Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188
А зошто да не дискутираме за ова?..добро треба да се даваат типови но реално оваа тема е генерална дискусија за обложувалниците што и местењето спаѓа во тоа...секако нема да решиме ништо но не е во ред да се банираат членови и да се бришат постови..

Додека сме кај местењето ..како што напишаа погоре тој е опширен поим кој скоро сите тука ние не го разбираме..значи ПАРИТЕ се главна улога..а таму каде што има пари има и влијание, каде што има влијание има и моќ..огромни односно габаритни мафијашки структури се навлезени во фудбалот и во спортот воопшто каде неможиме да знаеме што прават со натпреварите...но Милан со Џенова кога завршија 1-1 беше наместена па да ми дојди Берлускони да ме убедува нема да ме разубеди..и ако погодеа за 2-1 ако требаше Абиати авто гол ќе си дадеше или ќе му ја даеше на противнички играч како Буфон што направи против Лече пред две години за 1-1..е тоа е класична местенка
На кој да го докажеш тоа? На кој да докажеш дека фудбалот а и целиот спорт е бизнис а целта на бизнисот е да оствари профит. На кој да докажеш дека ако не тепа фаворит не е секогаш дека не му бил денот. Може да не тепа за да донесе профит на кладилница која му платила одреден процент за ова. И да не тепа, местење многу тешко се докажува. Зенит денеска скоро цела утакмица играа на средина, односно се вртеа у круг. Милан завчера со Џенова воопшто не сакаше да дае гол. Само нека ви текне како скоро секој центаршут одеше или у голманот или у публика. Како ќе се докаже дека Милан местел? Никако!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Нормално..Ако Милан влезеше некни против Џенова па стотици кладилници низ Европа ќе си го закачеа катанецот бидејќи немаше милионски уплати туку милијарди беа во прашање..секој натпревар во ударен термин како што беше Милан тогаш од големите игри кој е игран скоро 70% од случаевите не излегува..ех сега во Лигата на Шампионите е малце поинаку во нокаут фазата каде искрено потешко се мести но ако треба да се намести и тоа како ќе се направи тоа..но затоа има по 38 кола кај поголемите лиги да направат добар профит кладилниците и чат пат во ракометот и кошарката каде уште полесно се мести

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188
Нормално..Ако Милан влезеше некни против Џенова па стотици кладилници низ Европа ќе си го закачеа катанецот бидејќи немаше милионски уплати туку милијарди беа во прашање..секој натпревар во ударен термин како што беше Милан тогаш од големите игри кој е игран скоро 70% од случаевите не излегува..ех сега во Лигата на Шампионите е малце поинаку во нокаут фазата каде искрено потешко се мести но ако треба да се намести и тоа како ќе се направи тоа..но затоа има по 38 кола кај поголемите лиги да направат добар профит кладилниците и чат пат во ракометот и кошарката каде уште полесно се мести
Појди од фактот што Берлускони има ланец кладилници у Италија. Точка. Не треба повеќе да се дискутира

Член од
14 април 2012
Мислења
32.873
Поени од реакции
67.438
Кога сме кај местенкиве, vidooq дај кажи како се мести у мак втора лига точен резултат 3:1 и како после автоматски се добива лимит на уплата на бет365 од максимум 1 евро:)
Џабе, има луѓе на кои ке им понудиш доказ, и нема да го прифатат.

Често се мешаат поимите, кикс на фаворит, и местенка.

Факт е дека има мечеви во кои фаворитот не се залага премногу во мечот.
Нормално, тоа носи сомнеж. Не секој кикс на фаворитот е местена утакмица.

Ама во последно време премногу петарди почнаа да се појавуваат.

Погледни дека секоја недела навечер, најуплаќаната утакмица не излегува.
Тогаш кога СИТЕ се вадат за лошиот викенд.

Фудбалот почнаа да го вртат кладилнициве, во голема мера.

Има местенка до тој степен што играчи самите ја уплаќаат утакмицата.
И тоа, репрезентативци.

Не сакам да зборам на форум за вакви работи, ама седејки со поранешен играч на Силекс на кафе, а добар пријател со Попов наш со кој секојдневно се слушаат по телефон, слушнав дека Челси сигурно нема да го тепа WBA.
Попов наш му кажал дека не губат вечер. Ми се виде жими кур муабетот, па и си го уплатив кец Челси на солидна уплата, ама Челси стварно не го тепаше WBA, а Чех прими пацерски гол.

Колку и неверојатно да звучи, мене лани Нориџ-Јунајтед ми беше многу сомнителна утакмица.
Ферги прави прва измена во 83-та некаде, вади напаѓач, го пушта Гигс, а губи 1-0 од 55-та минута.
Во сезона во која Манчестер на секој ривал од големата четворка му даде по 2 гола, и по 3-4 на секој друг противник, против Норич воопшто не се ни обидоа да нападнат, а не пак, да дадат гол.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Џабе, има луѓе на кои ке им понудиш доказ, и нема да го прифатат.

Погледни дека секоја недела навечер, најуплаќаната утакмица не излегува.
Тогаш кога СИТЕ се вадат за лошиот викенд.

Не сакам да зборам на форум за вакви работи, ама седејки со поранешен играч на Силекс на кафе, а добар пријател со Попов наш со кој секојдневно се слушаат по телефон, слушнав дека Челси сигурно нема да го тепа WBA.
Попов наш му кажал дека не губат вечер. Ми се виде жими кур муабетот, па и си го уплатив кец Челси на солидна уплата, ама Челси стварно не го тепаше WBA, а Чех прими пацерски гол.

