Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.466
Поени од реакции
18.472
на вакцинирање таму ми кажаа може и парацетамол и ибупрофен. Не ми кажаа дозирање само, ама може да се користат по потреба.
Мислам дека треба да се придржуваш до општите правила за парацетамол, како кога си болен.

До 38 не треба да се зема ништо. Затоа што температурата е одговор на телото со создавање на антитела.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Што е со на Влатко Ѓорчев татко му,паднал у кома после примена вакцина во Србија,у Ниш на интензивна нега го задржале? Пишал на фб освен ако не преувеличува
Лелелеее а баба ми денес го гледа Дејан Докиќ на прес и вика „а татко му на Ѓорчев каде е, и он е доктор, нигде го нема“.
Го зарече, му еба матер.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.709
Поени од реакции
37.692
Ме интересира, каква административна работа имаат со вакцините за од недела сабајле да не почнат со вакцинирање се до среда?
... регистрирање на лекот и дозвола за примена, процедура на проверка на ладниот ланец на транспортот дали е во границата означена од производителот, проверка на вакцината дали е тоа е тоа или обична вода ...итн
Иначе тргна возот со вакцинава. Главоболка од пеколот и ме тресе снага како при настинка. Осеќам ќе биде температура диже се бура :LOL:
...ако добиеш вртоглавици и заматување на видот обавезно да се јавиш на лекар!

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не, туку откако се вакцинирал, прочитај кај него на профил има детално напишано.
Оправдан е гневот кај Влатко, сепак се работи за родител,ама целта на постот некако му е за да ја куди власта као не му обезбедила вакцина на стариот.
Абе ајде глупости,јас не знам што лошо направи власта у време на пандемијава? Апсолутно ништо лошо,само си седат со скрстени раце,а народов само да се жали без потреба

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.853
Воен психолог Полковник Алексеј Захаров, учествувал во Осетино-Ингушијскиот конфликт, Чеченија...
1.jpg
Ја објаснува психологија за носењето маски, од негова гледна точка, иако дежурнава платена група коментатори на Кајгана разбираат се, убаво е да има и други мислења по темата Ковид како специјална операција, особено од специјалист во таа област.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
баче, ти се напупи да те чипираат?
Да бидеш во тек со настаните. Бачето рече дека би одел со колегите да ја прими руската! Дали ја примил, не ни дал инфо. По таа изјава загуби интегритет.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.110
Поени од реакции
19.507
Абе ајде глупости,јас не знам што лошо направи власта у време на пандемијава? Апсолутно ништо лошо,само си седат со скрстени раце,а народов само да се жали без потреба
Татко му е во кома а тој седум пати ја потенцира неспособноста на власта ( која е несомнена) ама со ова покажува дека побитни му се политичките поени од колку самото здравје на блиските, преочигледно.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Татко му е во кома а тој седум пати ја потенцира неспособноста на власта ( која е несомнена) ама со ова покажува дека побитни му се политичките поени од колку самото здравје на блиските, преочигледно.
Тоа да,али он е небитен лик за да се фокусираме на политиката во неговиот пост

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.709
Поени од реакции
37.692
Дива лига е за вакцинирање кај нас. Филипче вика матичните ќе закажувале и упатувале пациентите на вакцинација, матичните велат дека ниту добиле инструкции ниту знаат како или каде да ги упатат.
Ужасија.
... суптилно префрлување на одговорноста кај матичните лекари, доколку не дај Боже се случи нешто при вакцинација тие ќе ја сносат кривицата за погрешни совети и насочување на своите пациенти, инаку за давање совети и све околу вакцинација постои Комисија за вакцинација и имунизација во склоп на Министерство за здравство, таму има стручни лица од повеќе сфери со проблематиката за имунизација и тие се одговорни за едукација и одредување кои треба да се вакцинира, а не матичните лекари!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.466
Поени од реакции
18.472
Кој матични не биле запознати?
Оф мори мајко какви гнаси.

Матичниот на мајка ми и се јави уште пред месец и пол за да ја пиши за вакцинација и и кажа дека преку него ќе одела организацијата кога како и каде да биде вакцинирана.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.593
Поени од реакции
22.317
Дури не сум дедо добро е :D
Автоматски споено мислење:

Не смее да прима таква работа. Го намалува дејството на вакцината.

Не знам кој ги дава овие совети.
Тенеке не сум доктор пренесувам што ми кажаа мене. Примив АЗ. Пред да ја примам имам околу 10 мин разговор со докторка која работи на интензивно и со корона пациенти. Примила исто АЗ и скоро сите нејзини колеги. Ми рече кои нус ефекти можат да се појават. За главоболка ми рече ибупрофен е ефективен 400-600мг а викаше подобро 600мг а за 24часа можам да земам максимално 2400мг.

