До сите фрлачи на клетви, магии и слични шарлатани. Ве повикувам јавно да ми фрлите клетва, или да ми направите магија, макар и најмала, еве дека ќе ми се дупне гумата. Еве, спремен сум да се појавам во било кое време, на било кое место кое го сметате за погодно за фрлање клетви и магии...
Се кладам со било кој од вас, и нудам однос еден спрема сто, дека не можете ни гума да дупнете...
Друже, избегавам до максимум да улетувам во вакви теми така да ќе ти реплицирам само колку да те поттикнам на размислување, интелигентен си, размисли и не одбивај ништо априори
.
Пред некој ден имав муабет со една девојка на слична тема и она ко тебе ми рече, ако сум јас ЈАКА никој нишо не ми може ни клетва ни магија НИШТО.
И викам, ок ајде пример. Девојкава е 150 см јас сум 179, значи можам да ја оддувам ако сакам. И викам замисли
не ме гледаш и ми викаш мене никој ништо не ми може ама со само едно шамарче има да те паднам а ако сакам можам и глава да ти разнесам во секунда. Физичка сила сеа само како метафора употребувам за да направам паралела со ПСИХИЧКА сила која исто така си постои ама НЕ ЈА ГЛЕДАМЕ, односно ја „гледаат“ посебно тренирани или талентирани личности.
И викам како што на физички план некој може да те растури ако е трениран или физички појак од тебе така и на психички план МОЖЕ без разлика дали се сметаш јака и несовладлива. Девојката ме разбра
.
Читни малку за радионика на нет (на француски има доста обемна литература, тоа ти е „магијата“ нешто понаучно објаснета, без големи мистики и слични работи.
Можам ако сакам да ти го објаснам принципот на дејство ама тоа некогаш уз муабет, не е тема за на форум.
Нема мистика никаква, ако погледнеш од научен аспект и го смениш името можеш и со закони на физика да го објасниш дејството што некои на запад и го направиле само таква литература кај нас малку има и ретко кој ја чита.
И хомеопатија за лаици делува како научна фантастика па си делува така да за неупатен и тоа е еден вид магија, како е можно само енергијата на супстанца која е ОТРОВ да те излечи од болест а ЛЕЧИ.
Кинезите имаат една поговорка (буквално преведена):
Колку помалку си видел толку повеќе работи ќе те чудат
. (не се однесува на тебе општо зборам).
Нема магија има само правилно употребена енергија за одредена цел позитивна или негативна (зависно од желбата на операторот и субјектот). Позитивната сугестија слично делува само што во нашиов случај со одредени постапки енергијата ја зајакнуваш и попрецизно ја усмеруваш.
Да знаеш колку физичари на страна екпериментирале и со вакви „гранични“ подрачја на науката ќе се изненадиш ама не смеат да објават затоа што им „лета“ кариерата во неврат
.
Еден ден се ова ќе биде научно објаснето со експерименти и ќе си стане дел од науката (барем јас би сакал така да биде) а кога ќе дојде тој ден не знам
.