Лоша ти е споредбата, треба со Ембид.Кога Беверли го тепа Лонзо по терен, супер е така треба, кога Дрејмонд trashtalk-ува со руки, сељак бил.
Језда Лонзо сам си го бара т.е татко му, ама аман веќе со butthurt анти Голден Стејт постовиве.
Симонс го немам гледано сеуште, ама грков многу ме потсеќа на млад Леброн.Незнам шо ќе биде кога гркот и Симонс ќе научат да шутират..
Идев по логика на bullying на руки, али може и со ЕмбидЛоша ти е споредбата, треба со Ембид.
Коа Ембид јаде лајна а нема 3 утакмици одиграно е ѕвер, Дрејмонд со 2 титули и награди зад него, е сељак.
Симонс го немам гледано сеуште, ама грков многу ме потсеќа на млад Леброн.
Нејасен постот беше па саркастичен изиграваш неш?Имаш играно кошарка, некогаш?
Баш Симонс ми е посличен заради пасинг играта а и слична градба има со Бејби Леброн..Симонс го немам гледано сеуште, ама грков многу ме потсеќа на млад Леброн.
Нема дискусија дека е многу тешко да се достигне нивото на Леброн.Giannis е звер... За Simmons не мора да ме убедувате...
Ама да не се залажуваме. Со текот на времето доста играчи го подобруваат шутот. Но има и еден куп кои не успеваат. А кај овие двајца не треба мало подобрување туку огромно.
Лично не веруваме дека ни Giannis ни Simmons ќе бидат којзнае какви шутери. Giannis има поголеми шанси (има голем напредок во mid range на пример) но не верувам. Но и без шут и двајцата можат да бидат страшни играчи.
А за споредба со Lebron, кого и да го споредувате, 99.99% се шансите да не успеат.
Хсаго шо е проблемот со Фулц бе? Меме стана батето со шутот.. И на драфт тренинзите беше многу слаб а и ко ќе додајш дека воопшто не го гледавме во НЦАА турнирот да не излези на крајот Ентони Бенет случај?
Баш ова дојдов да го пишам ама гледам си пишал веќе. Леброн никогаш не важел и нема да важи за добар шутер, едно време тежнееше кон категоријата циглар ама се среди колку толку. Знае да влезе во серии, ама доста играчи под блок го чуваат кога игра пик со плејот, Чалмерс на времето, Ирвинг до лани итн итн. Пример таква одбрана да им играш на Дурант или Коби ќе те изрешетаат од дистанца, но не и Брон.Леброн никогаш не бил јак шутер не е ни денес.. Отсекогаш бил сериски шутер.. Значи можи да му тргни некогаш и да испука едно 10 последователни од полу дистанца.. Гркот и Симонс сеуште не се ни блиску до тоа.. НБА каква шо е моментално мора барем ОК шутери да станат..
Хсаго шо е проблемот со Фулц бе? Меме стана батето со шутот.. И на драфт тренинзите беше многу слаб а и ко ќе додајш дека воопшто не го гледавме во НЦАА турнирот да не излези на крајот Ентони Бенет случај?
Јас баш мислам напротив Симонс побргу ќе почни да годи.Баш ова дојдов да го пишам ама гледам си пишал веќе. Леброн никогаш не важел и нема да важи за добар шутер, едно време тежнееше кон категоријата циглар ама се среди колку толку. Знае да влезе во серии, ама доста играчи под блок го чуваат кога игра пик со плејот, Чалмерс на времето, Ирвинг до лани итн итн. Пример таква одбрана да им играш на Дурант или Коби ќе те изрешетаат од дистанца, но не и Брон.
Симонс има катастрофална техника на шутот и мислам дека никогаш нема да бидне шутер од него. Кај Анте има простор за напредок во тој сегмент, впрочем он веќе има доста напреднато тука со оглед на тоа што кога беше руки не можеше океан да погоди.
Баланс му фали и малку промена во исфрлањето има време во текот на сезоната не се поправат такви работи то е за влето колку тој сака.Па не мислам на напредок во смисла да стане Реј Ален, него да поправи одредени сегменти од шутот, на пример може побрз избачај да има Анте од поле, сега некако доста се двоуми и кога шутира тоа изгледа малце успорено.
На Симонс техниката му е скроз во курац отидена, кога се крева на шут мислам дека му се грчат сите тетиви во рацете и дека престегнато изгледа кога ја исфрла топката. Мислам, да не испадне дека велам оти не може ништо да направи понатака, него ете така моја проценка е тоа околу неговиот шут. Кога можеше еден Перкинс да го смени шутот, крмак глуп што се поти ко коњ, можеби може и Симонс.