Кој сака да биде срам на телевизија/милионер/сеедно?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
49.344
Не ти е на место забелешката Мистичен. Не гледам некоја посебна причина зошто тоа би го знаел, и да му притреба ќе си отвори гугл или википедиа и ќе си дознае, а кога некогаш ке треба да сецка се знае кои работи тој ќе треба да ги знае и тука нема зафрканции
Не е така брату космополит влага во група на изрази што нели се викаат 'од општа култура' и не е нормално еден доктор (кај и да е) да не го знае тој збор.
Мене не ми е јасно дали овие вчера беа мутави или прашањата беа терсене нека размислат овие од милионер уште една ваква слаба и нека праат полесни прашања.Тоа за планетата и јас не го знаев sd

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Океј, ваљда познавање на термини од општа култура не е неопходно.

У пауза меѓу две сецкања може на Гугл или Википедија да ги поднаучи и значењата на некои термини како филантроп, оптимист, вегетаријанец...и т.н. Греота е да не знае што значи кога некој од пациентите ќе му каже "Докторе, јас сум оптимист дека ќе бидам добро".
Погрешни биле прашањата за докторот бе:) Треба да го прашаат „Кое кафе е најубаво/Каде прават најубава скара?/Колку сантиметри е долга 500ката(валута ЕВРО)/Каков шампањ преферира да пие? итн итн

Така ќе биле и волкот сит и овците на број

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ќе биде подобро, не се секирајте...

Секаде во светот уште од најрана возраст учат со смерови, а ние се што учиме учиме генерално и општо. Затоа сите држави се јаки, а кај нас има луѓе шо се јаки по квизови и Јонче-дигитрончиња.

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
Ќе биде подобро, не се секирајте...

Секаде во светот уште од најрана возраст учат со смерови, а ние се што учиме учиме генерално и општо. Затоа сите држави се јаки, а кај нас има луѓе шо се јаки по квизови и Јонче-дигитрончиња.
Да, го делам истото мислење со тебе, дефинитивно на нас ни фали специјализација во образованието.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Океј, ваљда познавање на термини од општа култура не е неопходно.

У пауза меѓу две сецкања може на Гугл или Википедија да ги поднаучи и значењата на некои термини како филантроп, оптимист, вегетаријанец...и т.н. Греота е да не знае што значи кога некој од пациентите ќе му каже "Докторе, јас сум оптимист дека ќе бидам добро".
Или да му рече некој пациент „Докторе, ама јас сум вегетаријанец“, и овој- „Што се секираш, касни мевце и подобро ќе ти биде“.

Дечки, нормално е да им се ситиме. Се знае какви луѓе одат на квиз-со знаење. Ова на ништо не личеше.

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
bruka

Podobro pobrzo da se trgne od eter milioner nego ludeto da se glupiraat.da ne se znaat nekoj osnovni prasanja e teska sramota.Devojceto nee krivo na evropsiot fakultet bila ama debeliot, sto gi ucat niv na medicina.cickoto ziveel vo komunizmot a misli deka san marino e na balkanov a cel balkan bil sfrj.teska bruka:tapp:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Еј сега финтава како овој доктор па сите се глупи а :nerv: немојте така па и корумпирани...не се погодија прашањата :pos: на факултет само за него се збори, цела Клиника е во воздух,сите го чекаат со овации да дојде
П.С.Брн не е до турбофолкот до зачинот е :pos:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Процедурално... наградната игра што е некој новитет во квизов е интересен потег. Натпреварувачот одговара на прашање, па водителот најавува маркетинг блок за време на кој ТеВе аудиториумот има можност да одговара на истото прашање преку СМС порака, наместо да мрчи за ЕпЕпЕ-ата кои напнуваат. Кул.

И кај е сеа проблемот? Конкретно, синоќа прашањето беше: Артим Шаќири против Англија постигна гол од:
а)***** б)***** в)корнер г)*****

Јас, жеден за 10 илјадарки решив да си испробам среќа :pipi: Пишувам порака со содржина: В (значи, наше кирилично В, бидејќи според новиот формат на квизот одговорите се со првите четири кирилични, наместо латинични букви).

Добивам повратна порака: Вие испративте погрешна команда. Ве молиме одговорете со A, B, C или D.

Ебаго. Требало да предвидам дека и покрај кирилизирањето на Милионер, порачето треба да биде напишано на латиница. Нонсенс.

Бидејќи очекувам дел од редакцијата на Милионер да се регистрира на форумов, еве забелешка која се надевам дека ќе ја корегирате веќе од наредната емисија.
И мене иста порака.:tapp:

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Абе се исплашиле натпреварувачите,си мислат они ејј 4 милиони и дека потешки прашања ке има.
Ако овие им се тешки,што останало ред за прашањата од погорните суми.

Член од
30 октомври 2007
Мислења
18
Поени од реакции
1
Se slozuvam so vas, kandidatite bea golema katastrofa. Prasanjata bea lesni, i ocigledno bese deka devojkata i kare debeliot imaat znaenje nula.
No, mene me iznervira Trendo sto neznae da im pomogne, sramota e nula da osvoi. Mozese da i pomogne, a on moze i se obiduva,ama nekako poveke gi buni natprevaruvacite. Treba da pomaga suptilno, i so finti,kako voditelot na drug milioner sto ne dozvolil nikoj da se izbruka pred prv prag.
Znam deka go sakate trendo i ke se bunite,ama eve primer, na izgubeniot debelko mozese da mu kaze za kosmopolit, demek analiziraj go zborot,znael li sto znaci kosmo,i smotaniov ke mu teknese deka e vselena,svet i ke dojdese so analiza do graganin na svetot.

