Колку штедите? Колку сте трошаџии?

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Не трошам многу, но и не штедам баш. Најмногу уживам во купување подароци.:je:

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Jas najmalku sto znam e da stedam.Kolku pari imam vo mene tolku trosam do posleden denar,a najcetso gi trosam na nekoo gluposti za koi ponekogas i mi maka sto sum gi kupila no ne se znae mozebi nekogas ke mi koristat, a moze i ne

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
e ic ne mozam da stedam, sekogas kolku imam vo dzeb tolku trosam, stedam samo togas koga treba da soberam pari za poklon inaku ne

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
никогаш не сум била нешто специјално штедлива,ама во последно време трошам пари ко луда..ни 10 денари незнам да заштедам..ц.ц.ц

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Ако зборуваме за облека-трошам премногу,едноставно не гледам цена на ништо трошам колку што можам!
И за други работи трошам ненормално за глупости сите пари одат....купувам ншто безвезе а може нема никогаш да го употребам!
Али да штедам нема шанси! И јас сакам али не можам,парите ме скокоткаат и сами излегуваат од џебот!

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Трошаџија сум. Не дека сакам стварно да трошам, али едноставно си идат парите ко луди. Добивам у понеделник, до четврток више 80% ги нема, и за викендот останувам со таквото у рака. Поготово у читална како се трошат, ја мислам нигде не може толку да се потрошат. Кафе, цигари, кантерче (едноставно мора да се изигра), да к’снеш, ова она, и отишле јабана 150 денари.

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Воопшто не штедам. Трошам за да си го направам мојот кејф. Без разлика дали тоа ќе е за некоја глупост повеќе пари или не, сепак битно ми е мене да ми е убаво.
Fortune напиша:
Има луѓе кои ги трошат парите на мама и тато, па нели полесно е да се трошат туѓи заработени пари?
Имаш право. Јас сум една од тие и воопшто не ми е тешко трошењето:)

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.966
Поени од реакции
23.141
samo trosam voopsto ne stedam,a inaku trosam od parite na mama i tato

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
кхм... зависи од денот.
Кога сам ке си ги заработам воопшто не ми е битно колку ке потрошам пример сум заработил 4000 денари ао треба и на некоја глупост ке ги дадам само битно ми е да знам дека јас сум ги потрошил, додека кога сум шворц и ке побарам од татко ми или мајка ми и тоа најчесто барам на заем и им ги вракам, тогаш гледам што помалце да потрошам дури некад ако идам со такси и знам дека до дома ме носи за 65 денари и ке ми наплати на 70 си застанувам до некоја споредна улучка да ми земе точно 60... тогаш ми се битни и тие 10 денари... исто така поголема сума на пари многу тешко можам да соберам затоа што барем еднаш неделно запагам во криза.

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Отсекогаш сум била трошаџија опран...али за среќа времињата се сменија и почнав да мислам и да бирам за шо ќе фрлам пари. Се случува дневно само по 10 денарки да истрошам за да соберам за на концерт. Ете на пример веќе две недели немам купено ни чоколатче за да иам шушки за на Сепултура...живот кучешки...:nesum:

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Не трошам премногу но неможам да кажам дека не трошам ич но сепак покрај тоа што трошам и штедам гледам да заштедам што е можно поекеto e to

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Никад не штедам.Ми даваат пари и одма морам сите до денар да ги исцицам, се што може да се купи за тие пари...и после шворц...па нормално:)

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Јас сум цел живот у минус, некако грешно ми испаѓаат "пресметките" :toe: па после се гребам кај баба, дедо, брат ми..... Слаба сум на штедење, едино кога сакам некоја глупост и знам дека моиве нема да ми дадат е тогаш знам да тргнам некое париче настрана!

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Vo posledno vreme bev pocnala epten da ziveam rasputeno vo vrska so trosenjeto, trosev za se i sesto. Ama od ko si najdov malce epten skapi patiki koi epteeeen sakam da gi kupam, e od togas pocnav da stedam i za sitnici. I eve,utre konecno ke odam da gi kupam! Epten e ubavo cuvstvoto be!

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Секогаш гледам да ми остане дел од џепарлакот настрана. И после ми се чудат како секој месец си купувам маички, фармерки и слично. Епа штедам.:)
Освен заштедата од неделниот џепарлак, имам тргнато настрана пари од пензијата на баба ми и дедо ми, онака за рејни дејс.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom