Jas najmalku sto znam e da stedam.Kolku pari imam vo mene tolku trosam do posleden denar,a najcetso gi trosam na nekoo gluposti za koi ponekogas i mi maka sto sum gi kupila no ne se znae mozebi nekogas ke mi koristat, a moze i ne
Ако зборуваме за облека-трошам премногу,едноставно не гледам цена на ништо трошам колку што можам!
И за други работи трошам ненормално за глупости сите пари одат....купувам ншто безвезе а може нема никогаш да го употребам!
Али да штедам нема шанси! И јас сакам али не можам,парите ме скокоткаат и сами излегуваат од џебот!
Трошаџија сум. Не дека сакам стварно да трошам, али едноставно си идат парите ко луди. Добивам у понеделник, до четврток више 80% ги нема, и за викендот останувам со таквото у рака. Поготово у читална како се трошат, ја мислам нигде не може толку да се потрошат. Кафе, цигари, кантерче (едноставно мора да се изигра), да к’снеш, ова она, и отишле јабана 150 денари.
Воопшто не штедам. Трошам за да си го направам мојот кејф. Без разлика дали тоа ќе е за некоја глупост повеќе пари или не, сепак битно ми е мене да ми е убаво.
Fortune напиша:
Има луѓе кои ги трошат парите на мама и тато, па нели полесно е да се трошат туѓи заработени пари?
кхм... зависи од денот.
Кога сам ке си ги заработам воопшто не ми е битно колку ке потрошам пример сум заработил 4000 денари ао треба и на некоја глупост ке ги дадам само битно ми е да знам дека јас сум ги потрошил, додека кога сум шворц и ке побарам од татко ми или мајка ми и тоа најчесто барам на заем и им ги вракам, тогаш гледам што помалце да потрошам дури некад ако идам со такси и знам дека до дома ме носи за 65 денари и ке ми наплати на 70 си застанувам до некоја споредна улучка да ми земе точно 60... тогаш ми се битни и тие 10 денари... исто така поголема сума на пари многу тешко можам да соберам затоа што барем еднаш неделно запагам во криза.
Отсекогаш сум била трошаџија опран...али за среќа времињата се сменија и почнав да мислам и да бирам за шо ќе фрлам пари. Се случува дневно само по 10 денарки да истрошам за да соберам за на концерт. Ете на пример веќе две недели немам купено ни чоколатче за да иам шушки за на Сепултура...живот кучешки...:nesum:
Јас сум цел живот у минус, некако грешно ми испаѓаат "пресметките" па после се гребам кај баба, дедо, брат ми..... Слаба сум на штедење, едино кога сакам некоја глупост и знам дека моиве нема да ми дадат е тогаш знам да тргнам некое париче настрана!
Vo posledno vreme bev pocnala epten da ziveam rasputeno vo vrska so trosenjeto, trosev za se i sesto. Ama od ko si najdov malce epten skapi patiki koi epteeeen sakam da gi kupam, e od togas pocnav da stedam i za sitnici. I eve,utre konecno ke odam da gi kupam! Epten e ubavo cuvstvoto be!
Секогаш гледам да ми остане дел од џепарлакот настрана. И после ми се чудат како секој месец си купувам маички, фармерки и слично. Епа штедам.
Освен заштедата од неделниот џепарлак, имам тргнато настрана пари од пензијата на баба ми и дедо ми, онака за рејни дејс.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.