Колку штедите? Колку сте трошаџии?

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Не сум трошаџија,напротив штедаџија сум...се што ќе ми остане си тргам за после да си купам нешто или едноставно да имам повеќе пари во џеб.. сега за сега е стино тоа...ама ќе почнам да заработувам ќе се зголеми купот:zlo:(ај хоуп соу)

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
pa moze da se kaze deka znam kako da rakovodam so parite :)
znam da stedam, koga treba da stedam, koga sakam da si kupam nesto i najcesto mnogu raboti sama si gi kupuvam :)
nikogas ne mi se slucuva da ostanam broke mislam vo denari (stransite devizi na posebno mesto si se :pos:), sekogas imam nekoj denar vo mene :) hmm cekaj se sluci ednas posle ekskurzijata vo Grcija, site imavme evra a so denari site bea broke, a nikomu ne mu se rasitnuvase evra :pos2:

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Не може чоек да ми дае толку пари, колку шо можам да истрошам, ич не знам да штедам.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ги трошам парите дур ги имам, не ги гледам само како пари што би требало да ми стојат во новчаник или шише за да ги гледам само и да си викам „Еј види имам пари„ а да не ги трошам ги трошам ги немам многу ама колку што имам трошам зашто можеби утре нема да се разбудам и што? НЕКОЈ ДРУГ ДА ГИ ТРОШИ МОИТЕ ПАРИ Е,НЕЕЕ..!

Член од
19 март 2007
Мислења
372
Поени од реакции
2
Па цел живот се обидувам да заштедам некој денар ама тешко иде. Кога ги имам во џеб како да ме боцкаат и мора да ги извадам мислам да имам 500000 во еден ден ке ги потрошам.

Dragana <><

Daydreamer
Член од
18 јуни 2006
Мислења
1.130
Поени од реакции
8
Штедам, штедам и наеднаш знам се да потрошам...
Стално ми остануваат пари во фармерките, па кога ќе останам шворц знам дека треба да си ја средам облеката и да си ги проверам џебовите и ете ти пари за уште недела дена....

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Ако видам дек имам појќе пари в џеб ич не ни ги бројам да видам колку се, одма земам трошам ама и штедам нормално зш знам дек ќе дојт ден ко ќе најмногу ми требет, а јас сум ги профуцкала ко шо викат мама :)
Или ко ќе знам дека ќе требит да купам на пример поклон за некој, а сакам да е нешо поскапо, ќе поштедам неколку дена и ќе ги соберам. Се навикнав да чувам за разлика од порано ко трошев се’ шо имав :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.730
Поени од реакции
13.471
zavisi. ako isplaniram da kupuvam nekoja mnogu skapa rabota (digitalen fotoaparat) togas stedam i so meseci.

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Sedam i koga stedam sekogs e za nesto korisno a koga trosam a trosam mn osobeno nekoi periodi:) gi trosam parite za glposti ili obleka:) Znam da stedam :)

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
Не можам еден месец да поминам со пари како што треба, трошам како мрднат, а за штедење сум како ТАТ

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
се трудам да заштедам колку што е можно повеќе,а после ги трошам на најчесто луди идеи,99% се на поклони,фикс идеи кои морам сама да ги финансирам,најнормално,а и за 'црни денови' демек.. :)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.182
Штедење-----кај мене тој збор нема значење, кога ке турам пари во џеб дур не ги спичкам душа не ми се смирува ,цел живот така колку има толку ама до динар ке отидат сите . После има недели и недели кои ги минувам само со кутија цигари во мене и радо се саќавам на тој ден кога ги поебав парите и си викам ЕЕЕЕ КОЊУ ЕДЕН

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
витинска тошачка сум, незнам да штедам парите ги гледам како сретство за трошење кое не треба да се штеди тие одат и се вракат :bip: никогаш незнам колку пари носам во новчаник лол

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Па кога бев средно школо некако повеќе трошев и тоа за глупости.Сега некако се имам малку подсоберено па не ме боцкаат парите кога ги имам во џеб.Не трошам нешто многу ама знам да си направам ќеиф понекогаш со нешто што ме радува.Останатото кога ке му дојде време!:nesum:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
штедлив сум =) кога ќе наумам нешто да си купам-можам да заштедам брзо.

Kajgana Shop

На врв Bottom