Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
Дека имало некој удел имало, ама за мене тој удел е толку мал шо не вреди да се спомнува. Ние веќе се сметаме за голема репрезентација, искусна репрезентација. Па и на последното европско нели се фалевме со 4то место (мада ја не бев ни далеку задоволен од тоа 4то зошто да не беше идиотскиот гол од Данска шо го примивме во последните 3 секунди од утакмицата ќе бевме погоре). Плачење за судењето не е одлика на големите репрезентации, а посебно тоа не треба да биде одлика на играчи од светски ранк, ако за таков го сметаме и Кире.Веројатно мислиш на тоа за изјавата на Кире?значи јасно кажа за времетраењето на нападите.а и сите видовме до која граница идеа.не реков дека сме изгубиле ради судиите,ама ова секако си имаше свој удел.Гледај сеа,игра добра одбрана се тепаш се бориш,очекуваш дека судиите кај и да е ќе подигнат рака и оп нема.Играа со 5 играчи у после јасно е дека цел им да задржуваат време,се додаваат ко да се на ливада,а од пасивен абер нема.што секако не беше случај на спротивната страна.Па сеа ти види дали е за смеење.
Ја колку шо приметив имаше 2-3 такви ситуации кај што им беше дозволено на хрватите повеќе да им трае нападот. Едната од нив беше мислам во првите неколку напади.
Проблемот зошто изгубивме никако не го гледам во тоа што овие имале 2-3 подолги напади, кои не беа толку долги како шо вика Кире.
За мене главниот проблем е ист како и кај кошаркарите на минатото европско. Имаа еден успех и се дигнаа у облаци ко којзнае шо да напраиле. Кошаркарите тогаш беа 4ти па на последново европско уште пред да отидат веќе си мислеа дека се вратиле со медал. Слично и овие. Башка идиотине од МТВ шо ги пратиле, ко шо приметувам од коментирањето само дополнително ги уфилмале дека се некој и нешто нашиве.
Друга работа, самите се победивме. Не знам зошто некој тука го критикувал Борко. Ок, може имало ситуации коа можел да одбрани, ама ете не одбранил. Во секој случај он е најмалку крив за поразот зошто со Халилович тука негде им беше процентот на одбрани. Башка не ги промаши он тие 2-3 ситуации коа беа 1 на 1 нашиве со Халилович и не му ја земаа на него топката од рака после одбрана.
Дојдовме на 2 негатива таму при крајот и да не беа претходно промашените зицери ќе беа у супер позиција нашите. Место да го искористеа тоа шо на Дувњак и Копљар не им идеше у прво и да направат голема разлика, они го загубија водството од 4 разлика шо го имавме во првите 15 минути и на крај првото полувреме го завршивме и со 1 негатива.
Баш ми е мило шо изгубија, само ја навивав ваквиот пораз да дојде уште порано пример со Тунис или со Иран, за да се свестат кои се и да се спуштат малце на земја, а не да ги читаат оние идиотски наслови по порталите „3 од 3 за Македонија“ и да мислат дека го освоиле првенството уште у тие 3 утакмици. Вака со пораз од силен противник не знам дали ќе се свестат, се надевам да.