Магии - бу!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
еееее, цепидлака си бе ;)
:)
Ова што го пишав е единствената и најважна работа у светов....а ти го нарекуваш цепидлачење.
Како и да е мора да се спие, ќе продолжиме утре.
Извини, што по толку време не удостои со присуство
твое на форумов, а јас не те почастив со квалитетна
и долга дискусија :)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
700
Ова што го пишав е единствената и најважна работа у светов....а ти го нарекуваш цепидлачење.
Како и да е мора да се спие, ќе продолжиме утре.
Извини, што по толку време не удостои со присуство
твое на форумов, а јас не те почастив со квалитетна
и долга дискусија :)
Ех, не се секирај...убаво е да те видам секој пат кога ќе се вратам реинкарниран во друг идентитет...хахаа :P

Ај смирено да не мавнам анатема :D
Ех, па тоа беше љубов :)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Ќе си се поправам сама себе..хаххааа.....дури и на личности со јака воља клетва може да ги фати - ако е фрлена од доволно искусна особа.
--- надополнето: Nov 4, 2011 10:58 PM ---

уште поубаво тогаш! Не мислиш ли дека луѓе што стално мислат и зборат “светов у какво стање е“ не го прават тоа да стигне и да се оствари? Thoughtforms are very potent. Words are powerful.
Јас верувам дека праведниот клетва не го фаќа, но и да фати клетвата може само мирот да му го наруши, но да измени човечка судбина некако ми е тешко за верување.

Се што ни се случува во животот е како последица на нашите дела. Колку сме заслужиле толку, што сме направиле тоа и ќе добиеме.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Mи текна нешто, а еве ме мрзи да барам по нет :)
Дали е некој запознаен со Енохијанска магија, Џон Ди....
сафирот со буквите http://en.wikipedia.org/wiki/Enochian и т.н.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.081
Поени од реакции
12.054

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Јас верувам дека праведниот клетва не го фаќа, но и да фати клетвата може само мирот да му го наруши, но да измени човечка судбина некако ми е тешко за верување.

Се што ни се случува во животот е како последица на нашите дела. Колку сме заслужиле толку, што сме направиле тоа и ќе добиеме.
Мхм, а што заслужило или направило бебе што умира на 5 дена по раѓање? Или неговата мајка? Или едно маче што умира удрено од кола? Или куче на кое деца ќе му скршат една нога од ќеиф. Смени ги кучето и мачето со луѓе и пак исто ќе добиеш.

Да не почнам и поужасни примери да давам.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Ќе си се поправам сама себе..хаххааа.....дури и на личности со јака воља клетва може да ги фати - ако е фрлена од доволно искусна особа.
До сите фрлачи на клетви, магии и слични шарлатани. Ве повикувам јавно да ми фрлите клетва, или да ми направите магија, макар и најмала, еве дека ќе ми се дупне гумата. Еве, спремен сум да се појавам во било кое време, на било кое место кое го сметате за погодно за фрлање клетви и магии...

Се кладам со било кој од вас, и нудам однос еден спрема сто, дека не можете ни гума да дупнете...

N

Nessa Alcarin

Гостин
До сите фрлачи на клетви, магии и слични шарлатани. Ве повикувам јавно да ми фрлите клетва, или да ми направите магија, макар и најмала, еве дека ќе ми се дупне гумата. Еве, спремен сум да се појавам во било кое време, на било кое место кое го сметате за погодно за фрлање клетви и магии...

Се кладам со било кој од вас, и нудам однос еден спрема сто, дека не можете ни гума да дупнете...

Не си играј со оган, ќе се изгориш...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Тоа би бил конечниот доказ за натприродното......
Што цел живот го бараш, најверојатно.
А и да ти се дупне гума и не е толку страшна работа, освен
ако не биде у вожња....се разбира ако имаш што да возиш.
Не барај од мене јас со магии не се бавам, ако сакаш
со шајка не е проблем.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Мхм, а што заслужило или направило бебе што умира на 5 дена по раѓање? Или неговата мајка? Или едно маче што умира удрено од кола? Или куче на кое деца ќе му скршат една нога од ќеиф. Смени ги кучето и мачето со луѓе и пак исто ќе добиеш.

Да не почнам и поужасни примери да давам.
Не заслужило, но умрело од некоја аномајлија, исто така и мачето умрело од тежок удар, а на кучето му кршат нога лоши и непромислени деца, нема тука магија или клетва. Во ред неправди се случуваат но не секогаш.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.081
Поени од реакции
12.054
Не е лошо тогаш(ако сакаш) да објасниш малку.
Во кратки црти нормално.
Не се објаснува во кратки црти... а и немам волја да објаснувам во мали црти, а и подфорумот не ми се допаѓа :)
--- надополнето: Nov 6, 2011 4:48 PM ---

Може да побараш од бабите наши балкански, балканска клетва во стилот „твоите“ децата да ја носат крвта на кумот наместо на тебе? :)
Или вечно да останеш сам и секоја жена само 9 месеци да биде со тебе и ништо повеќе..
Дупчење гуми е глупо и без веза :)

После вудуто, балканот е второто жариште на црна магика, според мене :)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Види прво што напиша:
Види јас:
И сеа види како сама себе си се изнегира на првиот цитат, магија или клетва воопшто не ни беше тема за муабет, туку реплицирав на твојот цитат за делата.

Не заслужило, но умрело од некоја аномајлија, исто така и мачето умрело од тежок удар, а на кучето му кршат нога лоши и непромислени деца, нема тука магија или клетва. Во ред неправди се случуваат но не секогаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom