Македонски фудбалски приказни

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025
Годинава,април месец у едно од кавадаречките села се игра локалното дерби Сирково-Љубаш Манастирец. И у Сирково иам еден другар шо игра(на двојна од Тиквеш),а од Манастирец иам школски. И ајде одиме на утакмица јас и школскиов,теренот на врв од тоа ридиштето,ако застанеш на голот,не се гледа цел другиот гол туку само пречката од шо беше нерамно. И се собраа тоа сељачаната,почнува натпреварот...нема ни трибини ни ништо,тоа сељаците застанаа околу линиите и трча една од екипите у контра,трча линискиот натаму,позади му поставуваат сопка и купица на земјата :D поведуваат Манастирец 0-1,другарми постигна гол и почнаа закани за судиите...дојдоа 3-4 со секири и со вили и овој нема што да прави,фаули за затвор не ги досудува и на крајот победуваат 2-1 Сирково.

Пред некое време,другарми игра за младинците на Тиквеш и ајде идеме да ги изгледаме. Играа против Бешикташ од Сарај или од Чаир ми се чини(знам дека од албанска средина беа). И еден штопер од кај нас му влегува цело време со отворен ѓон на напаѓачите на Бешикташ,му мава лакти цело време. И еднаш помина напаѓачов,овој му клиза позади и му се смее у лице. Ова детево од Бешикташ,му се заврте и само му рече...нема проблем,ќе дојдете и вие кај нас. Овој од тогаш бубалка,стои у место,ги пушта. Кога требаше таму да играат,тој не отиде под изговор дека е болен,а другарми кажа големо присуство на неслужбени лица во соблекувалните,го барале баш тоа дете :D Истиот другар,пред 2 недели играа со Башкими во Куманово. 85 минута даваат гол за 2-3,доаѓа 90 минута и судијата покажал 3 минути продолжување. Другарми рече дека играле уште 40 минути,се додека Башкими не постигнале гол и веднаш чим тргнале од центарот судијата свирнал крај :D

Од времето кога тренирав,пред десетина години играме во Ваташа против Габер. И на крајот остануваме тие најмалите,и влегуваме 13вс13 да играме(првенствена утакмица) :D Околу стадионот на Габер живеат циганчиња,влегуваат и тие и на крајот играме 20вс20. Конечен резултат-21:19 за нас. Има уште многу ситуации,но за нив во наредна прилика

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.486
Поени од реакции
5.581
Еве и од мене некоја приказна од Битолската околија :)

Игравме на гости во Далбеговци мислам дека се викаше то селото и таму еден терен никаков, цел земја ни бележан ништо. И идат тие домаќините со 9 играчи и сите назад се бранат, стативи, шутој, нерви искинавме никако гол да дајме. И така 0-0 резултатот 80та минута и иди едно бате на магаре, го врза то магарето зад гол и влегвање 2 гола ни даде и изгубивме. Најголемиот срам во животот шо го имаме јадено.

Сега има една екипа од Јенимале за нив игра Пискачот, на Чкембарите главниот ако го знајте и имаат еден ѕвер на стероиди ама буквално огромен е, Лукачот го викаат. И 5та минута свири офсајд судијата ама чист офсајд, 5 метри внатре играчот и му се фрла Лукачот и се му пцуе на судијата, и овој кутриот му вели добро де Лукач, шо ми викаш 5та минута е, ќе тепате.

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Рањо сеуште е фаца во третата лига, од такви како него пропаѓа фудбалот во Македонија :)
Има казна од две години условно, не смее да биде доле на терен, али он на трибини е уште поопасен.
Лани во Бутел влезе во терен, зошто еден наш играч (Славија) направил поостар старт врз играч за Бутел и сакаше да се пресмета со нашиот играч. Како поминавме годинава несакам ни да зборувам, боксови, клоци, маја герици, гол со рака на кој и Марадона може да му позавиди, на крај на меч Славија 6 жолти картони, Бутел 1, а пола состав ни го повредија.
И јас ја имав НЕсреќата да го запозннам култниот Рањо. Покрај заклучокот дека Бутел се најиндијанската екипа во Скопје имаш испуштено уште 2 клучни моменти. 1. Кога влегуваш во игралиштето мислиш дека в затвор влегуваш :eek: . На гостувањево отидовме со коли, а јас стигнав со последната. Кога стигнавме таму нема никаков знак дека ќе се игра натпревар. Игралиштето беше заклучено и тропавме на вратата да ни отклучат па да влезиме, внатре веќе беа соиграчите кои на чудење на нас „новите“ ги чуваа заклучени.:pos: Таман влеговме пак го удруја клучот на врата :tapp: Е сега... Преку таа врата е единствениот излез за гостите од игралиштето. Од три страни има ѕид и последната има соблекувална со „ложа“ од каде Рањо и другарите пцуеја по судијата нон-стоп. Али откако почна натпреварот првиот пола саат пцуеа како навијани, до тогаш такво нешто немав видено, од кај им дојде толку сила не знам, значи пола час на сиот глас да се викало, мислев дека не е возможно. 2. Не само што го нападна нашиот играч без врска на полувреме, апсолутно без врска имаше најобичен фаул (а и кој би имал храброст да направи некој остар фаул таму?) туку и ги натера неговите играчи да го повредат!:tapp: ЗА НИШТО!!

