дали ќе се замараат не знам колку победи да имаат, можда само доволно за 1во место во конференција и да темпираат форма за плеј-оф.

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.651
Поени од реакции
8.004
Ај вака едно по едно:

За шутот на Simmons - мехниката на шутот и не му е така лоша на Simmons, проблемот е што се чини нема добро чувство за шут, а според мене тоа е најфаталната можна опасност за шутер. Ќе видиме. Има и доста сериозна теорија дека проблемот кај него е што шутира со погрешна рака (шутира со лева, а пишува со десна и скоро секогаш околу кошот завршува со десна). Шутот - work in progress. Остатокот од играта - ќе биде звер.

За Fultz: Искрено и за некој што секојдневно ја следи Филаделфија не ми е најјасно. Ни мене ни на никој друг. Има некоја повреда на рамото очигледно, ама исто така факт е и дека не е така фатална. Од друга страна факт е дека моментално тотално му е пореметен шутот, реално и не ни шутира никогаш освен од слободни кога мора. Проблемот е во тоа што шутот беше една од главните причини зошто беше #1 пик на драфтот. Без шут не е толку голем талент. Ќе видиме, загрижен сум, но не мора да биде ова фатално. Факт е дека во Јули за време на летната лига, шутот му беше нормален и Фулц си доминираше. Без шут цела игра му е пореметена, па ќе мора да почекаме. Еве сега ќе го одмораат најмалку недела време па ќе видиме...
Мислам додека шутира слободни ( за шут од игра не сум сигурен ) има болка и мора да го мења начинот на шутот, со што нема да ја осеќа болката. Имаше као докторите неможат да откријат од каде доаѓа сеуште таа болка. Иначе на колеџ исто така мака мачел со слободните изгуглав 64.9 FT%.

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.651
Поени од реакции
8.004
Момци што мислите, шо се дешава со Кавси. Океј е сваќам почеток сезона и се, али истата фрка ја имаат дефанзивно како и лани, а ќе ја имаат и сезонава најверојатно. Држи ли вода муабетот дека е до Тајрон Лу?

Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.021
Kazav ja, sekoj tim u nba a atletski pospremen od Dedovcite u Cavs :) Sekoj ke gi nattrcuva vo napad i lesno ke gi pokriva vo odbrana.. Seuste cekam na Isiah i Rose da se vratat da bidat celosni, ama ne mi se veruva da se smeni nesto bar ne defanzivno. Samoto toa sto LBJ mora da igra po 40 minuti so ebeni Brooklyn i Orlando za da gi odrzi u igra jasno vi kazuva kakva e rabotata :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom