Магии - бу!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Па ако е за чисто онака, книги имаш и прочитај ;)

Вудуто е религија и не е еднаква на црна магија. Има луѓе што практикуваат и ваква и онаква од СЕКОЈА вера.

Како што кажа Хепта, оди кај некоја бабичка и кажи и што сакаш.....исто така, остави и едно влакно коса или еден одрезок од нокт кај неа.....ако си до толку силен.
Нема тоа врска со сила, има врска со човечката глупост...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па ако е за чисто онака, книги имаш и прочитај ;)
Aбе друго е кога би чул од некој, ако не во 4 очи
барем на форум. И да, има книги ама не ме влече.
Може некогаш во блиска иднина. :)
--- надополнето: Nov 6, 2011 9:37 PM ---
Еве во интерес на тоа што го барам како информација
може да постирам едно предавање од 8 дела.
http://www.youtube.com/watch?v=mchEbmhS2NQ&feature=related

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Aбе друго е кога би чул од некој, ако не во 4 очи
барем на форум. И да, има книги ама не ме влече.
Може некогаш во блиска иднина. :)
--- надополнето: Nov 6, 2011 9:37 PM ---
Еве во интерес на тоа што го барам како информација
може да постирам едно предавање од 8 дела.
http://www.youtube.com/watch?v=mchEbmhS2NQ&feature=related
А бе ете гледаш дека сам си наоѓаш....ако не те влече што прашуваш? Од љубопитност? Мачката умрела така :D Мене она што не ме влече, не ме ни интересира да прашувам за тоа. А она што ме интересира, прво ќе го простудирам - па после ќе прашам.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
До сите фрлачи на клетви, магии и слични шарлатани. Ве повикувам јавно да ми фрлите клетва, или да ми направите магија, макар и најмала, еве дека ќе ми се дупне гумата. Еве, спремен сум да се појавам во било кое време, на било кое место кое го сметате за погодно за фрлање клетви и магии...

Се кладам со било кој од вас, и нудам однос еден спрема сто, дека не можете ни гума да дупнете...

:)
Друже, избегавам до максимум да улетувам во вакви теми така да ќе ти реплицирам само колку да те поттикнам на размислување, интелигентен си, размисли и не одбивај ништо априори :).

Пред некој ден имав муабет со една девојка на слична тема и она ко тебе ми рече, ако сум јас ЈАКА никој нишо не ми може ни клетва ни магија НИШТО.

И викам, ок ајде пример. Девојкава е 150 см јас сум 179, значи можам да ја оддувам ако сакам. И викам замисли не ме гледаш и ми викаш мене никој ништо не ми може ама со само едно шамарче има да те паднам а ако сакам можам и глава да ти разнесам во секунда. Физичка сила сеа само како метафора употребувам за да направам паралела со ПСИХИЧКА сила која исто така си постои ама НЕ ЈА ГЛЕДАМЕ, односно ја „гледаат“ посебно тренирани или талентирани личности.

И викам како што на физички план некој може да те растури ако е трениран или физички појак од тебе така и на психички план МОЖЕ без разлика дали се сметаш јака и несовладлива. Девојката ме разбра :).

Читни малку за радионика на нет (на француски има доста обемна литература, тоа ти е „магијата“ нешто понаучно објаснета, без големи мистики и слични работи.

Можам ако сакам да ти го објаснам принципот на дејство ама тоа некогаш уз муабет, не е тема за на форум.

Нема мистика никаква, ако погледнеш од научен аспект и го смениш името можеш и со закони на физика да го објасниш дејството што некои на запад и го направиле само таква литература кај нас малку има и ретко кој ја чита.

И хомеопатија за лаици делува како научна фантастика па си делува така да за неупатен и тоа е еден вид магија, како е можно само енергијата на супстанца која е ОТРОВ да те излечи од болест а ЛЕЧИ.

Кинезите имаат една поговорка (буквално преведена):

Колку помалку си видел толку повеќе работи ќе те чудат ;). (не се однесува на тебе општо зборам).

Нема магија има само правилно употребена енергија за одредена цел позитивна или негативна (зависно од желбата на операторот и субјектот). Позитивната сугестија слично делува само што во нашиов случај со одредени постапки енергијата ја зајакнуваш и попрецизно ја усмеруваш.

Да знаеш колку физичари на страна екпериментирале и со вакви „гранични“ подрачја на науката ќе се изненадиш ама не смеат да објават затоа што им „лета“ кариерата во неврат :).

Еден ден се ова ќе биде научно објаснето со експерименти и ќе си стане дел од науката (барем јас би сакал така да биде) а кога ќе дојде тој ден не знам :).

