Не знам зошто се корегирани некои работи, изразувањето во литературата е индивидуално и релативно, некогаш проста реченица од два збора мене ми има повеќе смисла од сувопарно филозофирање и дрвење до бескрај. Некои од работиве што ги поправиле во првиот текст не знам ни зошто се поправени (освен граматичките грешки).Матуранти (ки) читнете го ова за тоа есеите и другите текстови
Код:http://www.matura.gov.mk/data_files/state_graduate/mk/0952_primeri-%20MAKEDONSKI-KOREGIRANI.pdf
Син му на Бранко кај мене ја имаше матурата по англиски лани, цело школо ја доби па дојде неспремно пак .Знам дека и лани некои копилиња ги имаа прашањата по англиски и македонски, а да биде трагиката уште поголема - ги немаа научено и се шлепаа со ливчиња. Во медицина ова.
Зашто???Знам дека и лани некои копилиња ги имаа прашањата по англиски и македонски, а да биде трагиката уште поголема - ги немаа научено и се шлепаа со ливчиња. Во медицина ова.
Го најдов прашањево од јуни 2009 и во клучот пишува само ВО ПЕКИНГ без извадок од текстотАј едно прашање вакааааа има текст кој глас: Националната библиотека во Кина - Се наоѓа во Пекинг и е трета библиотека најголема во светот, и најголема библиотека во Азија. Има колекција од 22 милиони тома каде припаѓаат 1, 6 милиони книги ...... итн на ова следува прашање ВО КОЈ ГРАД СЕ НАОЃА НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА ВО КИНА е сега прашањето ми е дали треба да се одговори кратко се наоѓа во Пекинг или треба да се одговори со извадок од текстот???
Да видов и јас само да не испадни после краток е одговорот па ајде намалување бодови затоа прашувавГо најдов прашањево од јуни 2009 и во клучот пишува само ВО ПЕКИНГ без извадок од текстот
Препиши ја целата реченица од почеток до крај. Зашто ке ти намалат бодови ако пишеш само Во Пекинг.Да видов и јас само да не испадни после краток е одговорот па ајде намалување бодови затоа прашував
Кажаа дека ќе бројат се и точки и запирки и компири, да ги ебам мамата.Да, заинтеренсирана сум. Ако можеш пиши ПП кога ќе добиеш информација.
Е аман бе, молбата ќе треба тогаш 20 збора да ми биде, а иди ти кажи се што се бара во 20 збора и да ти стигне до зборовната рамка! Значи сигурно се што ќе се напише се брои?Кажаа дека ќе бројат се и точки и запирки и компири, да ги ебам мамата.
ТОЧНО!Абе што зборувате , не се бројат точките и запирките.
Фала:smir: Јас мислам дека џабе ќе ми биде и во 9 да си легнам коа знам нема цела вечер око да склопамСо среќа и од мене, и не заборавајте вечерва баталете колку имате научено, легнете си порано и убаво наспијте се (јас си мислам дека имав 5 оти добро се наспав), оти од ова ви зависи ако сакате да се запишите во државна квота на подобар факултет.