Втората приказна се вика: Како не вадеа со полиција од едно струшко село, Радолишта. Прво екипата нема соблекувални! Веднаш до игралиштето има училиште и таму се пресоблекуваме, по училници. И секогаш има воајери пред „соблекувална“ т.е. во школскиот двор :pos: Во близина на игралиштето имаше некоја веселба и едни батиња со гајбата пиво си се нацртаа на пола метар од аут-линија точно пред клупата на делегатот (ама кој е маж да кажи: нема седење тука!) нејсе... почна натреваров, овие пијаат ние играме. Имавме слободен удар од едно 30 метри и ко за беља ѕидот го смени правецот и поведовме 0-1 :cautious: После ко не зедоа... Тие мавање ама и ние крепење. Не од друго, немавме измени. Појдени бевме само 11 игрчачи, шоферот и тренерот. На тој натпревар на момент помислив дека умирам (најсериозно) од ништо добив лакт директно в грклан, при ударот нешто искрцка (пукна) не можев да земам воздух наредните неколку секунди и помислив дека толку од мене. После тоа еден играч од 100+ кг. ми се пушти клизачи ми ја зеде некако ногата под него и едно 6 месеци имав оток кој изгледаше како да ми пораснал втор глужд..... Да се вратиме на натпреварот. При 0-1 нашиот играч истрча да спаси аут, но изгуби контрола и удри во пијачите покрај аут линијата, додека стана и им побегна го исчеличија набрзина :) доби од сите по некој удар, а откако стана ја видов најјаката склоца на сите времиња:pos:. Со помош на судијата (од поклон пенал) ни изедначија некаде околу 80 мин. и тргнаа со сите сили во напад, ама од контра ги поздравивме уште еднаш 1-2 :) (ама никој немаше храброст да го прослави голот). Заврши натпреварот и откако излеговме од училница ни пријде еден полицаец и ни кажа дека е можно да не нападнат и дека најпаметно ќе биде ако тие не испратат. И така, полицијата напред, ние по нив извлековме живи глави. :)

На еден друг натпревар исто така во друго струшко село противничките играчи му се тргаа на нашиот напаѓач да даде гол, ама претходно го предупредија дека ако се случи такво нешто, ќе има страшни последици. И така си изгубивме 4-0 :pos:

Имам купишта вакви приказни, ко ќе имам повеќе време ќе споделам уште нешто. Иначе темава е како створена за Сајбер.

п.с. Стативите во битолско Кравари се поставени вака:

------------------------| гол |---------------------

--------------------------------Центар----------------------

---------------------------------------------------| гол |------------------------

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
И јас ја имав НЕсреќата да го запозннам култниот Рањо. Покрај заклучокот дека Бутел се најиндијанската екипа во Скопје имаш испуштено уште 2 клучни моменти. 1. Кога влегуваш во игралиштето мислиш дека в затвор влегуваш :eek: . На гостувањево отидовме со коли, а јас стигнав со последната. Кога стигнавме таму нема никаков знак дека ќе се игра натпревар. Игралиштето беше заклучено и тропавме на вратата да ни отклучат па да влезиме, внатре веќе беа соиграчите кои на чудење на нас „новите“ ги чуваа заклучени.:pos: Таман влеговме пак го удруја клучот на врата :tapp: Е сега... Преку таа врата е единствениот излез за гостите од игралиштето. Од три страни има ѕид и последната има соблекувална со „ложа“ од каде Рањо и другарите пцуеја по судијата нон-стоп. Али откако почна натпреварот првиот пола саат пцуеа како навијани, до тогаш такво нешто немав видено, од кај им дојде толку сила не знам, значи пола час на сиот глас да се викало, мислев дека не е возможно. 2. Не само што го нападна нашиот играч без врска на полувреме, апсолутно без врска имаше најобичен фаул (а и кој би имал храброст да направи некој остар фаул таму?) туку и ги натера неговите играчи да го повредат!:tapp: ЗА НИШТО!!
Belive me, тоа што ви се случи таа година неможе ни стотинка да се спореди со тоа од оваа година :icon_mrgr:
Али се се враќа, ќе дојдат во пролет кај нас :icon_mrgr:

