Apokalipto
Tredici
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 15.576
- Поени од реакции
- 2.585
Ќе страдаш и без да ти удрам авара кедавра...
запали го тоа и фрли гоМајка ми сега ми кажа дека била моја коса од кога сум бил мал кога ме пострижувале кој човек прави вакви работи ???? Чудно ми е оти цел живот надоле ми е тргнато
Зар не е тоа стара македонска традиција? Јас го правам тоа, мајка ми, баба ми, другарки мои итн итн. Јас на децата мои им ја чувам косата од првото шишање + папокот. Мајка ми исто така моите ги има. Ова е за среќа и долг живот. Немој да си ги палел и фрлал!Мајка ми сега ми кажа дека била моја коса од кога сум бил мал кога ме пострижувале кој човек прави вакви работи ???? Чудно ми е оти цел живот надоле ми е тргнато
од што влакна?Има една циганка што ни чисти улаз, и на секој 2 дена иди да и дадеме пари.
Завчера заѕвони еден плав дечко на врата и буквално стонираше во една точка и за 2 минути си замина. Сеа се враќам од надвор и гледам на праг ни осавиле салфетка со влакна.
Дали е некоја магија или преувеличувам?
Личи како магија.Има една циганка што ни чисти улаз, и на секој 2 дена иди да и дадеме пари.
Завчера заѕвони еден плав дечко на врата и буквално стонираше во една точка и за 2 минути си замина. Сеа се враќам од надвор и гледам на праг ни осавиле салфетка со влакна.
Дали е некоја магија или преувеличувам?
Влакна од коса.од што влакна?
Да не те плашам, според мое можно да е магија. Али најдобро да се консултираш со некоја бабичка ако имаш распрашајсе.Влакна од коса.
Знаеш кога усисуваш нешто, и тоа ѓубрето што се собира во правосмукалка?
Така нешто беше.
Дали некој слушнал за Селман Минтас?Ако знае некој што прави,нека ми пише во порака
Ти изгледа не знаеш дека ѓаволот навистина постои.Сфаќам зашто сме плодна почва на бајачки, гатачки и слични Merlin the wizard крвопии. Секоја чест на исклучоци ама менталитет е овој
* самостални референти о туѓим пословима, а никако самокритичност или прифаќање грешка. ( ,,Ти имаш многу чисто срце, ама ногу ти љубоморат... Не,не не е ова нешто што ти можеш да го поправиш, никако не мрдај од конфорна зона. Судбина маче.")
* да му умре козата на комшијата па ако треба мојата нека не се роди. Ги има многу што место да се почастат, да заминат на излет , едноставно да си удоволат на душичката, идат кај чичко чирибу да растурат куќа , да уништат среќа и сл. Дури и по онлајн дневников , фокус се други људи и животи .
Уште долго ќе сме бамбадава менза за шарлатани.36-ти век нека е ако сака.
За жал сум имала прилика да го видам во многу луѓе.Ти изгледа не знаеш дека ѓаволот навистина постои.