ja trosam kolku sto imam..stedam samo ko mi se potrebni pari za neso epten vazno ko na pr.ako mi se dopaga nekoja epten skapa maicka a moite ne mi davaat da ja kupam,ili pak koga majka mi ne mi dava pari za nekoi "gluposti" ko so taa gi narekuva,ili pak ko treba da idam na setanje vo Sofija..
ne spagam bas vo stedlivite,si prepustam mnogu i sekogas mi nedostigaat pari iako mislam deka imam dovolno!!!
od 1 denar pravam 2...so razni kombinacii, ali ne e toa nekoe dolgorocno stedenje ili stiskanje...ne ne-nikako...trosam na se sto mi potrebno vo momentot, ne zalam. Najcesto na mCfresh obrok, lila pausa, nakit, maicka na popust i taka nataka...
Trosam kolku so imam,ama ako resam da zastedam za nesto,mozam da se otkazam od mnogu nesta i da soberam pari.Koga sum vo iskusenie samo si zamisluvam so toa za so stedam i parite mi ostanuvaat v kese.
трошам како луд , и од џепарлак , и од стипендија, и од плата , ма што ми дојде и тоа одма, штедењето не ми иде абе ич , ептен треба да си зацртам нешто или џабе
штедам додека соберам пари за тоа што сакам да го купам... па ги трошам одма... па пак штедам додека соберам пари за следното нешто што сакам да го купам, па пак ги трошам ко луд... и така цело време
u princip... stedam.. ali ne do tolku.... stedam za da si kupam nesto sto moite ne sakaat da mi go kupat...
ali koga se raboti za jadenje... ne mozam da stedam... ne mozam da pominam od kaj sedmica.. i da mu prostam na jadenjeto sto lezi vnatre.. ne ne
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.