Колку и неверојатно да звучи, мене лани Нориџ-Јунајтед ми беше многу сомнителна утакмица.
Која е таа најуплаќана утакмица во недела навечер ? наброј некои примери .
Кој се тоа сите што се вадат од лош викенд ?
Кој е тој пријател на Попов што секој ден се слуша по телефон со него ?:facepalm:
На тебе сите утакмици ти се наместени и сомнителни што ќе ги промашиш на тикет.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.873
Поени од реакции
67.438
Која е таа најуплаќана утакмица во недела навечер ? наброј некои примери .
Кој се тоа сите што се вадат од лош викенд ?
Кој е тој пријател на Попов што секој ден се слуша по телефон со него ?:facepalm:
На тебе сите утакмици ти се наместени и сомнителни што ќе ги промашиш на тикет.

:pos:

Другарчето на Ставрогин... типично.

Ставрогин , многу неблагодарна раја овде, сакаш да им помогнеш, тие вреѓаат:)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ги сетив вчера Атлетико х2 (ваљда едниствениот во свет ја играв така :D ), заедно со Милан х2, Борусија, Арсенал хендикеп и ПОРТО.

За денес гледам огромно преценување на Шахтар. Што би рекле некои, нема value коефициентот, никаков. Ланскиот Шахтар можда и можеше до некаде да го оправда коефициентот, овој од оваа сезона нема теорија. Иако мислам дека ќе победат, ама нема никад да ги изиграм 1 со таков коефициент.

Бенфика исто нема да ги играм, затоа што они се скоро сигурно испаднати. Да победат денес, а Олимпијакос да изгуби ќе имаат по 7 бода. Ама последно коло Олимпијакос дома игра со Андерлехт, а тие со ПСЖ. Подобар меѓусебен има Олимпијакос, така да шансите на Бенфика се минимални, затоа што единственото сценарио за нивен пласман во 1/8 финале е Андерлехт да остане непоразен во Пиреја, што не ми се верува.

ПСЖ затоа ќе си ги пишам 1. Денес со победа ќе си осигураат прво место во група и може да си го ладат последната со Бенфика. После киксот со Андерлехт, не ми се верува пак да киксираат дома.

Искрено мислам дека и Баерн ќе заврши Х денес. Повеќе од месец дена само победуваат, веќе се пласирани во следната рунда, иако Сити им го загрозува првото место. Сеедно не ми се верува Сити да победи во Минхен последно коло. Последнава во гости против Плзен не беа нешто убедливи. Ваму руска клима, ЦСКА влегоа во некоја солидна форма, им се врати Думбија од повреда и почнаа да победуваат. Тошиќ игра исто ненормално добро последниве утакмици. Таман Х ќе биде, да си осигураат ЛЕ за пролет, со пораз ќе треба бар Х да вадат со Плзен во гости.
Сеуште се мислам само дали Х конечен или Думбија да даде гол, слични коефициенти се.

Строго избегнување на Реал и Јувентус денес за мене.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Сакам да ве прашам на која основа да го избегнуваме Јувентус? Па веќе 2 кола им носи пари на кладилниците, нели е доста? Јувентус денеска нема шанси да биде киксот.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Сакам да ве прашам на која основа да го избегнуваме Јувентус? Па веќе 2 кола им носи пари на кладилниците, нели е доста? Јувентус денеска нема шанси да биде киксот.
A шо пара носи Јуве денес ? 1.10 коеф ...

Затоа не ги сакам ЛШ , премали коеф , префорсирани и преувеличани фаворити ..
--- надополнето: 27 ноември 2013 во 11:17 ---
Многу луѓе им фрлаа клетви после 2:2 со кардиф , за малце ќе им успеала ...

Инаку ќе ги здрма ова овие за дуелот со Леверкузен ?

Видич и Ван Перси не се во составот , Фелаини има црвен , Карик е повреден.
Ван Перси им е клучен во нападот , не верувам дека Шрек ќе може сам да му се спротистави на Баер.

http://eurosport.yahoo.com/news/football-united-experience-choppy-landing-230344157--sow.html

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
За вечер Јунајтед според мене не ќе биде лошо да се брка. Ако ништо друго Х2, ако изгубат Јунајтед во последно коло ќе решаваат дали ќе играат во нокаут фаза.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
А Мурињо си кажува зашо загубиле вчера од Базел :

"Today I want to praise Basel. They won because we were sleeping in the last minutes, but they won also because they were the best team and they deserved to win."
Chelsea, who failed to muster a meaningful shot during the 90 minutes, were "sleeping" because they were tired, according to Mourinho.
He added: "If they weren't sleeping, how could that ball go in? When you are tired you sleep. When you are tired you think slow. When you are tired you react late.
http://eurosport.yahoo.com/news/football-tired-chelsea-give-mourinho-dilemma-071721760--sow.html

Член од
14 април 2012
Мислења
32.873
Поени од реакции
67.438
Види , ако ја пренасочуваш темата и одбегнуваш одговори , пак ќе имаш лош викенд а не си се напил ни една капка алкохол.

Види, на тебе и на дечко ти, најмалце имам намера да објаснувам.
Ако не ти дава дечко ти, напиј го со алкохол за да имате добар викенд.

Kajgana Shop

На врв Bottom