- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Ќе изгинеме вака неискусни...Шутирање картон е релативно побенигно од шутирање куртон. Куртонската магија е далеку попотентна и потешка за детекција и заштита од истата.
Ќе изгинеме вака неискусни...Шутирање картон е релативно побенигно од шутирање куртон. Куртонската магија е далеку попотентна и потешка за детекција и заштита од истата.
Почни со Алистер Кроули. Тука лежат многу одговори на непознаниците кои ги имаш. Ја го читам секоја вечер пред легнуење -- побоље ми делуе.Ќе изгинеме вака неискусни...
Особено ако е извршена со игла. Лесна е за детекција, но постои веројатност да те прати доживотно. Ако не тебе, тогаш твојата сметка.Шутирање картон е релативно побенигно од шутирање куртон. Куртонската магија е далеку попотентна и потешка за детекција и заштита од истата.
Не е само неспособност на врзување на вистинската причина со вистинска последица, туку постои многу важен еволуционен чекор чиј нуспродукт е суеверието. Со развивање на се посложен мозок, организмите добиваат моќ да "симулираат" однесување на друго животно во нивните мозоци и со тоа однапред да увидат каков ќе е исходот од одредено сценарио. Види овде:И ти ли имаш проблем да го напуштиш магискиот менталитет? Тој припаѓа на зората на човештвото, кога луѓето ја откриле причинско последичната врска, но не можеле да ги врзат вистинските причини со вистинските последици...
Абе све ова фино, ама ај да те видам, стапни на сугребано ако ти стиска, па јави се како си прошол.Особено ако е извршена со игла. Лесна е за детекција, но постои веројатност да те прати доживотно. Ако не тебе, тогаш твојата сметка.
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 03:03 ---
Не е само неспособност на врзување на вистинската причина со вистинска последица, туку постои многу важен еволуционен чекор чиј нуспродукт е суеверието. Со развивање на се посложен мозок, организмите добиваат моќ да "симулираат" однесување на друго животно во нивните мозоци и со тоа однапред да увидат каков ќе е исходот од одредено сценарио. Види овде:
http://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_mind
Е, нуспроизводот е пронаоѓање на "траги" на свесен агент таму каде што го нема:
http://en.wikipedia.org/wiki/Agent_detection
Еволутивно ова е многу добра стратегија за преживување, бидејќи плаќаш релативно мала цена за својата глупост (се однесуваш суеверно), но кога навистина постои опасност, спасуваш глава.
Има фуснота во тие трудовите што го третираат овој проблем. Вика оваа теорија за се важи само не за сугребано. Јебига, ако ројал сосајети вика немој на сугребано, стварно немој!Абе све ова фино, ама ај да те видам, стапни на сугребано ако ти стиска, па јави се како си прошол.
Знам знам, гледам по темите ти што сакаш и што всушност знаеш...Знам што сакал да каже Кроули
Причината за неговото лудило му станала преокупација.
Ако ништо друго треба да го цениме заради ова.
А за Vincent Bridges имаше чуено или не?
Не сакам да знам за алхемијата, да сакав до сега ќе знаев.
Треба да се знае толку колку е потребно за да се разбере природата на реалноста во која живееме.Знам знам, гледам по темите ти што сакаш и што всушност знаеш...
Значи не знаеш ништо за темава... гледам избегна да одговориш. Но во ред, дели документарци, ти си слободна птица не врзана за ниедна тема...
БравоТреба да се знае толку колку е потребно за да се разбере природата на реалноста во која живееме.
Слободата е таа што вреди а слободата да бидам што сакам, уствари да не бидам ништо е лепота. Ама на кого му кажувам, сите се врзале за догми, системи на верувања и сл.
Aј вака да се договориме. Изгледај го ти па коментирај што е точно а што не.Браво
Ок, и сега, горе видеото дава нешто реално или не? Велиш дава добри информации? Кои се тие добри информации?
Колку си запознаен со енохијанската магика па ни нудиш видео за кое судиш какво е (добро-лошо) а не знаеш ништо за енохијанска магика( можеби од википедиа)? Има enochian во насловот затоа?
Ех, биди ти слободен но и пробај нешто. Слободниот избор да пробаш или не торта не те прави експерт за правење торти!
Сонце :*
Видено слушнато...Aј вака да се договориме. Изгледај го ти па коментирај што е точно а што не.
За моето судење остај....тоа си е посебна приказна
Изгледај го жити вера, кажи кај греши(лаже) и барај после коментари од мене.
Исто постојат луѓе кои знаат да пишуваат, и кој можат да те научат ако сакаш.Abe so pisuvate gluposti 4itam i ne znam kako koj znae so da pisuva. Sekako deka postoat luge so znaat da pravat magii i postoat luge so znaat da ti ja trgnat magijata. Nema vrska toa dali veruvas u nif ili ne ako nekoj ti naprae nekoja magija kolku i da ne veruvas ti u toa taa magija ke si deluva
Kese nadovrzam jas licno ne veruvam vo magii i takvi rabotiNe veruvam vo vakvi SRANJA sum idel ko mal i na bajacki i na 300 gluposti i so....
rabotata e ako si mrzeliv i ako ne se trudis da postignes neso so ke odam kaj bajacka i so ona ke mi dae motivacija i zelba i volja za zivot da postignam neso a
Ako sam ne se izboris za podobar zivot veruj nema tuka magii tuku mrza i nesposobnost