Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8
Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Гласањево е за CSI Las Vegas vs. Law and Order: Criminal Intent или сите верзии на CSI што се против сите верзии на Law and Order?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Law and Order definitivno pa legendarnava serija izdrza 20 sezoni

D

dystopian

Гостин
Не можам да ја поднесам ЦСИ, мразам серии каде што во секоја епизода правдата победува а детективите/форензирачи се по дефолт карактери со високи морални и етички вредности.

Досадни се и немаат благе везе со реалноста.

Прво, голем број од убиствата во вистинскиот живот остануваат нерешени, а ЦСИ сака да не убеди дека нема шанси да се извлечеш зошто тука се суперпаметните генијалци со сај-фај технологија да те доведат пред лицето на правдата. А прост пример, само во Њујорк од 1985 па навака има 9,082 нерешени убиства.

Гласам за Закон и Ред зошто е нешто пореална од ЦСИ, ама откако ја изгледав The Wire станав голем хејтер на обичниве детективски серии (освен Монк) шо се движат по ист шаблон, убиство-истрага-апсење.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Гласам за CSI затоа што за мене ова е серијата што ме запозна со американски тв серии (негде пред 8-9 години кога се даваше на канал 5). Од 3те, омилена ми е Лас Вегас (of course), Њу-Јорк ми беше интересна на почетокот но после ми скурчи, а Мајами ептен ја хејтам.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
CSI многу нормално,јес да law and order е класика но CSI e далеку по софистицирана што на серии од овој тип тоа се бара.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Law and Order.

Причини: Law and Order е серија која ти прикажува целиот тек на настаните во едно криминално дело. Од самото дело, преку претрагата, собирање на докази, испитување па на крај судењето и испрашување на сведоци ова она. И со тоа самата серија е уникат околу тоа. Плус да не зборам дека случаевите се вистински и со тоа реалноста на самата серија е на многу високо ниво.

Зашто не CSI: Зашто нереално форензичарите ги направија полицајци, специјални агенти и детективи кога се обични лаборанти и хемичари. Тоа е исто како да очекуваш од нашава Крим техника да извади пиштоли и да решава случај. А во самите епизоди на CSI, дури и главниот форензичар сам влагал во опасни ситуации, без да повика помош од вистинските полицајци.

Така да, гласот иде 100 посто Law and Order.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Резултати:

CSI:
1.SomeoNe!
2. Iceboy
3. Red John
4. Bateman
5. Srcee
6. Webster
7. dragonsky
8. Darksider
9. AntiZionist
10. kazioX
11. Dr.House
12. Александар-ВТ
13. Sledge Hammer
14. old_School_mk
15. Storms

Law&Order:
1. VLJ
2. Члено
3. Crazy in Love
4. Mr.47
5. wot
6. Psyside
7. Chiksy^
8. dystopian
9. Dark King

Новиот дуел малку ќе отскокне од стандардниве досега.:D

НЗС-то на новиот дуел е програмската шема на МТВ со која израснавме. И затоа, двете најпознати серии со кои пораснавме, а богами и остаревме одат во ринг. Значи:

VS

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
И летото не е то шо беше без тропска горештина. :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Гласам за филмот со дечкото што се облекува во плакарот на Гоце Арнаудов
:)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Anyway the wind blows
it blows right back to me
little one

Не знам што сака да каже авторот на најавната нумера, ама знам дека гласам за Ник и Силви.

Kajgana Shop

На врв Bottom