Да би појавил температура ми викаше парацетамол. 500-1000мг. Меѓу све дози да имам најмалце 6 саати пауза и максимално можам 4000мг дневно да земам.

Ја немав температура не земав парацетамол. Имав главоболку чат пат земав ап од 400мг ми помогна.

Ќе имаш разбирање дека имам поголема доверба кон докторката што треба да се зема. Пренесувам што ми кажаа ако некој во форумот се најде во ситуација и се прашува што може да земе. Исто така ибупрофен и парацетамолк истовремено или со мала разлика од саат време можат да се земат.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.853
баче, ти се напупи да те чипираат?
Да бидеш во тек со настаните. Бачето рече дека би одел со колегите да ја прими руската! Дали ја примил, не ни дал инфо. По таа изјава загуби интегритет.
Досадно е едно исто да се вергла, 1459 страници.
Во крајна сметка, интервјуто е многу интересно, може некој коментар и по темата за него, не само тоталитарен тролинг.Одма се отфрла се што е против партиската линија.

За сега не притискаат многу, ова Евросодомитиве, во смисол кај мене во претпријатието пуштија некакви списоци, и околу 20% се запишаа и за 2-3 дена ги собраа како овци и ги вакцинираа. Во мојата непосредна работна група од 10 члена, за сега нема швестери, само еден го прифати белегот на ѕверот.
За сега е уреду, но осеќам дека во иднина ќе притискаат со ова ковид тероризмот. Колку може ќе одбивам да се вакцинирам.
Не сум следбеник на QAnon, прифаќам дека има вакцини, дека се главно корисни, согласен сум дека има Ковид вируси, вклучително и верзија 19, но исто така е очигледно дека некој го користи вирусот за сосема други цели. Пример се вакцинираш за Тетанус, детска парализа, маларија, после имаш антитела и не можеш да се разболиш од таа болест. Каква вакцина е тоа ако се вакцинираш и пак може да се разболиш, те тераат да носиш маска, тој Ковид терор нема ништо општо со медицината.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.342
Поени од реакции
5.723
Досадно е едно исто да се вергла, 1459 страници.
Во крајна сметка, интервјуто е многу интересно, може некој коментар и по темата за него, не само тоталитарен тролинг.Одма се отфрла се што е против партиската линија.

За сега не притискаат многу, ова Евросодомитиве, во смисол кај мене во претпријатието пуштија некакви списоци, и околу 20% се запишаа и за 2-3 дена ги собраа како овци и ги вакцинираа. Во мојата непосредна работна група од 10 члена, за сега нема швестери, само еден го прифати белегот на ѕверот.
За сега е уреду, но осеќам дека во иднина ќе притискаат со ова ковид тероризмот. Колку може ќе одбивам да се вакцинирам.
Не сум следбеник на QAnon, прифаќам дека има вакцини, дека се главно корисни, согласен сум дека има Ковид вируси, вклучително и верзија 19, но исто така е очигледно дека некој го користи вирусот за сосема други цели. Пример се вакцинираш за Тетанус, детска парализа, маларија, после имаш антитела и не можеш да се разболиш од таа болест. Каква вакцина е тоа ако се вакцинираш и пак може да се разболиш, те тераат да носиш маска, тој Ковид терор нема ништо општо со медицината.
1. болд - what the fuck?!?!, имаш свој став и мислење океј е не ги обележувај и навредувај другите, баш ради вакви коментари тие што не сме баш про-вакцини и "владини правила" јадеме етикети на неписмена стока, второ белег на ѕвер .. Umm what?!?!
2. болд Ова е и мојата дилема како и на многу други, не е логичен овој момент. Како и моментот што ако вирусот мутира како што мутира, година за година нон стоп под вакцини :cautious:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Се сложувам со дел од работите, ама не можам само да тролам затоа што сите знаат некој заразен или починат, но и дел веќе вирусов го почувствувале на своја кожа. Плус тука е макотрпната работа на докторите, од тие причини не зборувам ништо против вакцината и процесот на имунизација. Дури и не верглам секојдневно дека јас нема да се вакцинирам и стимулирам луѓето да се вакцинираат.

Но си останувам доследен на тоа дека не се откажувам од моите права. Тоа нервира дел од "Верната дружина" на форумов, ама не ми е воопшто грижа.

Состојбата е дојдена до вриење. Затоа на наредни избори оваа црна Ковид ситуацијата, лошитите политики, сите преземени и непреземени мерки ќе се искористат за големи политички придобивки и ќе биде едно големо референдумско НЕ за оваа власт.

Kajgana Shop

На врв Bottom