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Види прво што напиша:

Види јас:

И сеа види како сама себе си се изнегира на првиот цитат, магија или клетва воопшто не ни беше тема за муабет, туку реплицирав на твојот цитат за делата.
Воопшто не сум се изнегирала себе си, додадов дека неправди се случуваат, но не секогаш, само ти очигледно не си ме разбрал.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Воопшто не сум се изнегирала себе си, додадов дека неправди се случуваат, но не секогаш, само ти очигледно не си ме разбрал.
Предобро те разбрав, сепак тука дискусијата завршува (y).

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
добро а како ти го објаснуваш примерите кои ги постира?
Според тебе зашто умира дете после 5 дена? или мајката? магија?:eek:
Делфинке, чим досега не се разбравме (а имавме прелесни примери) колку повеќе завлегуваме во длабочина толку помалку ќе се разбираме.

Јас магија не спомнав ниту имав намера да спомнам, темата на муабет беше сосема десета :).

Затоа и се повлекувам од дискусија, ќе навлеземе оф топик, ќе се „распукаме“ и пак нема да се разбереме :).

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Делфинке, чим досега не се разбравме (а имавме прелесни примери) колку повеќе завлегуваме во длабочина толку помалку ќе се разбираме.

Јас магија не спомнав ниту имав намера да спомнам, темата на муабет беше сосема десета :).

Затоа и се повлекувам од дискусија, ќе навлеземе оф топик, ќе се „распукаме“ и пак нема да се разбереме :).
Јас многу убаво те разбрав и сега овој пост многу добро го разбирам, очигледно избегаваш да одогвориш, работава е немаш што да кажеш. Убаво те прашав како ти размислуваш по тие примери, а ти ми викаш дека нема да те разберам, едно нешто што никогаш нема да го разберам се ваквите луѓе со его до небо.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Јас многу убаво те разбрав и сега овој пост многу добро го разбирам, очигледно избегаваш да одогвориш, работава е немаш што да кажеш. Убаво те прашав како ти размислуваш по тие примери, а ти ми викаш дека нема да те разберам, едно нешто што никогаш нема да го разберам се ваквите луѓе со его до небо.
Знам однапред како ќе заврши дискусијата и сакам да ти заштедам загубено време (и мое и твое). Егото ми е под контрола и те молам без етикети, женско си и не можам да ти вратам ко што би вратил на машко :).

Мислиш немам што да кажам, ок, мисли си и понатаму, јас секако нема да те разубедувам во мислата ;).

N

Nessa Alcarin

Гостин
Знам однапред како ќе заврши дискусијата и сакам да ти заштедам загубено време (и мое и твое). Егото ми е под контрола и те молам без етикети, женско си и не можам да ти вратам ко што би вратил на машко :).

Мислиш немам што да кажам, ок, мисли си и понатаму, јас секако нема да те разубедувам во мислата ;).
Зошто? :P

п.с. Сега и јас се заинтересирав за одговорот... :)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Зошто? :P

п.с. Сега и јас се заинтересирав за одговорот... :)
Зашто е женско, затоа :). Ниту можам да бидам груб со неа, ниту да и вратам со сараказам ко на машко што би вратил ниту сакам ниту можам да ја направам подолу или поглупа од мене (што на машко ако ми се намести на пенал ќе можам).

Не вреѓам јас женско па шо сака нека биде, можам само да се повлечам од дискусија ако сметам станува бесмислена :).

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Science has forgotten that it is the orphan child of religion, a sub-set in fact of the spiritual science our modern mind denigrates as magick.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
се е во психата, доколку веруваш во нив, тогаш и се убедуваш дека нешто што ти се случило е баш таа магија
Се сложувам гижо со тебе и тоа потполно.Него не ми е јасно како луѓето можат да се лажат со вакви срања да речам магии,духови зборувал со ѓаволот(ненормален).Тоа се во психата тоа се најчесто оние кои се опседнати со овие глупорлаци и се што ке им се случи лошо мислат дека е магија и тоа е INSANE!!!!!
--- надополнето: Dec 7, 2011 10:40 PM ---
Магијата не може да те направи подобар (спортист) или семоќен, но може да те урочи.
Седиии бе дечко од кај ти е ова го докажал ова некој не само некој глупак необразован кој тотално збудален до немајкаде докажува глупости и ги лаже другите.Абе луѓе уживајте бре у животот наместо да се замарате за ништо!!!!
--- надополнето: Dec 7, 2011 10:43 PM ---
е
Нема тоа врска со сила, има врска со човечката глупост...
Тоа ке да е
:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom