Матура

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Со среќа на сите што ќе полагате матура и ич да не се секирате ќе си пројдете лесно ;)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Со среќа и од мене, и не заборавајте вечерва баталете колку имате научено, легнете си порано и убаво наспијте се (јас си мислам дека имав 5 оти добро се наспав), оти од ова ви зависи ако сакате да се запишите во државна квота на подобар факултет.
КЕ СЕ НАСПИЈАМ ДО 4 НА РАБОТА !!!!!

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
прават претрес на учениците да не имаат ливчиња.мобилен исл.ДАЛИ НЕКОЈ ЗНАЕ
Јас лани со телефон препишав писмото англиски. Зависи од тоа каков проф ке те надгледува. А за да претресуват дали има тел, лифчинја не го прават тоа мислам ама сеа ако те фатат ќе има:violent1::music5:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Иначе добив информација дека тестовите ги печателе во Битола па така да сигурно тие од таму ги имаат :)

P

Patience

Гостин
При пишување на молба, нели молбата треба да содржи име, татково име и презиме и адреса на живеење. ( така пишувавме во школо )
На тестовите пишува да се напише молба, само да не се пишува името и презимето.
На кој начин се пишуваат податоците тогаш, ќе си ставиш само Х.Х. ли? :toe:

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
При пишување на молба, нели молбата треба да содржи име, татково име и презиме и адреса на живеење. ( така пишувавме во школо )
На тестовите пишува да се напише молба, само да не се пишува името и презимето.
На кој начин се пишуваат податоците тогаш, ќе си ставиш само Х.Х. ли? :toe:
На молба/жалба се пишуваат само иницијали.:smir:

P

Patience

Гостин
Благодарам, така и си мислев :smir:
Со среќа утре на полагањето :smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да прашам, ако имаме да напишеме биографија, модерно кажано CV, треба да ја напишеме како текст или само нафрлани податоци како што бараат кога се вработуваш? :)

P

Patience

Гостин
Да прашам, ако имаме да напишеме биографија, модерно кажано CV, треба да ја напишеме како текст или само нафрлани податоци како што бараат кога се вработуваш? :)
И јас истото ја прашав професорката по македонски. Таа рече дека биографијата на матурата треба да ја пишуваме како раскажување, на пример: Јас сум таа и таа, учам тоа и тоа, моите интереси се тие и тие, моите вештини се тие и тие, а не како што се пишува професионална биографија при вработување. :smir:

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Ај со среќа нека ни е утре,јас пред 1 саат отворив книгава да читнам од литература нешто оти не ја бива,ептен совеста ме јаде вака... :tv:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
И јас истото ја прашав професорката по македонски. Таа рече дека биографијата на матурата треба да ја пишуваме како раскажување, на пример: Јас сум таа и таа, учам тоа и тоа, моите интереси се тие и тие, моите вештини се тие и тие, а не како што се пишува професионална биографија при вработување. :smir:
Тоа е крајно неправилна форма за биографија.Биографија се пишува во 3л еднина.

Доколку има потенцирано ПРОФЕСИОНАЛНА БИОГРАФИЈА тогаш треба да се пишува CV.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Имате измешани фреквенции, тоа што ти го одговори Patience е Мотивационо писмо, а CV си е CV има одредена пропишана форма(не стриктно определена), еве ти тука

P

Patience

Гостин
Во ред, погрешно сме се разбрале.

Инаку, колку сигурно толерираат над и под границата на определени зборови, 10 - 20 :toe:

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Некаде низ старите тестови налетав на тоа да се напише биографија без име и презиме. Тоа значи цел параграф со лични информации да го скокнам или само името да го изоставам?

Kajgana Shop

На врв Bottom