- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.368
- Поени од реакции
- 84.601
nvmЗнам, ама еве како да се изненадени![]()
оваа реченица:
"Мада во случајов ги изненадија со вакцините"
вака ја прочитав:
"Мада во случајов изненадија со вакцините"
nvmЗнам, ама еве како да се изненадени![]()
Може лошо напишав првично... Јас сум со огромна и различна оператива секој ден. Кога има некоја поголема „организација“ во најава, се прави денови наназад до најмал детал. Од спиок на учесници до обврски, распоред и временска поделба. Ова можеби им е и направено. Малку е чудесно да знаеш дека зборуваш за масовна вакцинација и да не организираш сала која и онака не се користи во овие услови.nvm
оваа реченица:
"Мада во случајов ги изненадија со вакцините"
вака ја прочитав:
"Мада во случајов изненадија со вакцините"
Често имам слушано за вакви, очигледно и генот си игра улога како ќе фати јбг. Доста случаеви каде што сите од фамилија тешко завршуваат, а имаш некои и на 70-80 ќе го победат, јес да се поретки ама имаш. Живот.Денес згасна уште еден млад живот, Битолчанка, млада, цел живот пред неа, девојката не ја познавам лично се знам со нејзини пријатели, пред да почини бараа крвна плазма и пред некој ден ја префрлија Скопје, другарка нејзина ја прашував пред некој ден дали претходно боледувало чупето, ми рече за грип не знаеше камоли некоја друга болест.
Страшно, и татко и нејзин е тешко болен да не речам готов, и после нека оди некој на мајката нека и објасни како вирусот не е сериозен.
Зашто би се вакцинирал ако си прележал пред еден месец?? Почни да мислиш на вакцина таму при крај на годинатаДечки не знаев во која тема за Коронавирус да ги поставам моите прашања, се надевам тука ќе добијам некаков одговор.
Како што знаеме тек сега се отвори можност за вакцинација во Србија, па имам неколку прашања во врска со тоа.
Има ли некој од тука што се вакцинирал во Србија и да ми објасни која е процедурата, каде се закажува за вакцина во Србија?
Дали можам одма после прележан вирус да се вакцинирам? Инаку во Февруари го прележав вирусот.
Ne preporacuvaat da primis vakcina najmalce 6 meseci od ko si prelezal. Za drugite prasanja mislam ima clenovi ovde mozat da ti objasnat. Ako si prelezal imas podolgo vreme imunizacija.Дечки не знаев во која тема за Коронавирус да ги поставам моите прашања, се надевам тука ќе добијам некаков одговор.
Како што знаеме тек сега се отвори можност за вакцинација во Србија, па имам неколку прашања во врска со тоа.
Има ли некој од тука што се вакцинирал во Србија и да ми објасни која е процедурата, каде се закажува за вакцина во Србија?
Дали можам одма после прележан вирус да се вакцинирам? Инаку во Февруари го прележав вирусот.
Радио Милева ова ми е прв пат да напишам за некој шо починал а да немал заболување претходно, поточно ова е втор случај од Битола шо имам дискутирано на оваа тема, ако ме смеша со некој друг твој проблем.Dobro be radio mileva ima li nekoj so ne znaes so pocinal a nemal nisto. Eve ti moj licen primer majka mi i tetka mi zabolea i dvete vo isto vreme edna od druga. Dvete bea hospitalizirani vo 8mi septemvri, majka mi 2 nedeli vo krevet temperatura 37-39.5 konstantno so diarea i sve. Tetka mi odnesena na noga za sekoj slucaj da ne se vlosi iako meleshe natamu navamu bez nikakov problem. Posle 2 dena otkako e primena tetka mi i majka mi ja hospitaliziraat i tetka mi zaborava da disi bidejki e vo panika so e vo bolnica, majka mi ja spasuva dodeka se pojavi doktor da ja reanimiraat skroz. 12 dena potoa majka mi e doma na pat da se oporavi skroz, a tetka mi ja prefrlaat vo privatna. Pocinuva posle toa bidejki plukjata e premnogu oshtetena i ne moze da se regenerira ostanuva na 20% 3 nedeli so red. Dadeni site mozni terapii i ovozmozeno se sto moze.
Poentata na prikaznava e deka sekoj organizam razlicno reagira i nie lugeto go potcenuvame virusot i voedno precenuvame svojot organizam bazirano na tugi pozitivni iskustva. I vakvi slucai ima milion, sekoj si go nosi rizikot so svoite odluki na krajot na denot i nema sto tuka. Jas garantiram deka ne postoi nacin 100% da se zastitis od izlozenost od korona i vinata treba da si ja barame vo vlasta bidejki nikogas ne postavi seriozni merki koi vazat za site za dopolnitelna prevencija za shirenje na virusot. Nema potreba nikoj da se nadeva na svest na narod koj zema kredit za odmor/matura
Јас пак не можам да ги трпам таквите како тебе кои лечат фрустрации тука по форуми.Zlatna cel forum te mesha tebe, sekoj eban den se molam da te opali nekoj malce da odmorime od tvoite poznanstva vo site sferi. Nikogas nema da gi razberam lugeto kako tebe koi znaat se za sekogo i vo sekoe vreme.
Краен заклучок, вакцинава е за луѓе од 60 до 65Берлин и Минхен прекинаа пак со вакцинација со Астра Зенека.. сеа прекинаа со вакцинирање на луѓе под 60 години... интересна работа на почетокот во Германија не се препорачуваше за луѓе над 65 години...
после ова комотно може реисот да го прогласи астра зенека за умрено ....
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Нека ги пуштат наваму барем ние да живнеме колку толкуБерлин и Минхен прекинаа пак со вакцинација со Астра Зенека.. сеа прекинаа со вакцинирање на луѓе под 60 години... интересна работа на почетокот во Германија не се препорачуваше за луѓе над 65 години...
после ова комотно може реисот да го прогласи астра зенека за умрено ....
Sent from my SM-G980F using Tapatalk