Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Добро како може Интер да мора да се мести кога на 2ка беше 1.95 коеф? Мислиш 1.15 бил, па не победил Интер...
Не бе , ги наместија двете пречки за Интер да не биде сомнително :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.833
Поени од реакции
115.939
Некој очигледно погрешно го сфаќа поимот местење и тоа е тоа.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
celzi bese li mestena spored tebe :P
Не работам за Еуропол па да знам :)
Ама можам да претпоставам, и ќе кажам НЕ. За да биде местена, голот би паднал во некоја од почетните минути на полувремињата (најчесто ова се случува во првото полувреме). Друга работа, при местење другата екипа треба да изиграва барем малку залагање, Челзи беа непокретни гробови денеска. Другата екипа шо мести би имала барем неколку шутеви кон гол, макар 3/4 од нив биле од 35 метри.
Искрено, во ЛШ јас не верувам дека има местење, во игра се други големи пари од спонзорства, од награди за победа, нерешено, пласман во следна рунда итн. Али ова се однесува на натпревари по групи и последно претквалификациско коло. Оние пониските квалификации се местат. Сети се на Шкендија кога играа со еден тим од Ирска или од кај беше, па се изигра 1 у 2 или 2 у 1 не се сеќавам добро, кога примија два шашма голови. Не велам дека тогаш ирците наместиле, ама сум сигурен дека Шкендија како клуб го намести тој натпревар, пошто по интернет се појавија уплатени ливчиња на прелаз.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
секој си има право на свое мислење. јас моето го кажав. пријатна вечер на сите. живејте си со то во кое верувате, ирајте си то шо мислите дека ќе погодите, надевајте се дека суште постои спорт и реалност. таа постои, но не како шо ја замислувате.

само ниеден од сите не ми одговори на прашањето. зошто?
позз

Член од
15 февруари 2010
Мислења
410
Поени од реакции
598
Дечки не е битно дали нешто е наместено или не, туку дали ние ке фатиме или не. Мој совет до вас, гледате дека јас типувам претежно 2-ки и парови што немаат голем интерес и се претежно над 3.5 коефициент. Бегајте од тие утакмици што мора да победи или што се јаки фаворити и има големи уплати. Претпоставувам дека сум постар од повеќето од вас тука и играм спортска уште од 2002 год. Сум видел се и сешто и факт е дека се местат утакмици но не во толкав голем обем како што ние претпоставуваме. Не се препукувајте на форумот. Секој нека каже што мисли но нека нема ништо лично меѓу вас. Дајте да му ебам мајката тоа македонското во нас што е само да се делиме и расправаме барем овде на форумов нека го нема.
Ајде утре е нов ден и со ново сили и без расправии:)
Не може а да не му паднат у очи на човек твоите 2ки овде и тоа претежно гледам англија 2ри, 3-ти лиги ставаш најчесто.
Него прашањето ми е, зошто се нафаќаш баш на такви утакмици, имаш ли некои инфа сигурни, им ја следиш ли формата на посебни тимови, или чисто од статистика?
Нареден пат кога ќе постираш 2-3 типа, ќе си одберам еден, само избегнувај типови колку да им одиш контра на повеќето типувачи овде (како примерот со Celtic-Milan).

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Некој очигледно погрешно го сфаќа поимот местење и тоа е тоа.
Drugarce ... i za juventus nikoj ne se nadevashe deka ke mesti utakmici , site vikaja favorit e nema shansi da mesti utakmici !! site mestat ama ne na amaterski nacin , zosto ne razbirate deka se se vrti vo parite !! se e mafija
ne vikam deka sekoja utakmica e namestena !!, no imalo utakmici kade se vrtele golemi pari i toa na favovoriti pa gi vrtele utakmicite .. ako gledas fudbal ke znaesh za sho ti zborvam

