Колку штедите? Колку сте трошаџии?

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Јас барам некој совет како да почнам да штедам и не само што не знам да штедам туку ги трошам парите секогаш до крај, без 1 денар да ми остане

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
JeCILaDy напиша:
Не се контролирам колку трошам на облека. Инаку, за други ствари, не ми се дават пари.
Мене па срцето ме стега коа давам пари за облека...само за тоа не ми се даваат пари

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Малку штедам --- многу трошам !!

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
BeBe11 напиша:
Мене па срцето ме стега коа давам пари за облека...само за тоа не ми се даваат пари
Хехех, не ме сфаќај буквално, од алишта го купвам то шо ќе ми се бендиса, а не само ај да се купва :)

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
city напиша:
Јас барам некој совет како да почнам да штедам и не само што не знам да штедам туку ги трошам парите секогаш до крај, без 1 денар да ми остане
Se stedi na pocetok od mesecot , se pravi budget sto i kolku pari od prilika ti trebaat i vo nego ke go vnesish stedenjeto kako trosok primer 500 den i se trgaat na strana .
Ti posakuvam uspeh

Lolita

Butterfly Kiss
Член од
16 јануари 2006
Мислења
230
Поени од реакции
10
Знам да штедам, ама многу и трошам. Се си наоѓам извинување дека нешто ми треба и морам да го имам, и ојде се што сум заштедила. На моите желби и потреби им нема крај...:kajg:

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Хаха па ако имам пари у рака ги трошам до денар
и ама и4 незнам да штедам и се обидувам да штедам
ама не бе брате ај за ова ај за она и отидоа парите:pipi::pipi::pipi:

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
Ја искрено-Што заратим-то потрошим...
Да не е жена ми онаква каква што е покрај мене, одамна ќе бев заглавен.

N

NeMiRnA

Гостин
STEDENJE?A sto e toa ,ne da nemozam da stedam,au tamam ke odliucam da stedam i ke gi spickam i posle me grize sovest kako mozev.Sekoja paricka vo dzebot kako da mi se lepi sama za raka i mi vika potrosi me

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
NeMiRnA напиша:
STEDENJE?A sto e toa ,ne da nemozam da stedam,au tamam ke odliucam da stedam i ke gi spickam i posle me grize sovest kako mozev.Sekoja paricka vo dzebot kako da mi se lepi sama za raka i mi vika potrosi me
kako ja da si se citav:je:
kolku samo nemozam da stetam:star:

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
NeMiRnA напиша:
Тоа не ти чини бе.Не дај боже твоите по леб да те пуштат со 1000-ка:lud::lud::lud:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Сега сум во некој филм да штедам, морам да кажам дека ми успева! Можеби сум се лишила од некои задоволства, но кога наеднаш ќе ги фукнам сите пари тогаш ќе сум позадоволнa. Најслатко ми е кога мои пари ќе потрошам, знам дека со свој труд сум го добила тоа и си се радувам што сум успеала. Уште ми е онака без врска што сум им трошела пари на моите, па сега ми е срам да им побарам.
Сум си направила од шише пластично каса, ама таму сите метални пари кои ми остануваат си ги ставам, а од платата други пари тргам (односно и ги давам на Девилиш да ми ги чува, таа ми е касата сега:icon_lol:). Чудно ми е зошто никогаш не сум штедела, секогаш до последно денарче сум трошела и ми се случувало додека земам плата да „шупам“:icon_lol:

Nasty Girl^^^

Angel from the hell
Член од
2 мај 2006
Мислења
10
Поени од реакции
0
Се обидувам да штедам, ама не ми успева. Кога имам пари не се смирувам додека не ги потрошам.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Pojse sakam da investiram....ekonomski termin-stedenjeto e odlozeno plakanje, u prevod ako gi potrosam sega ili za 10 god pak ke gi potrosam bez razlika dali se moi ili od mama i tato i zatoa fuck it ednas si mlad taka li e?

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
штедам, сум штедел и ќе штедам. тоа ми е една вродена навика од мал не за друго туку сакам секогаш да си имам мои фондови за да си купувам некои глупости за кои не ни кажувам оти знам дека нема никој да ми одобри (се разбира од домашните) а најмногу ми е криво што иако свесно најголемиот дел од заштедените пари одат на :cug: и во кладилницата.:lud: :lud:

Kajgana Shop

На врв Bottom