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Ајде уште нешто од блиско минато :icon_mrgr:

Мораше да ги добиеме Нова Колонија и Демир Импекс од Ваксинце.
Со Нова колонија игравме на домашен во последните кола од есенската полусезона.
Беше -100 степени ми се чини...
Само јас и другар бевме на трибини, ништо не осеќав од своето тело иако носев сто јакни на мене.
Тепавме 2-1 :pos:
Благодарение на судијата, кој изгледа се замрзна од ладното во моментот кога го имаше дигнато знамето за офсајд и така стоеше цел меч :pos:
На крај кога му се сипаа да го тепаат. Имаа еден голман ист во фацата како Енди од Како ќе каже Џим, кога се зегна да се тепа, едвај го сопреа :icon_mrgr:
Таму мислам дека изгубивме едно 15-0 :icon_mrgr:
:icon_mrgr:
Го памтиш уште голманот хехехе ... иначе го гледав натпреварот во Колонија кога се играше кога изгубивте 14:0 мислам .. дојди едни анти фудбалери мислам дека беа некои гејмери цели потечени во очите со кратки чорапи еден имаше со патики за кошарка високи анд1 и одвај го пуштија да игра со тие патики ...
Инаку имаше една случка во Колонија
Играа Нова Колонија - фортуна .. и како во Колонија еден од терените на кои многу тешко се земаат бодови доаѓаат фортуна со цел да победат ... каде бе пријатели ...
почнува натпреварот домаќините опуштени прво губат 0:2 ... на полувреме им се кажува имате само една опција ... пуштете го натпреварот инаку никој не ве спасува овде џабе ви е се .. тие па се напраија курнази имаше околу 20 навивачи дојдено некои батки нешто мафијаши ау и нема вака така .. почнува 2ро дава колонија гол 1:2 после неколку минути дава фортуна гол не знам дали беше или не беше офсајд ама судијата го призна кога влегување во терен неколку фаци на судијата млатење и судијата знае не смее да го прекине натпреварот го тепаат му кажуваат позади зградата ти е колата таа и таа табличка знаеме од кај си што и голот после го поништи и тие од фортуна му се пуштија да го тепаат ама играчите на колонија и публиката дивата не дозволи тоа и масовна тепачка се случи вака така не знае кај бегаат гостите извадија жива глава некако ама после во фортуна не се отиде 2 сезона а сеа клубот оваа сезона не се ни натпреварува во лига ...
Позз Сајбер и пренеси некои импресии од Колонија или Гоце Делчев ако си глеал некој нивни натпревар

B

BooBojan

Гостин
Еднаш играме на домашен терен против едни,и имавме еден советник во општина сака да ни го води тимот а јас со него во ептен лоши односи,и ми вели пред мечот ти нема да играш,а јас сакав да играм му велам ти нема да го водиш тимот,и пошо со цел тим сум ептен другар и близок им велам ако нема ја да играм дека и тие нема да играат,овие нормално се повлекоа и овој виде не виде дека нема никој да му игра,ми вели да влезам да играм.Го нападивме од тимот и не му дававме веке да ни се меша во тим фацката... :)

Играме против Бирлик(екипа составена од 100% роми од Кочани)и крај на прв дел од сезона ниту тие победа ниту ние,тие ни гостуваат.Игравме подобро на почеток ама немавме кондиција и при крај ни акнаа три гола не победија,ама игравме ептен фер.И сите пријатели после тоа,после мечот седенка кај нас у кафана(договоривме)оти секаде каде играле ги тепале,и седнавме у кафана после некое време доага музика плех-оркестар трубачи,забава до сабајле.
Втор дел од сезона последен меч,победа на бирлик влегуваат во трета лига,ние на средина на табела,ама не им се даваме без некоја запивка у кафана,пиење или пари.Едвај се собравме 11души таксистот што не носеше ни бранеше,и на 0-0фати пенал(беше теренот цел кал голманот се лизна и играчот го погоди):pos:
Тие поведуваат 2-0 потоа давам гол и асистирам за 2-2 и при крај овие се нервират дека нема да победат за да влезат во трета лига,судијата суди пенал за нас.Ја земав топката да шутирам,и му велам на тој што ги води,давајте нешто за да ја пуштиме,падна договор,ја додадов топката на голманот,овие контра 3-2 не победија после имаше пиење цела вечер,и сега кога ме видат низ Кочани не можам глава да кренам од нив од поздравување оти сум промашил намерно пеналот.