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188
Ама можам да претпоставам, и ќе кажам НЕ. За да биде местена, голот би паднал во некоја од почетните минути на полувремињата (најчесто ова се случува во првото полувреме). Друга работа, при местење другата екипа треба да изиграва барем малку залагање, Челзи беа непокретни гробови денеска. Другата екипа шо мести би имала барем неколку шутеви кон гол, макар 3/4 од нив биле од 35 метри.
Искрено, во ЛШ јас не верувам дека има местење, во игра се други големи пари од спонзорства, од награди за победа, нерешено, пласман во следна рунда итн. Али ова се однесува на натпревари по групи и последно претквалификациско коло. Оние пониските квалификации се местат. Сети се на Шкендија кога играа со еден тим од Ирска или од кај беше, па се изигра 1 у 2 или 2 у 1 не се сеќавам добро, кога примија два шашма голови. Не велам дека тогаш ирците наместиле, ама сум сигурен дека Шкендија како клуб го намести тој натпревар, пошто по интернет се појавија уплатени ливчиња на прелаз.
:facepalm::facepalm::facepalm:

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.172
sekoja ekstra ekipa nemoze da ima sekogas ekstra den ,, i sekoja losa ekipa nemoze da ima sekogas los den ,, nekad neke topka da uleze u gol ednostavno ,,, a ne za sekoja utakmica kaj so favoritite ne tepale i odma mestena :tapp:

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Ногу сте ми чудни .. 4 саата се расправате дали има местење или нема .. па одозгоре и се вреѓате меѓусебе ..

Шо ве куро боле дали е местена или не ?

Одиграј тоа што мислиш и направи си профит. Тоа е сета цел. А тоа шо сакате секое коло фаворитите да тепат и со 50 ден да правете пари , е тоа е малце тешко ..

Сеа ме спомнаа во темата Добивка на колку сум ја стаил Зенит 1x .. Може сум ја опнал на 30.000 може сум ја ставил на 20 дена .. Гајле ме е шо мислат на колку е ставено :) Мене ми е најважно што ми е фатено и што си имам профит. А тоа дали е местена , дали е на 10 или 10.000 уплатена , зашо е криена добивката зашо е криена уплатата , зашо Порто не ја тепаше Виена итн .. Тоа не ме интересира. Не победил Порто ок не победил , има утре ден , ќе најдам нешто друго и на нив ќе ставам. Ако загубам јако , ќе одам полека следните денови и ќе чекам дена како што ќе ми се видат добри типови со добри коеф.

Шо мислете шо ќе направите ако се вреѓате меѓусебе ? Ќе добиете лижавче ?

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.172
Ногу сте ми чудни .. 4 саата се расправате дали има местење или нема .. па одозгоре и се вреѓате меѓусебе ..

Шо ве куро боле дали е местена или не ?

Одиграј тоа што мислиш и направи си профит. Тоа е сета цел. А тоа шо сакате секое коло фаворитите да тепат и со 50 ден да правете пари , е тоа е малце тешко ..

Сеа ме спомнаа во темата Добивка на колку сум ја стаил Зенит 1x .. Може сум ја опнал на 30.000 може сум ја ставил на 20 дена .. Гајле ме е шо мислат на колку е ставено :) Мене ми е најважно што ми е фатено и што си имам профит. А тоа дали е местена , дали е на 10 или 10.000 уплатена , зашо е криена добивката зашо е криена уплатата , зашо Порто не ја тепаше Виена итн .. Тоа не ме интересира. Не победил Порто ок не победил , има утре ден , ќе најдам нешто друго и на нив ќе ставам. Ако загубам јако , ќе одам полека следните денови и ќе чекам дена како што ќе ми се видат добри типови со добри коеф.