Член од
18 август 2007
Мислења
135
Поени од реакции
8
Погледнете го клипчево од Хрватскиот милионер :
[media]http://www.youtube.com/watch?v=-nfLnZgsQSc[/media]
:pos2::pos2:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
еве ги условите за учество во МИЛИОНЕР:

Услови за избор на кандидати за учество во квизот „Кој сака да биде милионер“

Сите Вие кои имате желба да се пријавите за натпреварување во квизот „Кој сака да биде милионер?“ мора да ги исполнувате следните услови:

1. Да сте деловно способни.

2. Да сте на возраст од минимум 16 години, а како доказ за ова, да донесете:
извод од матичната книга на родените (за помладите од 18 години), или
патна исправа (пасош).

3. Да сте државјанин од РМ, или да имате адреса на живеење во РМ, на која живеете повеќе од три години континуирано или со прекини не подолги од еден месец.

4. Кон Вас да нема активирано кривична пријава по службена должност.

5. За Вас да не постои правосилна судска одлука за казна која не сте ја оддолжиле кон државата и казна за која, поради одредени правно издржливи причини, времено сте го одложиле нејзиното оддолжување кон државата.

6. Да не сте лице кое отслужува условна казна.

7. Да не сте учествувале досега во квизот „Кој сака да биде милонер“, или од Вашето последно учество во него до денот на пријавувањето за повторно учество, да има изминато временски период не пократок една година.

8. Вие или некој член од Вашето потесно семејство да не сте вработени во А1 Телевизија.

9. Вие, некој член од Вашето потесно семејство или Ваш близок пријател, да не е вклучен на каков било начин во продукцијата и постпродукцијата на квизот.

10. Да бидете чесен и искрен натпреварувач, кој ќе го почитува договорот што ќе го потпишете со носителот на лиценцата на квизот за РМ, односно А1 Телевизија, непосредно пред учеството во квизот, неотповикливо.

11. Добро да го разбирате и зборувате македонскиот јазик, за да можете да ги разберете поставените прашања.

12. Да сакате да учествувате во квизот доброволно и без присила.

линк до А1

Според мене во однос на натпреварувачите кои беа има доста дискутабилни точки.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
А Биле Билееееее,црна чума те јала што си отишла да се брукаш цел свет да те збори златна,што фино девојче си беше до пред 4-6 години,ах деца деца немој да кркате...среќа не те гледав...и бев среќен додека не дознав дека си тоа ти...сега веќе касно е,знаев јас дека приватниве масакр прават :pos: :pos:

Член од
21 септември 2007
Мислења
12
Поени од реакции
0
Погледнете го клипчево од Хрватскиот милионер :
:pos2::pos2:
Хахаха. Каков Морон....

Иначе за нашиов квиз. Но Комент. Нептун е Портокалов. WTF??? За другите не коментирам.... На факултет.... па и Доктор.... Оној Чичконо малце ме збуни кога се мислесе меѓу црвено перка и Пастрмка... А и San Marino на Балкан.... хехе. Се надевам следната ке биде "подобра"

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
еве ги условите за учество во МИЛИОНЕР:

Услови за избор на кандидати за учество во квизот „Кој сака да биде милионер“

Сите Вие кои имате желба да се пријавите за натпреварување во квизот „Кој сака да биде милионер?“ мора да ги исполнувате следните услови:

1. Да сте деловно способни.

2. Да сте на возраст од минимум 16 години, а како доказ за ова, да донесете:
извод од матичната книга на родените (за помладите од 18 години), или
патна исправа (пасош).

3. Да сте државјанин од РМ, или да имате адреса на живеење во РМ, на која живеете повеќе од три години континуирано или со прекини не подолги од еден месец.

4. Кон Вас да нема активирано кривична пријава по службена должност.

5. За Вас да не постои правосилна судска одлука за казна која не сте ја оддолжиле кон државата и казна за која, поради одредени правно издржливи причини, времено сте го одложиле нејзиното оддолжување кон државата.

6. Да не сте лице кое отслужува условна казна.

7. Да не сте учествувале досега во квизот „Кој сака да биде милонер“, или од Вашето последно учество во него до денот на пријавувањето за повторно учество, да има изминато временски период не пократок една година.

8. Вие или некој член од Вашето потесно семејство да не сте вработени во А1 Телевизија.

9. Вие, некој член од Вашето потесно семејство или Ваш близок пријател, да не е вклучен на каков било начин во продукцијата и постпродукцијата на квизот.

10. Да бидете чесен и искрен натпреварувач, кој ќе го почитува договорот што ќе го потпишете со носителот на лиценцата на квизот за РМ, односно А1 Телевизија, непосредно пред учеството во квизот, неотповикливо.

11. Добро да го разбирате и зборувате македонскиот јазик, за да можете да ги разберете поставените прашања.

12. Да сакате да учествувате во квизот доброволно и без присила.

линк до А1

Според мене во однос на натпреварувачите кои беа има доста дискутабилни точки.
Како на пример... ?

Kajgana Shop

На врв Bottom