М

Мартин`

Гостин
Не сте нормални бе човек ќе загине во мирно време.. неможев воздух да земам од смеење во комбинација со солзи читајки ја темава :pos:

StringerBell

Rules change. The game remains the same.
Член од
13 септември 2012
Мислења
120
Поени од реакции
132
:pos: :pos: :pos: :pos:
Стомачни направив од темава

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Дечки вие кои не се влечете по локални фудбалски терени слабо дешавки гледате :icon_mrgr:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.694
Поени од реакции
115.408
И ја иам некои ама кошаркарски дешавки. :D Иначе за фудбал само на мал фудбал имам присуствувано на одредени дешавки, но ништо посериозно. :)

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Играа Златни деца од Егри со Мусинци мислам дека беше .. И се пренесваја утакмиците од страна на сер Славчо на локална телевизија . И сеа тој коментираше се само то шо се случваше на теренот не коментираше. Коментарите му беа од типот : " Ете во публиката имаме неколку легенди на Златни деца впрочем и на македонскиот фудбал" и ке кажеше некој имиња абе ни татко му од дома шо не знаеше дека играле фудбал. "Инаку дува ветер од југозападен во правец на нашите гради со брзина од 10 m/s "
" Во комбето со кое идевме беа Димче татко му на Николче , делегатот Ставре и нашиот снимател популарнио Шола"
и сеа сите коментари такви за утакмицата ништо ќе кажва кој има во публика кој е од кое село , кој шо чува дали крави дали љубејнци одгледват ама за фудбалот ништо само составите ќе ги прочиташе и цела утакмица ке објаснуваше кој му е на кој син , небаре тие шо гледат знат кој се овие па и татковците да му се кажеле треба .
Во 70 минута излегва еден од тие и се слуша на преносот кај шо вика : "Aбе ај шо ги ебам со овие зајдените ќе играм не ја подават топката" и си излегва батецо самио си оди дома на сред утакмица и од таму Славчо се јава со коментар : " играчот Д. С самоволно ја напуште играта поради семејни проблеми"...

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.141
Поени од реакции
8.101
Играа Златни деца од Егри со Мусинци мислам дека беше .. И се пренесваја утакмиците од страна на сер Славчо на локална телевизија . И сеа тој коментираше се само то шо се случваше на теренот не коментираше. Коментарите му беа од типот : " Ете во публиката имаме неколку легенди на Златни деца впрочем и на македонскиот фудбал" и ке кажеше некој имиња абе ни татко му од дома шо не знаеше дека играле фудбал. "Инаку дува ветер од југозападен во правец на нашите гради со брзина од 10 m/s "
" Во комбето со кое идевме беа Димче татко му на Николче , делегатот Ставре и нашиот снимател популарнио Шола"
и сеа сите коментари такви за утакмицата ништо ќе кажва кој има во публика кој е од кое село , кој шо чува дали крави дали љубејнци одгледват ама за фудбалот ништо само составите ќе ги прочиташе и цела утакмица ке објаснуваше кој му е на кој син , небаре тие шо гледат знат кој се овие па и татковците да му се кажеле треба .
Во 70 минута излегва еден од тие и се слуша на преносот кај шо вика : "Aбе ај шо ги ебам со овие зајдените ќе играм не ја подават топката" и си излегва батецо самио си оди дома на сред утакмица и од таму Славчо се јава со коментар : " играчот Д. С самоволно ја напуште играта поради семејни проблеми"...
хахаах жива легенда е Славчо
од селото Будаково ко снимаше...му текнало го качиле на трактор за од повисоко подобра да излези снимката
и вели на сред утакмица...им благодарам на љубезните селани кои ни ја овозможија оваа платформа за снимање :D

B

BooBojan

Гостин
Вчера на 20.10 требаше дома да играме против Бирлик(тим составен од 100% Роми).И ни се јавуваат од сојузот дечки овие не ги чекајте они нема да дојдат или ке биде 3-0 или ке ја одложеме утакмицата.
Причина за тоа е:Панаѓурот во Кочани,и сите биле испозафатени...:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom