Магии - бу!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не се објаснува во кратки црти... а и немам волја да објаснувам во мали црти, а и подфорумот не ми се допаѓа :)

Me интересираше историскиот дел.​
За тоа како енохијанската магија стигна до http://en.wikipedia.org/wiki/John_Dee
И колку овој http://vincentbridges.com/ е во право....
во делот околу магијата(меѓу другото).....па Шекспир па ово, па оно :) и т.н.
Јас сум чул нешто, ама еве сакам од експерт(не се зезам) :)
да ми потврди, па и дополни тоа што го знам.
Немора многу долго да биде

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.081
Поени од реакции
12.054
Me интересираше историскиот дел.​
За тоа како енохијанската магија стигна до http://en.wikipedia.org/wiki/John_Dee
Кај ги наоѓате линковите, да се зачуди човек :) По нет секој пишува секој нешто твори :)
Енохијанската магика во склопот на церемонијалните магики е исто како квантната физика што е во физиката воопшто...

А што знаеш од енохијанска магика па за да јас нешто надополнувам (јас не се интересирам за историјата, туку за практичниот дел)?
Запознаен си со хиерархиската конституција на истата и со симболите дадени и на Ди, а и на подоцнежните магичари или само читаш историја како некој ја разбира или ја истражувал историската нишка на магиката?

Во Еквинокс на Боговите, во последното поглавје се споменува Ди како еден од новите пророци кои требало да го дадат новото знаење и пракса.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Кај ги наоѓате линковите, да се зачуди човек :) По нет секој пишува секој нешто твори :)
Енохијанската магика во склопот на церемонијалните магики е исто како квантната физика што е во физиката воопшто...

А што знаеш од енохијанска магика па за да јас нешто надополнувам (јас не се интересирам за историјата, туку за практичниот дел)?
Запознаен си со хиерархиската конституција на истата и со симболите дадени и на Ди, а и на подоцнежните магичари или само читаш историја како некој ја разбира или ја истражувал историската нишка на магиката?

Во Еквинокс на Боговите, во последното поглавје се споменува Ди како еден од новите пророци кои требало да го дадат новото знаење и пракса.
Овој Ди, беше еден многу забеган и опасен лудак. Него ни крв ни мокрача да дадеше немаше да го расправи...

Инаку, многу ми се допаѓа потписот од Сартр...

;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.081
Поени од реакции
12.054
Овој Ди, беше еден многу забеган и опасен лудак. Него ни крв ни мокрача да дадеше немаше да го расправи...

Инаку, многу ми се допаѓа потписот од Сартр...

;)
Да работиш за кралицата, и треба да си „лудак“! Слично на денештните советници на претседатели и премиери! :) Друго време други „лудости“!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Да работиш за кралицата, и треба да си „лудак“! Слично на денештните советници на претседатели и премиери! :) Друго време други „лудости“!
И Распучин беше советник на Царицата, па колку бегаше, Турчин бос не можеше го стигне...

:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.081
Поени од реакции
12.054
И Распучин беше советник на Царицата, па колку бегаше, Турчин бос не можеше го стигне...

Од лудаци секој бега! :) Освен ако не си опијанет, тогаш и лудиот бега од тебе! :)
Ха... ама тупење муабети... :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.898
Поени од реакции
83.096
Коски ми се тресат...
Обожавам вакви бестрашни ко тебе.
То ти е исто ко некој да не бега од лав, затоа што не знае што е (се додека овој не почне да го јаде).

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Обожавам вакви бестрашни ко тебе.
То ти е исто ко некој да не бега од лав, затоа што не знае што е (се додека овој не почне да го јаде).
Знам дека дизајнот на профилот ти е повторно ироничен, ама овој пат не се трпи...

А споредбата со лавот ти е на ниво на профилот...

И ти ли имаш проблем да го напуштиш магискиот менталитет? Тој припаѓа на зората на човештвото, кога луѓето ја откриле причинско последичната врска, но не можеле да ги врзат вистинските причини со вистинските последици...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.898
Поени од реакции
83.096
И ти ли имаш проблем да го напуштиш магискиот менталитет? Тој припаѓа на зората на човештвото, кога луѓето ја откриле причинско последичната врска, но не можеле да ги врзат вистинските причини со вистинските последици...
Grohotom se smijem.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Grohotom se smijem.
Кој се смее, (зло) не мисли...

Навистина веруваш дека некој е способен да направи магија или да фрли клетва?

:(

Понекогаш навистина го преценувам човештвото...

:(:(

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.898
Поени од реакции
83.096
Кој се смее, (зло) не мисли...
Еден џандар викаше (ова е вистинита случка):
- Смеј се ти, смеј се, ама знаеш како викаат, кој се смее - последен се смее.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Не знам јас ништо(од практичниот дел) за енохијанската магија, ама тоа не е против мојата воља. Чисто онака ме интересираше за Џон Ди што би кажал некој кој е следбеник негов..... на овој или на оној начин.
Инаку не го потценувај Vincent Bridges :) читај па кажи.
Ако не сакаш да кажеш ништо не е страшно, да сме живи и здрави. :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.898
Поени од реакции
83.096
Не знам јас ништо(од практичниот дел) за енохијанската магија, ама тоа не е против мојата воља. Чисто онака ме интересираше за Џон Ди што би кажал некој кој е следбеник негов..... на овој или на оној начин.
Све што е кажано више е кажано и нема тука што да се додава за неиницираните.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
П.С. Инаку квантната механика за мене лично вреди повеќе од целата физика собрана заедно :)
--- надополнето: Nov 6, 2011 8:55 PM ---
Све што е кажано више е кажано и нема тука што да се додава за неиницираните.
Кој со ѓаоло тикви сади........:)
Поубаво вака неиницирани.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
700
Па ако е за чисто онака, книги имаш и прочитај ;)

После вудуто, балканот е второто жариште на црна магика, според мене :)
Вудуто е религија и не е еднаква на црна магија. Има луѓе што практикуваат и ваква и онаква од СЕКОЈА вера.

До сите фрлачи на клетви, магии и слични шарлатани. Ве повикувам јавно да ми фрлите клетва, или да ми направите магија, макар и најмала, еве дека ќе ми се дупне гумата. Еве, спремен сум да се појавам во било кое време, на било кое место кое го сметате за погодно за фрлање клетви и магии...

Се кладам со било кој од вас, и нудам однос еден спрема сто, дека не можете ни гума да дупнете...

Како што кажа Хепта, оди кај некоја бабичка и кажи и што сакаш.....исто така, остави и едно влакно коса или еден одрезок од нокт кај неа.....ако си до толку силен.

Kajgana Shop

На врв Bottom