Македонска фудбалска репрезентација

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Урдинов најѕвер беше од сите, штоперите одлични, Гоче само гради топка и пајџа.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Кога играме и во колку против Ангола, и дали ќе има пренос негде?

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Добро е за резултатов, 0 - 0 кај португалците кои играле со јак состав...квалитетен резултат.
Ама што е со тимов? Што е со составов? Каде ни се добрите играчи?
И едно нај тешко прашања... ШТО К. Прави ТРИЧКОВСКИ пишан како ЦБ...дали озбилно некој кој што го гледал мечот нека каже...Тричко играше одбрана :coffee:

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
абе шо зборувате... ја тепаме португалија секако!!! :pos:
коеф за победа на протугалија е во пад веќе 2 дена!!! ја за утре пробувам македонија да не изгуби!!!
кој ме послуша, нека си арчи парите со здравје!!!
браво за ташак и бабунски (ако и оваа не е местена :cenzura: )

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Тотално небитна утакмица што си нема врска ова не докажува ништо,како што Холандија изгубија од Бугарија.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.129
Поени од реакции
3.996
Добро е за резултатов, 0 - 0 кај португалците кои играле со јак состав...квалитетен резултат.
Ама што е со тимов? Што е со составов? Каде ни се добрите играчи?
И едно нај тешко прашања... ШТО К. Прави ТРИЧКОВСКИ пишан како ЦБ...дали озбилно некој кој што го гледал мечот нека каже...Тричко играше одбрана :coffee:
Кај прочита такво нешто, нема врска, си играше лево крило како и секогаш...

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
И Португалија не даваше 100% од својата сила ,и разумно го прави тоа уште да им се повреди некој на пријателскиве е те тогаш ке играат "подобро "

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.906
Поени од реакции
7.468
Кај прочита такво нешто, нема врска, си играше лево крило како и секогаш...
На флешскор составите беа целосно изместени,никој не беше на точна позиција,пример Урдинов беше во среден ред:D
Така да,не гледајте таму!;)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.738
Поени од реакции
9.491
кажи ми што направи Ибраими едно добро ,одма ке се согласам со тебе дека бил добар колку топки имаше искоција и една акција 5 на 4 он ке шутира од 23 метри а го чекаат на втора статива 2 -ца и ти ми викаш добар бил ...сигурно се шегуваш
Виде колку се залагаше назад, колку истрча, колку топки пресече...Јест да е напаѓач, ама вчера ние се браневме и задачата по своја страна ја исполна. Е сега што не можеа саглам контра да скоцкаат тоа е друга, но јасно е дека подобро да ги гледаме како младиве гинат на терен, него некои што си го ладат :) Уште Ангола да се тепа, па да се врати колку толку самодовербата кај играчиве.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Виде колку се залагаше назад, колку истрча, колку топки пресече...Јест да е напаѓач, ама вчера ние се браневме и задачата по своја страна ја исполна. Е сега што не можеа саглам контра да скоцкаат тоа е друга, но јасно е дека подобро да ги гледаме како младиве гинат на терен, него некои што си го ладат :) Уште Ангола да се тепа, па да се врати колку толку самодовербата кај играчиве.
И јас сакам да ја тепаме Ангола ама се мислам ке се случи Македонската работа Нерешено со Енглеска, губиме од Андора..
и сега нерешно со ПОр. а со Ангола пораз ама останува да видиме
--- надополнето: 27 мај 2012 во 12:12 ---
Сепак беше пријателска и со право Ташак смени 5 фудбалери ама ме иритираше Ибраими 4 или 5 гонтри или дрибла сака кроз гајчи да им ги пика топките или шутира од 25 метри а има ирачи што чекаа подоле топка мислам дека си ја изигра он за себс утакмицата што е многу нечесно за разлика од другите играчи

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
До коге бе ќе се палиме на пријателски утакмици.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.323
Поени од реакции
15.576
Кога е следната утакмица да ги гледам дрвава?

Член од
18 февруари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
23
Тошак: Жал ми е што немаше ТВ пренос за да видат во Македонија како игравме

27 мај 2012 14:16

Македонскиот фудбалски селектор Џон Тошак е задоволен од играта на неговите избраници на дуелот со Португалија и најавува дека дисциплинираната игра ќе продолжи и понатаму, веќе во вторник на дуелот со Ангола.
Одигравме добар и дисциплиниран натпревар. Посебно сум задоволен што видов дека младите играчи се вклопија во нашата игра. Дури и мислам дека ние ги имавме подобрите шанси за постигнување на гол и штета е што не реализиравме барем една, но нерешениот резултат за нас е многу позитивен. Веќе се подготвуваме за следниот меч против Ангола за два дена во Есторил. Морам да кажам дека ми е многу жал што луѓето во Македонија немаа можност да го гледаат во живо на ТВ овој извонредно важен натпревар за нас со петтата селекција во светот. Секако тоа ќе ни значеше многу во овој момент како што ни значат добрата игра и поволниот резултат“, изјави селекторот.
Македонската експедиција денеска се сели во Есторил каде што ќе се подготвува за дуелот со Ангола. До дуелот во вторник ќе се одржат два тренинга.

http://www.time.mk/read/NONE/13bb27a389/index.html

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ништо неочекувано.Симдромот на малите екипи не не има и нас заобиколено.Давај 120%,играј јак бункер, ставај глава кај што друг не би ни копачка кога играш против појака екипа,а кога ќе дојде на ред некој на наше ниво или послаб или малку појак ќе се посерат одма.
Треба да играме како Грците,немаме никаква средина,немаме некои техничари,но можеме добро да се браниме.Оваквите екипи како Португалија најмногу мака мачат кога некој ќе им се затвори како Македонија.
Не е добра оваа репрезентација,али кога можеше една Естонија да стигне до бараж за ЕП,зашто не би можеле и ние.

Kajgana Shop

На врв Bottom