Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.709
Biontech/Pfizer objavi deka mesto 2 milijardi dozi kako planirano mozat do krajot na godinata 2,5 milijardi da proizvedat. Vo Marburg/Germanija otvorija nov pogon za proizvodstvo. Dobroto na ovie mRNA vakcini e deka moze lesno da gi adaptiraat na novi mutacii. Premium vakcina momentalno nema sto, Mercedes megju vakcinite. Nie so AZ sme kako so Dacia, ke stigneme i nie ama po pat moze kais da skineme :D
ЕУ сеа морат и ќе идат гарант со одобрување на Спутник.. во Германија дел од премиериве на покраиниве од источниот дел плус Баварија заговараат одобрување на Спутник... немаат друг излез, Фајзер едноставно не може да постигне, Астра Зенека е цело време со проблеми, Модерна никој не ја споменува, средина на април треба да им стигнат 275 000 дози од Џонсон & Џонсон... cureVac која што е mRna исто како Фајзер премногу касни (наводно ја "прилагодуваат" за новиве мутации).. мислам дека во трета фаза на испитување се... многу веројатно и таа ќе "премиум" вакцина :)

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Слушајте го Пендарко, барем искрен е чоекот, вика вакцинирањето во Србија беше срам за нашата држава.
Уште шо не ги посочи Заев и Филипче за неспособноста, а како се засили со говорот реков ќе ги спеј и нив :ROFLMAO:
Стево уште да каже "Абе батка...."

Член од
17 август 2011
Мислења
10.376
Поени од реакции
18.504
Пелоцвани се голем дел од медицински персонал во Британија со оваа вакцина исто. За кај нас да успееме со Астразенека да се вакцинираат тие над 50 години, бројот на починати и на хоспитализирани сигурно ќе падне за 90% и ќе бидеме на коњ. На помладите нека им се даде избор после. Ама дур стигнеме ние тоа да го правиме којзнае каков сој ќе има излезено и кои нови вакцини ќе бидат во оптек.
Да чудно е тоа за британија. Да не пријавуваат искрено не верувам, викаат специфични биле случаите. Се надевам дека е нешто локално во Скандинавските земји и Германија, генетика или штотија знам. Друга работа што ја читав е дека лекарите во Британија 70 посто биле со фајзер. Убаво би било да се расчисти ова, инаку ќе останат вакциниве за у канта.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
И ќе ги укинат сега мерките, за кои сите знаевме од старт дека се дебилизам, или ќе ги остават за секој случај?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.713
Поени од реакции
37.692
Кој матични не биле запознати?
Оф мори мајко какви гнаси.
Матичниот на мајка ми и се јави уште пред месец и пол за да ја пиши за вакцинација и и кажа дека преку него ќе одела организацијата кога како и каде да биде вакцинирана.
...тоа е точно дека матичните се јавиле околу ,,желба,, за вакцинација на своите пациенти, прашање дали истата матична превзела мерки за тој еден месец за соодветни лабораториски анализи и специјалистички преглед, па и антитела тестирање за да и' рече на пациетката " - Да, слободно можете да се вакцинирате вашата моментална здравствена состојба тоа го дозволува, немате ниту активна антитела, ниту сте бргу прележани или инфицирани со коронавирусот"

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.665
Поени од реакции
88.529
Пишав пред некоја недела дека ќе има нови ограничувања по примерот на Србија, или со подолг полициски час, и таа информација ми беше лично дадена од човек кој што е член во таа комисија за заразни болести. Е сега тоа што гомното Филипче веќе не ни слуша други, кренал раце од пандемијава, и до вчера лобираше за пописот е друга ствар... Оваа изјава е само потврда дека државата ја изгуби битката со Короната, секој е препуштен на себе моментално, а вакцини за обичен смртник нема ни за лек.
Ѓубриња!

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Пишав пред некоја недела дека ќе има нови ограничувања по примерот на Србија, или со подолг полициски час, и таа информација ми беше лично дадена од човек кој што е член во таа комисија за заразни болести. Е сега тоа што гомното Филипче веќе не ни слуша други, кренал раце од пандемијава, и до вчера лобираше за пописот е друга ствар... Оваа изјава е само потврда дека државата ја изгуби битката со Короната, секој е препуштен на себе моментално, а вакцини за обичен смртник нема ни за лек.
Ѓубриња!
Најверојатно затоа и не го одржаа денес состанокот таа комисија. Очигледно им рекле кој ве ебе тоа е тоа. Лани летото со народ на темава надвор од форумов кога се расправав и објаснував дека се тотално неспособни и дека хаос ќе биде ако по некој природен пат не се повлече болеста ме правеа партиски бот од опозицијата да не речем дпмне и кул им беа стикерите со Венко супермен.
Имам кажано уште кога беа поплавите каде загинаа 20+ луѓе и тогаш реков недај боже некоја поголема непогода да ни се случи ептен бетер ќе биде. И не снајдоа 2 непогоди Венко и Зоки у комбинација и коронавирус. Примањето на неспособни, непрофесионални партиски кадри на секоја позиција си доведува до нефункционирање на системот во било која област и сега е класично глумење држава. Уште повеќе од нос ќе ни се удира нашето аминување за партизација на целиот систем пошто сите имаме по некој роднина напикан таму , а за црн .!. не го бива.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.121
Поени од реакции
19.526
Уште по изјавата очигледно беше дека се имаат скасано на седница.
За разлика од Заев и компанија Пендаровски ми делува како поприбран, во многу наврати откако почна пандемијата се гледа дека нема исто мислење со неговите сопартијци, ми делува поискрен и понасочен на страната на народот. Шо знам таков впечаток ми има оставено.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
За разлика од Заев и компанија Пендаровски ми делува како поприбран, во многу наврати откако почна пандемијата се гледа дека нема исто мислење со неговите сопартијци, ми делува поискрен и понасочен на страната на народот. Шо знам таков впечаток ми има оставено.
Од политички причини, се мести за втор мандат, ама се мести и Зоти за Прецедник.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.884
Поени од реакции
36.939
Интересна е поделбата по земји. Додека во Германија 55%, Франција 61% и Италија преку 50% сметаат дека вакцината е небезбедна, во Британија тој број е само 9%.

Уште поинтересно е фактот дека ова доаѓа после препукувањата помеѓу ЕК и Астразенека поради неможноста да се постигне договорот за испорака на вакцини.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.605
попрефриган е

Kajgana Shop

На врв Bottom