Шо мислете шо ќе направите ако се вреѓате меѓусебе ? Ќе добиете лижавче ?
nema veza i da staves na kolku pari si uplatil vazno ti e fateno pogodil si ja i da e dobivkata 50 denari ali toa si e tvoe pravo ,, jas koga veke stavam livce na forum nema so da krijam kolku sum fanal i kolku sum uplatil :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.833
Поени од реакции
115.939
Drugarce ... i za juventus nikoj ne se nadevashe deka ke mesti utakmici , site vikaja favorit e nema shansi da mesti utakmici !! site mestat ama ne na amaterski nacin , zosto ne razbirate deka se se vrti vo parite !! se e mafija
ne vikam deka sekoja utakmica e namestena !!, no imalo utakmici kade se vrtele golemi pari i toa na favovoriti pa gi vrtele utakmicite .. ako gledas fudbal ke znaesh za sho ti zborvam
Јас не реков дека не се мести, него дека некои особи погрешно го толкуваат местењето. На темава секој ден читаме дека некои тимови се местачи ако не успеале да победат некој послаб тим, а не сфаќаат дека и тие се луѓе од крв и месо и дека може да имаат лош ден и слично. Во ред е да ги испцујат, колнат и што ти ја знам, сите го правиме тоа у наплив на нервоза, ама да продаваат некои муабети дека се е местено тогаш не знам што да кажам.

Лично познавам едно дете кое тренира и игра тенис во Германија, а учи вонредно во Македонија на еден факултет. Самиот ми има кажано дека он и негови другари Македонци местеле утакмици, али они не се толку познати и кај нас ги нема тие утакмици, пошо играат некоја си тениска Бундес лига, и таквите текми ги има само на нет. Вика 100 пати имам наместено да водам 40-0 кога сервирам јас и да го изгубам гемот после тоа. Му се јавувале и од некои од познативе кладилници да го прашуваат зошто е уплаќано поголема сума на пари при резултат 40-0 во гемот. (кога велам поголема сума не мислам милион евра, него за условите што се таму одприлика 1000 евра или нешто слично) Сакам да кажам дека ако не тепа некој фаворит не значи дека е местено, има милијарда начини на кои може да се намести, а ние тоа да не го забележиме.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
ili pa nekoj utakmici sho se blokirani po kladilnicive 1/2 .. 2/1 i sho iskochat , babami mozhi gi izmisluva tie utakmici od umo !
i sedne nemalo mesteni abe odejte utepajtese .. cekaj da vi postiram edno livce od eden drugar

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Полека со тоа шлапкањето по глава, може да ти биде заебано, главоболка, мигрена шо знам.
sekoja ekstra ekipa nemoze da ima sekogas ekstra den ,, i sekoja losa ekipa nemoze da ima sekogas los den ,, nekad neke topka da uleze u gol ednostavno ,,, a ne za sekoja utakmica kaj so favoritite ne tepale i odma mestena :tapp:
Затоа реков погоре, сите играчи се од крв и од месо. Некогаш послабите се мотивираат па го рокнат посилниот, некогаш им „лежат“. Реал до пред неколку години немаше победа на Риазор кај Депортиво Ла Коруња, не е местење, овие секогаш екстра се мотивираа против Реал. Септември 2010 Челзи на Стемфорд Бриџ водеше 2-1 против Арсенал, па на крај загуби со 5-3. Не ја наместија, но тогашниот тренер Боаш направи тактички грешки.
Веројатно сите се сеќавате на Англија - Македонија 2-2 во Саутемптон. Забегаа нашите, изгинаа на терен.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Видеотон-ДВТК(Унгарија куп)
Во неделата играа овие две екипи во лига само што тогаш домакин беше ДВТК и заврши 2-2.Би требало и утре да има голови.Исто и Ференцфарош-Ујпест може да се проба на голови.

Máquina de Combate

agente secreto
Член од
28 декември 2012
Мислења
47
Поени од реакции
29
Bayer Leverkusen - Manchester United X
Друг пар за утре ми е страв да чепнам после вчерашното ФИЈАСКО :)

Kajgana Shop

На врв Bottom