Колку штедите? Колку сте трошаџии?

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ич не знам да штедам. Мислам дека вреќа златници да ми даде некој (dream on, PSYtisfaction :pos:) ќе ја “спичкам„ за 2 дена.:) (Тука вклучете го и времето што ќе го потрошам за да ги сменам златниците за пари:pos:).

Највеќе што сум успеала да заштедам се некои 100-200 денари, ако не јадам некој ден во школо. :) Кога имам пари, не можам долго да ги издржам во џеб. После па коа ќе снемам... Тупам глава што сум ги потрошила.:)

Ама тоа е, како и за се друго во животот, и за штедење треба да имаш талент. :) Јас очигледно немам. tazno:

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
PSYtisfaction напиша:
Ич не знам да штедам. Мислам дека вреќа златници да ми даде некој (dream on, PSYtisfaction :pos:) ќе ја “спичкам„ за 2 дена.:) (Тука вклучете го и времето што ќе го потрошам за да ги сменам златниците за пари:pos:).

Највеќе што сум успеала да заштедам се некои 100-200 денари, ако не јадам некој ден во школо. :) Кога имам пари, не можам долго да ги издржам во џеб. После па коа ќе снемам... Тупам глава што сум ги потрошила.:)

Ама тоа е, како и за се друго во животот, и за штедење треба да имаш талент. :) Јас очигледно немам. tazno:
работава никој не може да ми го погоди јузерот, па ај сама ќе си го напишам :pos2:

иначе ја си кажав, знам да штедам само кога имам одредена цел...во задње време немам цели така да само трошам...мнооогу трошам, не јадам у школо, ама кафињата ме уништија:nesum: ако дојдам во ситуација да „морам„ да спичкам одредена сума пари...тоа го правам без потшкотии...иако не сум љубител на шопинг...чудно е колку многу пари се трошат на глупости :)

Darkwind

I need to work I'm always spending
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.038
Поени од реакции
1
ја сум кретен а добијм некој денар одма гледам како да го потрошам макар и на најголемите глупости... во стање сум да купам крембанани за 500 денари ако ми е филмот тоа у моментот... а ако се нафурам да штедам за нешто ќе трае 5 - 6 дена и ќе соберам се и ќе потрошам :toe:

Член од
4 март 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
што е тоа штедење? никогаш во животот не сум заштедила ни 5 ден иако се согласувам дека треба да се штеди и дека штедењето е и некој вид на одговорност ама ај штеди кога ке видиш некое убаво парче облека во некој бутик или уште повеќе некои сандалчина.
Иначе да туѓите пари полесно се трошат знам јас кога барав од мама и тато ама и сега кога заработувам не се штедам баш ретко кога платата ми стигнува за до први (пак барам од дома,тоа ти е тоа)

Ann.

Queen of Nature
Член од
27 април 2006
Мислења
504
Поени од реакции
50
Порано како помала знаев да заштедам доста,ама тогаш што знаев ни излегување ни ништо...Сега ако имам пари во мене,нема шанси да остане нешто.Многу трошам на глупости,а кога ќе ми требаат за нешто важно аш нема:nesum:Е сега кога ќе работам здравје,ќе видиме дали повеќе ќе научам да ги ценам парите:)

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Порано мислев дека неможам да штедам поради цигарите,сега сваќам дека само сум си се тешела!:kesa:

Член од
29 јануари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0
Se trudam ali koa ke vidam deka sum sobrala .....kako da mi bodat oci i kako da mi vikaat aj be potrosi ne!i aj posle kako da stedis:toe::icon_lol:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Штедам, не многу, но и не се расфрлам со пари до последен денар... најчесто ги трошам парите кои ги заработувам преку цел месец, но ок, може некогаш да соберам 2-3 плати и земам нешто поголемо (пример пред 2 месеци лаптопот)

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
знам да штедам, не трошам глупости, како некој "ај ова го има другар/ка ми, јас го немам, па ај ќе купам", или некои такви глупости на кои се трошат парите, но секогаш штедам за да купам нешто, ама не штедам по многу, мора и да се троши, сепак се сака. :)

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Trosam, ama koga sakam da zastedam gledam da ne setam po prodavnici,i da nekupuvam sitnici koi vlecat mnogu,a i bez niv se moze. Porano se smetav za mnogu stedliva licnost ama sega toa nekako slabo mi ide.
vo sekoj slucaj znam da bidam stedac!!!

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Stedam koga imam nekoja cel,koga mi trebaat pari da kupam poklon ili slicno...togas odreden vremenski period zbiram,stedam pari za na kraj da gi potrosam za celta za koja mi bile i planirani.
Inaku vo princip ne stedam.Koga imam pari vo mene trosam do posleden denar.Bilo da e toa za obleka ili nesto slicno,a najmnogu trosam na jadenje

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
последно шо напрајв, си зедов картичка од УНи Банка, си ставам кога ќе заштедам нешто, и ептен задоволен сум... башка и камата малку стига...

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
asfalt напиша:
последно шо напрајв, си зедов картичка од УНи Банка, си ставам кога ќе заштедам нешто, и ептен задоволен сум... башка и камата малку стига...
богами, паметна работа. :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
691
Поени од реакции
3
Mnogu sum los vo toa pole bidejki kolku i da nosam pari vo mene gi trosam,taka da mnogu cesto koa izleguvam zemam pomalku vo mene poso znam deka sve so ke zemam ke potrosam.

Kajgana Shop

На врв Bottom